Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieliśmy skromnego Adama Małysza, a teraz mamy nieskromnego Roberta Kubicę. I co z tego :?: Schumacher jest taki sam i mimo tego uważam, że jest jednym z najlepszych kierowców w F1. Widocznie takie charaktery najlepiej sprawdzają się w F1. Nie wiem czy zauważyliście, ale takie podejście powoduję to, że zyskuje cały team. Taki kierowca krytycznie podchodzi do swoich umiejętności, ale jeszcze bardziej krytycznie ocenia swój boli i pracę całego zespołu. Dzięki temu udziela cały czas cennych uwag, umożliwiających samodoskonalenie się teamu. Formuła nie jest miejscem dla skromnych ludzi, szczerze to nie znam skromnego, utytuoawanego kierowcy, bądż szefa teamu. To jest śmietanka towarzyska, zamknięta grupa wyłącznie dla najlepszych i najbogatszych. A od tego trochę zmienia się charakter. Małysz nie zarobił tego przez 3 lata swoich sukcesów, co Kubica może dostać dojeżdżając cały czas na 3 miejscu przez 1 sezon. Teraz to się zaczynacie czepiać pier... :!:

A kto znas Panowie nie uważa się za najlepszego kierowce :?:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A co do obywatela Konrnelio. To chyba jednak nie był zbyt pewny tego co powiedział, bo do tej pory nie podał konkretnych argumentów.

To może ja coś wspomnę: :mrgreen:

1. BMW produkowało najmocniejsze silniki dla F1 podczas startów w teamie Franka Williamsa.

2. Niektórzy uważają, że także obecnie są to najmocniejsze jednostki.

3. Silnik to nie wszystko w F1, ale widać że pracują nad resztą.

4. Gdyby w boxie szybciej się uwineli, to by Robert nie musiał siłować się z Alonso - czyli błędów w BMW należy szukać w ustawnieniach i w pracy mechaników podczas wyścigu, ale nie wśród inżynierów.

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Przeczytałem ten artykuł i jakoś nie widzę arogancji. Wiele osób mówi, że p.Kubica jest naprawdę dobry to co ma powiedzieć? To tak jak by kandydatka na Miss World nie wiedziała, ze jest ładana :) Gość po prostu wie na co go stać i głośno o tym mówi. Nie są to pierwsze sukcesy Roberta Kubicy i mam nadzieję, że nie ostatnie :cool2:

Wszyscy twierdzący, że samochód BMW jest cienki przytoczę słowa p. Kubicy właśnie z tego wywiadu :)

"Słaby kierowca nie pojedzie dobrze w szybkim bolidzie, i na odwrót."

Opublikowano
Wszyscy twierdzący, że samochód BMW jest cienki przytoczę słowa p. Kubicy właśnie z tego wywiadu :)

hmmm... :think:

dlatego jestem pod wrazeniem... ze mimo słabego auta... a taka jest własnie opinia... taki wynik... :cool2:

poprostu super... i oby przynajmniej tak dalej... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Gdzieś czytalem czy oglądalem że jak startował w pucharze Renault to takie mniejsze F1 to w jego bolidzie coś wykryli nie zgodnego z regulaminem . Postawili go na ostatnim miejscu gdzie nawet świateł startowych nie widac , wiecie co? zajął 2 miejsce w tym wyscigu . On jest najlepszy i co do samochodu to sądzę ze jeszcze mu dadzą coś ostrego .
Opublikowano (edytowane)
hmmm... :think:

na odwrót... to...

Dobry kierowca nie pojedzie źle w szybkim bolidzie... :mrgreen:

albo...

Dobry kierowca nie pojedzie dobrze w wolnym bolidzie... :mrgreen:

albo...

Dobry kierowca nie pojedzie źle w wolnym bolidzie... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Edytowane przez cosmo
  • Moderatorzy
Opublikowano

wit007 chodzi Ci o ten fragment:

Czy cieszy Pana, że w Formule 1 pojawili się polscy kibice?

- Nie ma to wpływu na moje rezultaty. Czy wyścig będzie oglądało 300 tysięcy, czy 10 milionów Polaków, nie pojadę przez to szybciej ani wolniej. Zresztą we Włoszech było mniej kibiców niż na Węgrzech

Gosc ma taka psychike i koniec, napisal to co mysli. Jak jezdzil gokartami to nikt z tych kibicow na niego nie zwaracal uwagi, jak wygrywal w formule Renault to tez prawie nikogo nie interesowalo, nagle teraz znalazla sie masa ludzi ktozy zaczynaja oceniac, komentowac, poprawiac itp. A co ci wszyscy ludzie zrobili wczesniej dla p. Kubicy?? Zobacz jak zachowuje sie na spotkaniach z Kibicami i dopiero potem napisz czy nadal tak myslisz jak napisales wyzej.

Opublikowano
wit007 chodzi Ci o ten fragment:

Czy cieszy Pana, że w Formule 1 pojawili się polscy kibice?

Zobacz jak zachowuje sie na spotkaniach z Kibicami i dopiero potem napisz czy nadal tak myslisz jak napisales wyzej.

Tak, chodzi mi o ten fragment. Miedzy innymi. A kibicow moze miec w d, ale powinien powiedziec cos, ze mu milo, ze tak zaczeli sie interesowac F1, jak juz chcial szpile wbic.

A do punktow juz sie nie odniesiesz? Trudniej znalezc argumenty, prawda? :8)

Opublikowano
Gdzieś czytalem czy oglądalem że jak startował w pucharze Renault to takie mniejsze F1 to w jego bolidzie coś wykryli nie zgodnego z regulaminem . Postawili go na ostatnim miejscu gdzie nawet świateł startowych nie widac , wiecie co? zajął 2 miejsce w tym wyscigu . On jest najlepszy i co do samochodu to sądzę ze jeszcze mu dadzą coś ostrego .
Chodzilo o grubosc 2 podkladek ( byly za cienkie )

Tak, tak, tak... tez to ogladalem. Bylo wczoraj na TVN Turbo o godzinie 20-ej. Na pewno ogladala to jeszcze "kupa" innych ludzi.

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
Przeczytałem ten artykuł i nie zgodzę się z tym, że ma w d.. kibiców.Wielu relacjach jak i artykułach było napisane,że lubi jak powiewają Polskie flagi,ale pamiętajcie,że on od wielu lat nie mieszka w Polsce.Chcę uniknąć tego co było w przypaku Małysza.Jak wygrywał to było dobrze jak mu przestało iść to wszyscy na nim psy wieszali. Dla mnie sparawa jest prosta.Kto chcę niech kibicuje kto nie niechce nic nie musi.
  • Moderatorzy
Opublikowano

wit007 szanuje ludzi którzy mają własne zdanie i go bronią. Niestety twoje wypowiedzi są śmieszne ( ta na temat Węgier ), Kubica został zdyskwalifikowany i jego miejsce zajął Schumacher który wyleciał z wyścigu na 67 okrążeniu :duh: Myślisz, że te 2 kg miały znaczenie?? Daj sobie już spokój bo powoli zbliżasz się do granicy śmieszności zadając takie pytania.

Robert Malinowski tak nawiasem mówiąc to moim pierwszym samochodem był Trabant 1100 :)

Opublikowano

fizycznie: takie jak np. 2 milimetry w ustawieniu spojlera

regulaminowo: nie spelnily zasad

taki sport

co do jego wypowiedzi - dosc niefortunna i zalatujaca bucem, ale wierze moze nie to mial na mysli i mowil kiedy byl zmeczony, nie wiadomo. okaze sie w przyszlych wywiadach i komunikatach, nie oceniajmy pochopnie

bede mial dzis lub jutro pelna relacje od kolegi co byl na wyscigu, na razie wiem ze kibice stali w grupie bardzo dlugo jak juz wszyscy sie rozeszli i krzyczeli zeby wyszedl do nich i wyszedl na chwile, rozdal pare czapek, jutro dam wiecej info od niego

• Moderatorzy
Opublikowano
OK, masz rację. Kubica powinien przyznać, że wtedy oszukiwał On i zespół BMW tylko po to aby zdobyć 1 pkt. Zostali złapani na wykonywaniu tego niecnego planu i dlatego 8 miejsce zajął kierowca który NIE UKOŃCZYŁ WYŚCIGU. Jeżeli p. Kubica miał by te 2 kg więcej to też by nie dojechał :duh: Ostatni zdyskwalifikowano Kuzaja za brak katalizatora ( który nie jest potrzebny w RSMS ). Myślisz, ze Kuzi dzięki brakowi katalizatora był taki szybki?? Potrafię zrozumieć, że taki jest regulamin ale to nie miało wpływy w obu tych przypadkach na soiągnięty wynik ( +2 kg lub + kat. ). Zostali ukarani i to jest OK ale i tak by zdobyli te miejsca.
Opublikowano

nie chodzi o to ze oszukiwali. regulamin jest regulaminem, punkt jest punktem, czarne musi byc czarne a biale biale, nie mozna byc troche w ciazy i troche spelniac regulamin.. gdybanie jest dla kibicow a nie dla federacji, sedziow i pozostalych teamow. jesli tego nie rozumiesz to nie rozumiesz sportu.

popelnili blad, trudno. zyjemy, swiat idzie dalej, a kubica jedzie szybciej.

nie mialo wplywu?

zasady sa takie a nie inne bo tym sportem rzadzi fizyka, a nie gdybanie; i gdyby tych zasad nie bylo to bolidy by mialy 3000hp i wazyly 100kg, a kierowcy po 2 wyscigach by byli w trumnie

nie zrozum mnie zle, wierze ze z tymi 2kg kubica tez by pojechal bo jest swietnym kierowca, ale nie mozna mowic ze to czy tamto nie ma wplywu bo ma, i dlatego ze ma sa zasady takie a nie inne

Opublikowano
panowie po co wracacie do tego? niestety bylo ale juz minelo... robert ostatnio wywalczyl 3 miejsce i to sie liczy :D ja z niecierpliwoscia czekam na nastepne GP i to sie liczy :D

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

• Moderatorzy
Opublikowano
A dlaczego ma być tych okrążeń 50? Jak chcesz mówić o fizyce to proszę bardzo. Zakładasz, że te opony były od razu lżejsze o 2 kg? Wydaje mi się, że nie :) Faktycznie czasami nie za bardzo łapię np. za co ktoś dostał karę ( ale szczególnie ostatnio, Flavio Biatore też tego nie łapie, a gość raczej ogarnia temat, nie tak jak ja ). Niktóre decyzje sędziów są co najmniej dziwne i na 100% nie są to goście nieomylni. zalew dlaczego zmieniłes tresc posta tak, ze nie ma juz pytania o obliczenia? Szkoda, myslalem, że je zaraz przedstawisz :8)
Opublikowano
A dlaczego ma być tych okrążeń 50? Jak chcesz mówić o fizyce to proszę bardzo. Zakładasz, że te opony były od razu lżejsze o 2 kg? Wydaje mi się, że nie :)
nie wiem. wycialem fragment wlasnie zeby nie zrodzila sie akademicka dyskusja czy 50 czy nie, to byl przyklad na szybko, zreszta w ostatnim zdaniu napisalem co mam na mysli :)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Kurna p.Kubica naprawdę zrobił coś dużego. Ludzie zamiast się cieszyć to czepiają się każdego słowa, kilograma i innych głupot. Smutne :(
Opublikowano

p. Kubica narazie jest nikim w F1. Jak pisałem wcześniej wyśmiewany przez niego Villeneuve jest mistrzem F1. On chwilowo jest nowym kierowcą w przeciętnym samochodzie.

Poczekamy, zobaczymy.

Ja naprawdę mu kibicuję. TO JEST FENOMEN. F1 to bajka ale jeżeli faktycznie tak powiedział o mistrzu świata F1 to znaczy że wychodzi jego wychowanie (ukończona szkoła podstawowa) i przestanę go lubić.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari