Skocz do zawartości

intensive cleaning system

Cezar_2000

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje E39 i znalazłem egzemplarz który nie ma ksenonów natomiast ma spryskiwacze na zderzaku i dodatkowy zbiorniczek (mały) do spryskiwaczy.

I tu moje pytanie czy taka konfiguracja jest możliwa czy może auto miało dzwona i ktoś wstawił zderzak ze spryskami.

Dodam że ma też ręczną regulację wysokości świateł a właściciel zarzeka się oczywiście że 100% bezwypadek.

Auta nie oglądałem jeszcze na żywo.

witaj kolego mam to samo co Ty po rozkodowaniu vinu pisze jak byk intensive cleaning system a ksenonow tez nie mam i samopoziomowania tez:d tylko reczne:D

Wyposażenie

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podw ozia WBADL91020GW53607

Kod typu DL91

Typ 525D (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierow niczy LL

Drzw i 4

Silnik M57

Pojemność skokow a 2.50

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STANDARDLEDER/GRAU (N6TT)

Data prod. 2000-07-11

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dyw aniki podłogow e Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegaw czy i apteczka

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S465A THROUGH-LOAD SYSTEM System załadunku

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportow y

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzw anie fotela kierow cy/pasażera

S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensyw ne

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S536A AUXILIARY HEATING Urządzenie ogrzew ania dodatkow ego

S666A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD RDS

S710A M LEATHER STEERING WHEEL M Kier. sport. w ielofunk.

L801A GERMANY VERSION Wersja krajow a Niemcy

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów , Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserw acji pokrycia zew n.

Wyposażenie seryjne

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłow a

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językow a, niemiecki

Information

S464A SKIBAG Worek na narty

S540A CRUISE CONTROL Tempomat

2011-10-30 BMW WebETK

www.

intensiv
dodatkowy zbiorniczek (mały) do spryskiwaczy
raczej nie ma nic wspólnego z xenonem i spryskiwaczami świateł. Jest to dodatkowe mycie przedniej szyby. Natomiast do sprysków od reflektorów jest oddzielna pompka w dużym zbiorniku, tym w nadkolu.

Według moich informacji "intensive cleaning system" polega na tym, że raz na 5 czy 10 spryskiwań idzie koncentrat z tego małego zbiorniczka.

Zle informacje.

Czasami warto poszukac w forum bo czesto te same tematy wracaja : viewtopic.php?f=72&t=156601&start=15

hehe no mniej więcej tylko, że popatrz na godziny postów - mój wyedytowany jest wcześniej niż Twój od razu po nim. Wyprzedziłem czas ;)

ogólnie to po napisaniu tego pierwszego stwierdziłem, że sprawdzę czy dobrze napisałem i włączyłem "edytuj post" a w tym czasie musiałeś już mnie poprawić :D

W sumie nie wiem czy to dziwne, że ma się intensiva a nie ma ksenonów - jak ktoś już wspomniał, intensiv jest do mycia szyby przedniej więc odniesienie do ksenonów jest nietrafione. Podejrzewam, że praktycznie do każdej wersji można sobie było domówić ten system mycia.

Pzdr.

ten intensive cleaning system to system spryskiwana reflektorów.

Do tego zbiorniczka leje się specjalny płyn, kiedy jest używany gdy naciśniesz przycisk S w prawej manetce, płyn będzie podany do zbiorniczka głównego płynu i tam wymiesza się bezpośrednio przed wydaleniem pod ciśnieniem na reflektory.

Do tego zbiorniczka leje się specjalny płyn, kiedy jest używany gdy naciśniesz przycisk S w prawej manetce, płyn będzie podany do zbiorniczka głównego płynu i tam wymiesza się bezpośrednio przed wydaleniem pod ciśnieniem na reflektory.

Kolego do tego małego zbiorniczka leje się koncentrat (np.na owady).Po wciśnięciu przycisku na manetce pryśnie tym koncentratem i po tym automatycznie spryska płynem z głównego zbiornika.

Edytowane przez perszing 740I
niema nic lepszego niż BAWARKA

Bzdura

Polecam wszystkim użytkownikom E39 przeczytania instrukcji obsługi.

Temat o małym zbiorniczku na płyn do intensywnego zmywania powraca na forum jak bumerang i za każdym razem okazuje się że większość nie wie do czego służy lub myśli że jest do czegoś innego.

Płyn z małego zbiorniczka (płyn do intensywnego zmywania) rzeczywiście używany jest podczas naciśnięcia przycisku S ale trafia tylko na przednią szybę i nie jest mieszany w zbiorniku tylko bezpośrednio na szybie - załączają się dwie pompki na przemian z dużego i małego zbiornika.

Reflektory spryskiwane są zawsze tylko płynem z dużego zbiornika i służy do tego umieszczona w nim specjalna osobna pompka wysokiego ciśnienia.

Pozdrawiam.