Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Interesuje mnie kupno E-39. I mój problem brzmi następująco: Mam kilka ogłoszeń rocznik ok 1996-98 z silnikami 2.8B i 2,5 TDS, 3.0D. Interesuje mnie państwa zdanie na temat tych silników, który będzie najlepszym i ekonomicznym rozwiązaniem oraz na co zwracać uwagę przy kupnie tego modelu. Jakie są najczęstsze usterki nie tylko mechaniczne ale i też elektryczne. Podam kilka przykładowych ogłoszeń i chciałbym aby mi doradzono czy są one warte uwagi czy sobie odpuścić. Kolejność ogłoszeń odpowiada mojemu nastawieniu do kupna.

http://otomoto.pl/bmw-530-piekna-piatka-w-dieslu-C21287209.

http://otomoto.pl/bmw-525-m-pakiet-C21707460.html

http://otomoto.pl/bmw-528-C21705217.html

Chciałbym wydać nie więcej jak ok. 15 tyś. Może ktoś z państwa ma na sprzedaż ciekawy model. Jeżeli tak po proszę o kontakt na PW.

Opublikowano
kolego na samym początku działu E39 jest taki temat: viewtopic.php?f=72&t=155407 zawarte są w nim chyba wszystkie możliwe opinie i wypowiedzi na nurtujace Cię pytania
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Na forum mowimy sobie na Ty. Co do silnikow, to zostalo wszystko napisane. Napisz ile jezdzisz. Jesli duzo to najrozsadniejsze opcje to 3.0d i 2.8 + LPG. TDSa odpusc sobie.

Pierwszy link nie dziala.

Druga bardzo bogato wyposazona ale ma wystrzelony airbag. Nie jestem pewien czy przedni zderzak to oryginal.

Trzecia tez ma wystrzelona poduszke, zmasakrowany zderzak, bez halogenow, widac ze oslony pod spodem tez pourywane. Felga brzydal, nie wiem czy nie prodrobka. Nakladki na pedaly oblesne. Jest xenon ze spryskiwaczami a mimo to widze pokretlo od regulacji wysokosci (powinno byc samopoziomowanie). Nerki po lifcie wiec mozliwe ze byl dzwonek i wtedy wymienione, szczegolnie ze reszta przedliftowa. Skora w przyzwoitym stanie. Warto poznac wszystkie komponenty instalacji gazowej. Jak sie okarze ze siedza tam czerwone valteki, alaska i butla walcowa to calosc do wymiany.

Opublikowano
Druga bardzo bogato wyposazona ale ma wystrzelony airbag.
Trzecia tez ma wystrzelona poduszke

no chyba że własciciele sami pozbyli Się poduszek, bo trochę dziwne żeby sprzedawać niesprawne auto bez poduchy??? taka gnieciona kiera od razu daje po oczach - wstyd

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Jeśli szukasz ekonomicznego auta, to - będę szczery do bólu - zmień forum na jakieś inne, np. forum użytkowników pojazdów z silnikami 1,3 multijet (by FIAT). Zużycie paliwa silników R6 BMW, jakiego byś nie kupił, będzie relatywnie wysokie w stosunku do innych aut... poza tym dość kosztowne jest aluminiowe zawieszenie, które na polskich drogach z oczywistych względów nie jest trwałe (chyba, że kupisz wersję przeznaczoną "na złe drogi=Europa wschodnia" pochodzące z polskiego ASO, to może "pociągnie" trochę dłużej)...

Jeśli natomiast akceptujesz średnie zużycie paliwa (miasto/trasa 50/50) na poziomie 10-11 l, to bierz 528i... 525 tds są "dupne", a 530 d z z reguły zajeżdżone...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Akurat nie chodziło mi o ekonomie silnika 1.3 który zejdzie poniżej 5l/100. Wiem, że to są silniki R6 bo sam mam E-34 2,5B + gaz tylko, że 170 KM i wiem ile taki silnik potrafi spalić. Po prostu przyszedł czas na nowszy model i interesują mnie tylko te silniki które wymieniłem no i może jeszcze 2.5d.
Opublikowano

Kolega Stano, w dziale giełda wystawił swoje autko o ile się nie mylę.. Piękny e39 2.8 benzynka, mocno doinwestowane autko... Polecam się zainteresować:

viewtopic.php?f=5&t=170371 :cool2:

najpiękniejszy dźwięk na świecie- R6 w BMW
Opublikowano

Tak z ciekawości - skąd wiecie o wystrzelonych poduszkach? To te czerwone kontrolki na desce po prawej?

PS. Ekonomiczne to "5" nie są i niech każdy mówi co chce! Ale radość z jazdy jest :mrgreen: :8) .

PS2. Nie ważne co kupisz, miej 5 tys. w kieszeni na "drobne wydatki" :lol: :norty:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Tak z ciekawości - skąd wiecie o wystrzelonych poduszkach? To te czerwone kontrolki na desce po prawej?

kontrolka na desce po prawej jest widoczna chyba tylko w jednym aucie, ale przyjrzyj Się jak wyglądają kierownice w obu tych egzemplarzach, czy widzisz jakie są zapadnięte w miejscu gdzie siedzi airbag :?: