Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam perwszy taki poważniejszy problem z autem. jest taz ze przy ruszaniu gaśnie. czasami tak się dzieje. nie wiem od czego. jak zgasnie to dosc dlugo musze krecic zeby odpaliła. ostaatnio mialem kilka razy taka sytuacje ze jak cofałem auto nie reagowało na gaz. obroty spadały do 500 pozniej wysprzeglałem i obroty na jałowe i auto gasło. czasami podczas jazdy jest tak ze z 1500obrotow gaz do połowy auto zero reakcji tylko spalanie chwilowe wzrastało. musiałem redukowac zeby dostało obrotow i chciało jechac. od czego to moze byc?? nie wywalilo mi checka ani nic innego.
Opublikowano (edytowane)
skopiowałem przez przypadek przepraszać :mad2: i zdublowałem odpowiedż Edytowane przez radE46cki
BMW E46 320i
Opublikowano

siemka

podłącz się u kogoś pod inpe to i może ci czujnik polożenia wałka rozrządu padł ( u mnie dolotowy poleciał) ja miałem takie objawy a krokówka czyściutka

Yoshi a jak temat naklejek ??

BMW E46 320i
Opublikowano
ostatnio u kumpla wpinałem sie na kompa to miałęm błedy cos z krzywa chlodzenia i wlasnie drugi bład czujnika wałka dolotowego. skasowalismy to i auto lepiej jedzie na niższych obrotach. teraz kumpel caly czas w robocie i nie ma mnie jak wpiąc zeby błedy sprawdzic.
Opublikowano
kasowanie nie pomoże wymień ten czujnik oszczędzisz sobie kupę kłopotów z silnikiem a on sam nie jest drogi i prosto go wymienić
BMW E46 320i
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
odświeżam temat. po świetach byłem u mechanika i na kompie pokazało błąd: położenie wałka dolotowego. do tego zmieniłem czujnik położenia wałka dolotowego i jakiś czas był spokoj. ostatnio znowu sie zaczyna ten sam problem. nie wpinałem jeszcze kompa. do tego doszło mi na biegu jałowym dziwne wibracje od silnika.