Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Kornelio czytam i dlatego uważam, że Twoje opinie co najmniej kontrowersyjne. Może ja za Ciebie podam te statystyki :) BMW nie dojechalo w tym sezonie do mety z powodu awarii 2 razy ( awaria silnika , Villeneuve Bahrain i USA ) no masakryczna ilość awarii :mad2:

Tyle samo awarii mial Reanault a Williams znacznie więcej. To są fakty.

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja powiem tak: jeżeli Ferrari ma 168pkt, Renault 165 a BMW 33 to znaczy, że jest bardzo słabym zespołem. Nawet w czasie ostatniej wizyty w boksie było widać, że serwisanci muszą się jeszcze bardzo dużo uczyć.

Najważniejsze że pomimo tego dojechał na 3 miejscu. To świadczy o umiejętnościach.

Właśnie zwolniło się miejsce w McLaren - Mercedes. Może jeszcze za wcześnie na takie firmy ale jak tak dalej będzie jeździł to pewnie trafi do któregoś z czołowych zespołów.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Moderatorzy
Opublikowano
Bartek nie tylko BMW ma wpadki, pamietasz co sie stalo z Alonso na Węgrzech?? Generalnie wpadki zdarzaja sie wszystkim i ferowanie wyrokow na podstawie 1-2 wyscigow jest po prostu wrozeniem z fusow.
Opublikowano
jestem ciekaw czy i kiedy mu dadza (jesli juz nie dali) jakas nowa beeme do jezdzenia :)

Cos mi sie o uszy obilo o jakims X5 i 130i... ale nie wiem, czy to jest prawda :liar:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano (edytowane)
jestem ciekaw czy i kiedy mu dadza (jesli juz nie dali) jakas nowa beeme do jezdzenia :)

Cos mi sie o uszy obilo o jakims X5 i 130i... ale nie wiem, czy to jest prawda :liar:

Panie i Panowie !

Dziś jest wielki dzień. mam nadzieję, że Schummi będzie miał okazję

podczas trzech ostatnich wyścigów w swojej karierze przyjrzeć się

co ma Roberto na tylnym skrzydle napisane: BMW Power.

Po bolidzie widać, że gonią czołówkę - no i w końcu

mają gwiazdę w zespole - Roberta - a bez super kierowcy ciężko

o sukcesy.

Robert poza torem jeździ BMW 530d

Pozdrawiam wszystkich fanów

Edytowane przez milosz
BMW Sauber F1 Team; only Pb
Opublikowano

qrde .. polak dojezdza na rewelacyjnym miejscu .. a wy zamiast sie cieszyc to o jakichs badziewach piszecie .. typowa polska mentalnosc .. cieszyc sie !! czym by nie jechal !!

tak owszem - daleko jeszcze BMW do ferrari czy renault, tak samo jak daleko jeszcze Kubicy do Alonso czy Schumachera .. jednakze jak bylo widac - bolid BMW na tym torze byl naprawde dobry .. i o ile mozna mowic ze byl gorszy od bolidu Ferrari o tyle ciezko powiedziec czy przypadkiem nie byl lepszy od Hondy, Toyoty i innych bolidow ze "srodka stawki"

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem Kornelio powinien dostać 3 ostrzeżenie za prowokację, którą zauważyłem w wielu jego postach ale ta decyzja należy do admina. Kornelio jeśli żywisz tak wielką niechęć do całej marki BMW, to sprzedaj swój "bolid" o barwie wyścigowej czerwieni(chyba właśnie próbujesz to zrobić sądząc po podpisie) i przestań udzielać się na tym forum, bo wprowadzasz tylko niepotrzebne zamiaszanie wypisując takie bzdury.

Z pewnością team BMW Sauber nie należy do czołówki ale napewno nie można jego bolidów nazywać "badziewiem", bo jak się okazuje ten stosunkowo młody zespół zaczyna walczyć o punkty i o miejsca na podium. Sądzę, że robi ogromne postępy i tak jak naszego młodego, utalentowanego kierowcę czeka go wspaniała przyszłość, przykładem jest dzisiejszy wyścig, są jeszcze braki nad którymi trzeba popracować m.in. praca w boksach ale na pewno szefostwo BMW Motorsportu się tym zajmie. Z tego co mi wiadomo bolidy Williams BMW nie odnosiły sukcesów, mimo że miały do dyspozycji jedne z najlepszych silników dostarczane przez BMW i to właśnie było powodem rozstania się BMW z Williamsem.

Wit007 nigdzie nie widzę, żeby Andrzej 540 napisał, że BMW Sauber to "najlepszy" team ze wszystkich, chciał tylko żeby Kornelio nieco rozwinął swoją fantastyczną wypowiedź, która nie była poparta żadnymi argumentami, owszem zrobił to na jego prośbę ale okazuje się, że argumenty jakie podał nie były racjonalne, i pokazał nam że w jego wypowiedziach brakuje obiektywizmu. Poprzez team "badziewny" uważam taki, który nie ma żadnych perspektyw i nie odnosi sukcesów (tych mniejszych lub większych) na pewno BMW Sauber do takiego nie należy!

Opublikowano
Bartek nie tylko BMW ma wpadki, pamietasz co sie stalo z Alonso na Węgrzech?? Generalnie wpadki zdarzaja sie wszystkim i ferowanie wyrokow na podstawie 1-2 wyscigow jest po prostu wrozeniem z fusow.

O ile mi wiadomo, BMW jezdzi nie od dwoch wyscigow a od poczatku sezonu :) I fakt, ze przy dwoch awariach zdobylo az 33 punkty swiadczy tym gorzej o samochodzie. A moze kierowcach? Sam ferujesz wyroki piszac o eksplodujacym (dzis) silniku Renault. Czy i na mnie zamierzasz poskarzyc sie adminowi?

Opublikowano
Wit007 nigdzie nie widzę, żeby Andrzej 540 napisał, że BMW Sauber to "najlepszy" team ze wszystkich, chciał tylko żeby Kornelio nieco rozwinął swoją fantastyczną wypowiedź, która nie była poparta żadnymi argumentami, owszem zrobił to na jego prośbę ale okazuje się, że argumenty jakie podał nie były racjonalne, i pokazał nam że w jego wypowiedziach brakuje obiektywizmu. Poprzez team "badziewny" uważam taki, który nie ma żadnych perspektyw i nie odnosi sukcesów (tych mniejszych lub większych) na pewno BMW Sauber do takiego nie należy!

Rzeczywiscie Kornelio byc moze odrobine przesadzil, nazywajac bolid badziewiem, ale nadal nie uwazam, by nadawalo sie to na skarge. Andrzej 540 nie napisal wprawdzie, ze BMW Sauber jest najlepszym teamem, ale miedzy wierszami to widac. Niestety, prawda jest taka, ze najlepsi w tym sezonie sa inni i trzymam kciuki, by w przyszlym sezonie do tego grona dolaczyl BMW Sauber. Z Kubica w skladzie, rzecz jasna.

Opublikowano

tak samo jak daleko jeszcze Kubicy do Alonso czy Schumachera ..

tu się nie do końca zgodzę.

dziś widzieliśmy, że daleko do Kubicy Heidfieldowi czy Massie !

Gdyby nie nieszczęsny Pit Stop to nie przekreślał bym Roberta

w bezpośrednim starciu z Alonso.

Zgoda - maja przewagę, jednak on ma największą

nad wszystkimi - POTENCJAł

Webera to objeżdżał jeszcze w kartingu.

Opublikowano

Rzeczywiscie Kornelio byc moze odrobine przesadzil, nazywajac bolid badziewiem, ale nadal nie uwazam, by nadawalo sie to na skarge. Andrzej 540 nie napisal wprawdzie, ze BMW Sauber jest najlepszym teamem, ale miedzy wierszami to widac. Niestety, prawda jest taka, ze najlepsi w tym sezonie sa inni i trzymam kciuki, by w przyszlym sezonie do tego grona dolaczyl BMW Sauber. Z Kubica w skladzie, rzecz jasna.

Również trzymam kciuki i uważam że masz rację, nie ma sensu niepotrzebnie się kłócić :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano
wit007 co to znaczy poskarzyc sie adminowi?? moim zdaniem Kornelio swoja wypowiedzia i brakiem jej uzasadnienia zasluzyl na ostrzezenie, napisalem o tym do admina i JEDNOCZESNIE wyslalem kopie wiadomosci do Kornelio, co w tym bylo niestosownego? Niktorzy ludzie uwazaja, ze w internecie mozna pisac co im sie podoba bo sie za to nie ponosi odpowiedzialnosci, mam nadzieje, ze na tym forum tak nie bedzie. Nie uwazam Teamu BMW za najlepszy bo to widac po wynikach, ale wpadki przy wymianie czy doborze opon, awarie silnkow itp. mialy wszystkie zespoly juz wielokrotnie, tak bywa, tak jest w sporcie wyczynowym ( nie tylko samochodowym ). Jestem w stanie zgodzic sie nawet z opinia, ze jestem idiota ale jak podasz mi konkretne argumenty ktore mnie o tym przekonaja, nie jestem fanatykiem marki tylko jej milosnikiem. Lubie sport samochodowy i naprawde jest mi bardzo milo, ze p. Kubica odnosi swoje pierwsze sukcesy w tym bardzo wymagajacym sporcie w samochodzie marki BMW.
Opublikowano

Dwa przykłady profesjonalizmu:

- wyjazd z pitline obok Alonso

- fantastyczna jazda w momencie "eksplozji" silnika Alonso. tu udowodnił, że

zasłużył na trzecie miejsce

Massa się pogubił, a Robert praktycznie nic nie widząc

fantastycznie wszedł w zakręt.

PROFESJONALISTA, KIEROWCA NAJWYżSZEJ KLASY !!!

Opublikowano
Koledzy możecie nie prać swoich brudów na forum bo sie niedobrze robi jak się to czyta (jak przekupy na bazarze), obrzucajcie się błotem na PW, a tutaj piszcie na temat, a jak nie możecie wnieść czegoś ciekawego do ,,dyskusji,, to lepiej nic nie pisać.
Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)
Jako trzeci przykład podałbym bardzo udany start i fakt utrzymania pozycji do końca wyścigu mimo ataków Felipe i Alonsa. Edytowane przez ///M-PaweLL
Opublikowano
Jako trzeci przykład podałbym bardzo udany start i fakt utrzymania pozycji do końca wyścigu mimo ataków Fisichella i Alonsa.

starty okazują się specjalnością Roberta.

Odnośnie Alonso - nie sztuka jechać - sztuka dojechać.

jego styl jazdy to ogromne obciążenie dla bolidu

Opublikowano

Haha zgadzam się z Tobą! A co było z Ferrari w GP Turcji kiedy to dwa bolidy podjechały do pit stopu i ustawiły ładną kolejeczkę do wymiany opon?:P

Glasurit Polska - Division of BASF - The Chemical Company

Profesjonalne dobieranie lakierów samochodowych.

Opublikowano

Najwyższą prędkość, podczas wyścigu GP w 2004 roku, zanotował Antonio Pizonii w teamie BMW Williams - 369,9km/h (nadal aktualny). Badziew by takiego wyniku nie osiągnął :duh:

Rzeczywiscie Kornelio byc moze odrobine przesadzil, nazywajac bolid badziewiem, ale nadal nie uwazam, by nadawalo sie to na skarge.

wit007 gdybyś nie był świeżym użytkownikiem to byś zauważył, że Kornelio na każdym kroku prowokuje. Wyraźnie widać, że ma jakiś kompleks dotyczący BMW. Zresztą przez jego cyniczne komentarze (i moją ostrą reakcję na tego typu teksy) posiadam taką a nie inną ilość ostrzeżeń.

Opublikowano
Panowie nie ma co się sprzeczać skoro wszyscy ludzie są dla siebie braćmi - nawet stare baby :twisted2: :twisted2: :twisted2: Ja spodziewałem się punktowanego miejsca ale Robert miło mnie zaskoczył i za to chwała mu :clap: :clap: :clap:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano

wit007 gdybyś nie był świeżym użytkownikiem to byś zauważył, że Kornelio na każdym kroku prowokuje. Wyraźnie widać, że ma jakiś kompleks dotyczący BMW. Zresztą przez jego cyniczne komentarze (i moją ostrą reakcję na tego typu teksy) posiadam taką a nie inną ilość ostrzeżeń.

Pewnie masz racje :) A tak BTW zobaczcie wywiad z Kubica w Wyborczej - jak wypowiada sie o kibicach, jak okazuje swoja skromnosc, ocenia wystep, a przede wszystkim jak dowala Villeneuve'owi w ostatnim zdaniu. Tak sie nie robi po prostu. Pomijam drobiazg, ze Kubica zdobyl do tej pory 6, a nie 8 pkt. (odebranych z powodu dyskwalifikacji punktow imho wciaz sie nie liczy).

Opublikowano
A tak BTW zobaczcie wywiad z Kubica w Wyborczej - jak wypowiada sie o kibicach, jak okazuje swoja skromnosc, ocenia wystep, a przede wszystkim jak dowala Villeneuve'owi w ostatnim zdaniu. Tak sie nie robi po prostu.

Czytałem ten wywiad.. też poczułem się nieco zniesmaczony jego pewnością siebie, żeby nie powiedzieć arogancją.. :?

Tutaj link do tego wywiadu.

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
A tak BTW zobaczcie wywiad z Kubica w Wyborczej - jak wypowiada sie o kibicach, jak okazuje swoja skromnosc, ocenia wystep, a przede wszystkim jak dowala Villeneuve'owi w ostatnim zdaniu. Tak sie nie robi po prostu. Pomijam drobiazg, ze Kubica zdobyl do tej pory 6, a nie 8 pkt. (odebranych z powodu dyskwalifikacji punktow imho wciaz sie nie liczy).

Z drugiej strony Schumacher zawsze był chamski i arogancki a wbił się do tej 3-5 najlepszych kierowców w historii F1. Problem polega na tym, że Kubica jest za cienki do wiązania butów Schumiemu, tak samo jak BMW jest cieniutkie przy Ferrari.

Villeneuve to były mistrz świata F1, w swoim PIERWSZYM sezonie w F1 został vice-mistrzem świata. Startował w F1 163 razy (11 wygranych - wszystkie w pierwszych 2 sezonach), 13 razy pole positions i 235 zdobytych punktów. Kubica narazie zdobył (na farcie) 6 punktów więc nie powinien się za mocno wybijać do przodu.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari