Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem.

Włączam radio czy to CD wszystko gra jest ok a po jakimś czasie lewa strona nie gra, wjadę na jakąś dziurę i gra i tak ostatnio cały czas :) jakby gdzieś coś nie łączyło.

Gdzie mam zajrzeć? Jak to ugryźć? Od czego zacząć?

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Pada końcówka tunera mocy w tunerze radiowym.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Obok koła zapasowego.

Jeśli masz BM24 to wystarczy poprawić luty ale BM54 to raczej trzeba wysłać do naprawy, w Allegro znajdziesz sporo ofert.

• Moderatorzy
Opublikowano
Patrzę że masz E53 po lifcie więc na 100% masz BM54 no chyba że ktoś już "udoskonalał"
Opublikowano

W takim bądź razie najlepiej by było wymontować ten tuner i oddać go do jakiegoś mechaniora niech sprawdzi stopień końcowy mocy?

Czy lepiej kupić jakąś używkę na allegro?

Opublikowano
Na allegro trochę kosztują! Gdy oddasz do naprawy to ponoć zabezpieczają przed ponownym zepsuciem i zwiększają moc- tak czytałem. Operacja kosztuje ok 260 zł z przesyłką jak dobrze widziałem, a koszt używanego to niżej 1tyś. nie znalazłem ( tak jak do mojego).
Opublikowano

Nie wiem jaka tam jest końcówka mocy natomiast wiem że te radia mają system pamięci i jeżeli tej pamięci ci nie wykasują kolego a wymienią te końcówki mocy to radio kolego nadaje się już tylko do śmietnika bo już tych rzeczy nie naprawiają ( zalewają to takim czarnym jakby kauczukowym plastikiem którego już nikt nie ruszy ) także tak na prawdę jaka kol wiek gwarancja jest fikcją przynajmniej w niektórych firmach w których ja się orientuje ale nie będę tu ich wymieniał napisz na PRIV to ci podam gdzie nie naprawiaj u naciągaczy. Nie chce tu również obrażać innych magików od napraw tego typu ( bo czytałem wiele na ten temat i naczytałem się że nie ma rzeczy niemożliwych i wszystko można naprawić :norty: [ zastanawiam się czy Tytanika też można naprawić ]

Tobie ewidentnie kolego padała końcówka mocy koszt naprawy wraz z poprawą zakresu fal radiowych to 350 zł - lepiej odbiera radio nawet gdy jesteś poza miastem.

Opublikowano
Patrzę że masz E53 po lifcie więc na 100% masz BM54 no chyba że ktoś już "udoskonalał"

sorry, że tak wpadam między wódkę a zakąskę.. jest sens takiego udoskonalania ?

Mam BM24 w moim i się zastanawiam czy warto wymienić na BM54

Jakby było już o tym mówione gdzieś na forum to prosiłbym o linkę..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Z tym pierwszym linkiem to sobie daj spokój kolego ( słowo ) naprawić naprawią ale będziesz miał jazdy hehehehehehe i to takie że Ci głowa spuchnie :D