Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
p. Kubica narazie jest nikim w F1.

Jak Kubica jest nikim w F1 to nie wiem kim Ty jesteś. Zresztą zajmując 3 miejsce udowodnił, że jest kimś. Tak czy siak Twoje zdanie jest po prostu niczym.

to znaczy że wychodzi jego wychowanie (ukończona szkoła podstawowa) i przestanę go lubić.

Człowieka nie ocenia się po ukończonej szkole tylko po czynach i takich wypowiedziach. Zauważ, że on jest znany, zarabia mnóstwo kasy pomimo ukończonej podstawówki... A Ty ? Powiedzmy, że ukończyłeś szkołę średnią za to nie masz za grosz taktu ani kultury osobistej, wypominając komuś jego niskie wykształcenie. Tak na marginesie ile masz lat ? Stwierdzenia typu "przestanę go lubić" używają właśnie dzieci w szkole podstawowej. Myślę, że Kubica nic nie straci jak nie będziesz go lubił. Dawno nie widziałem żeby aż tak ktoś się ośmieszył na publicznym forum.

Kurna p.Kubica naprawdę zrobił coś dużego. Ludzie zamiast się cieszyć to czepiają się każdego słowa, kilograma i innych głupot. Smutne :(

100% popieram. Szukają byle pretekstu do zmniejszenia sukcesu jaki odniósł Kubica. Czepiają się każdego słowa, nie wiem czym to tłumaczyć ? Może po części cicha zazdrość ? Mogę jakoś zrozumieć takie zachowanie na forum onetu, gdzie większość piszących nie wiele odbiega ilorazem inteligencji od szympansa, ale na forum BMW... Powinniśmy się cieszyć jako miłośnicy, użytkownicy tej marki a przede wszystkim jako Polacy.

Opublikowano
Ogladalem wyscig i tez jestem pod wrazeniem wyczynu Kubicy :D. A nawiazujac do waszej klotni na temat bolidu BMW to powiem tak jakbyscie uwaznie ogladali relacje z wyscigu to by do tej klotni nie doszlo. Sam Robert mowil , ze tor Monza jest specyficznym torem na ktorym sa uzywane tylko i wylacznie przystosowane go tego toru Skrzydla. czyli oprocz tego toru nie sa uzywane nigdzie indziej. Ale mimo tego team BMW podjazl jeszcze jeden krok poprawiajacy ich osiagi a mianowicie poswiecili troszke przyczepnosci na rzecz lepszych osigow na prostych. Co bylo bardzo widoczne gdy wychodzil Robert z zakretu na dluga prosta a za nim Massa. Wtedy to wlasnie bylo najklepiej widac jak bolid BMW odchodzi. Sam doktor Taisner czy jak to sie tam pisze mowi ze nie licza oni w tym sezonie na jakies duze osiagniecia bo sa poczatkujacym zespolem w BMW i narazie nabieraja doswiadczenia.

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Opublikowano

Panowie, proszę ostrożnie z opiniami o Robercie Kubicy. Znam go osobiscie, spedziłem z nim wiele czasu w róznych autach, takze rajdowych, na odcinkach specjalnych. Grałem z nim w WRC 4 na Playstation, scigałem sie z nim w wirtualnej lidze w gre Richard Burns Rally, a przede wszystkim widziałem jego popisy w World series by Renault. To typ czowieka-talentu rodzacego sie raz na 100 lat. Jak Sebastien Loeb. Czucie samochodu ma w genach. Niesamowite zdolniości manualne. Kiedyś zaminiliśmy mu pedały gazu z hamulcem w go-karcie. Nie zrobiło to na nim żadnego wrażenia. Robert zeby ćwiczyć miesnie karku ma specjalny kask z ciezarkami w którym jezdził na go-karcie. Napewno nie jest nikim. Jest przyszłym mistrzem. Kazdy kto go zna, o tym wie. Robert pracuje sobie na to od 4 roku życia.

A co do dyskwalifikacji ??? Niestety bład zespołu. Robert nie mógł juz zjechac do boksu aby zmienić zużyte opony, albo doważyc bolid. Groziło to utratą dobrej pozycji. Nie byo też wystarczajaco gumy na torze aby "poobklejać" nią opony. Padał przecież deszcz.

3 miejsce Roberta w 3 eliminacji ?? Sukces na miarę wszech czasów. Nie zdziwyłbym sie gdyby w przyszłym sezonie zaproszono go do Ferarri :norty:

P.S. Niektórzy mówią że skoro skończył tylko podstawówke to jest.... Niestety taka jest cena kareiery i talentu. Pamietajmy że on mieszkał w Włoszech. Napwno mu nie było łatwo.

Mały Update:

The Guardian: „Robert Kubica w swoim trzecim wyścigu pojechał z pewnością siebie, graniczącą z bezczelnością”.

The Times: „Kubica może posiadać kombinację rzadkiego talentu i hartu ducha, które latami były wizytówką Schumachera”.

Reuters: „Kubica nie miał szczęścia, bo jego wspaniały wynik zszedł na drugi plan, po tym, jak Michael Schumacher ogłosił rozbrat ze sportem”.

AFP: „Trzecią pozycją w Grand Prix Włoch Kubica potwierdził, że jest gwiazdą przyszłości”.

La Gazzetta dello Sport: „Super podium Kubicy. Zasłużony sukces młodego Polaka!”

Italiaracing.net: „Wspaniałe podium Roberta Kubicy. Perfekcyjny start, zero błędów, czasy okrążeń takie same, jak kandydatów na mistrza świata. Jeżeli bawarski zespół potwierdzi Roberta i Sebastiana Vettela, szykuje się Dream Team na następny sezon”.

Grandprix.com: „Robert Kubica zrobił na nas wrażenie. Popisał się fantastycznym startem i pewnie utrzymywał za sobą rywali. Alonso i Massa byli wyraźnie szybsi, ale nie potrafili złamać Kubicy. To był ekscytujący występ. Nie ulega wątpliwości, że w Polsce tańczą teraz na ulicach”.

Crash.net: „Po zapisaniu historii na Węgrzech, pierwszy Polak w F1, Robert Kubica potrzebował tylko trzech wyścigów, żeby zostać pierwszym kierowcą ze wschodniej Europy, który zdobył punkty – dokładniej aż sześć. Szokujące podium cementuje status Kubicy jako gwiazdy”.

Sport1.de: „Robert Kubica wzleciał w górę, jak w bajce o Piotrusiu Rozczochrańcu. W swoim dopiero trzecim wyścigu F1 Polak katapultował się na podium. I do tego w bezpośrednim pojedynku z najlepszymi w stawce. Przez wiele okrążeń utrzymywał za sobą Massę, a potem pojedynkował się z mistrzem świata Fernando Alonso – i nie popełnił żadnego błędu”.

Blick: „Piekielny Kubica prowadził w swoim trzecim wyścigu F1. – To były chwile, jak w marzeniach – powiedział Peter Sauber. – Dla mnie Polak stanie się wkrótce kierowcą kalibru Schumiego, Räikkönena i Alonso”.

L’Equipe: „Kubica brylował na Monzy. Przekonał BMW, żeby zaangażowano go na 2007”.

Marca: „Wyścig miał jeszcze jednego wielkiego bohatera, Roberta Kubicę, który w trzecim starcie po raz pierwszy osiągnął podium. Młody polski kierowca udowodnił, że decyzja zastąpienia Jacquesa Villeneuve’a była słuszna”.

AS: “Człowiek BMW Saubera dał brazylijskiemu bóstwu Ferrari lekcję regularnej jazdy, a po pit stopie stoczył emocjonujący pojedynek z Alonso. Kubica jest fenomenem przyszłości”.

Opublikowano

Ja mu życzę jak najlepiej ale jak słyszę jego wypowiedzi na temat Villeneuva to myślę że się chłopak troche zagubił w wielkim świecie F1.

Szczytem głupoty jest ta wypowiedź:"Wszystkie włoskie gazety podkreślają dżentelmeńską postawę Kubicy, gdy przy wyjeździe z pit-stopu przepuścił mistrza świata Fernanda Alonso.

Cytują słowa Polaka: "Gdyby chodziło o kogo innego, być może trzymałbym się swego toru jazdy i nie ustąpił, ale pomyślałem, że to dopiero mój trzeci wyścig w F1, a Fernando walczy przecież o tytuł mistrza świata".

Każdy kto ma oczy, widział że najpierw mechanicy BMW dali ciała a potem Fernando objechał Kubicę. Ma dużo szybszy samochód i tyle. Po cholerę dorabiać do tego ideologie ???

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
jakby to powiedzieć - nazywa się to PR i tego typu zabiegi stosowane są wszędzie i nagminnie. sam na swój temat przeczytałem stek bzdur, a koleś który to pisał odparował na moje zarzuty: "to PR" :twisted: :twisted: :twisted:

18.11.2006

Forza evil!

• Moderatorzy
Opublikowano

Bartek J.Villeneuve jest w tej chwili na 14 miejscu ( 7 pkt. ) a Kubica na 15 miejscu z M.Webberem ( 6pkt. ), tylko Kubica jechal jak na razie 3 wyścigi :)

Może nie zdajesz sobie sprawy co np. taki JV opowiadał o M.Schumacherze? Goście mają już taki styl bycia.

Opublikowano

Cytują słowa Polaka: "Gdyby chodziło o kogo innego, być może trzymałbym się swego toru jazdy i nie ustąpił, ale pomyślałem, że to dopiero mój trzeci wyścig w F1, a Fernando walczy przecież o tytuł mistrza świata".

Każdy kto ma oczy, widział że najpierw mechanicy BMW dali ciała a potem Fernando objechał Kubicę. Ma dużo szybszy samochód i tyle. Po cholerę dorabiać do tego ideologie ???

Też tak myślałem ale po obejrzeniu wczorajszej powtórki, wydaje mi się, że go po prostu przepuścił, a jak już cytujesz czyjeś słowa to wklejaj cały tekst wypowiedzi, żeby nie tracił on sensu! Kubica tłumaczył się tym, że nie chciał ryzykować uszkodzeniem bolidu przy ewentualnym starciu z Alonso, który walczył o tytuł i bardzo ryzykował. Z tego co ty wkleiłeś wynika, że mu ustąpił bo go lubi :duh:

• Członkowie klubu
Opublikowano

W sumie to miałem w tyłku co się tu pisze (i na onecie też :mrgreen: ), ale...

To co zrobił na Monzy - nie można nazwać fartem... przypadkiem...

Pojechał bezbłędny wyścig i tyle. Gdyby było inaczej Massa z dużo szybszym bolidem wydymałby go w końcu, ale niestety... widać było, że brakuje mu kawałka prostej, albo błędu Kubicy z dohamowaniem przed szykanami. Ale się nie dał, bo kiepski nie jest. I to widać, kurna...

Co do bolidu - sami przecież mówili, że Monza to specyficzny tor, który premiuje właśnie tego typu zestrojenie auta - i na kolejnych nie będzie już tak fajnie.

Czego oczekiwać ? że w pierwszym sezonie BMW Sauber zdobędzie mistrzostwo ? że po pierwszym sezonie Kubica będzie etetowym kierowcą Ferrari ? no sorry...

Sama osoba Kubicy, poprzez jego wypowiedzi, może budzić kontrowersje.

Ale trzeba przyjąć do wiadomości, że nie jest to typ Małysza i tyle.

Dlaczego jego kask ma takie kolory ? Dlaczego napisał sobie na nim JP II ?

Choć z drugiej strony - nie można też mieć pretensji do budzących się właśnie kibiców, że nie byli nimi wcześniej (Kubicy, nie F1)... bo kto w tym kraju interesuje się włoską ligą gokartową ? kto wie o jakimś Renault Series ? Puszczają to na "dwójce" ?

Ale już z tekstem o nic-nie-czuciu po zajęciu 3 miejsca, to chyba troszkę przegiął :wink: , bo nawet nie mógł ustać w miejscu jak grali hymn wroga. Nieładnie.

Generalnie - cieszyć się, że jest Polak w tak prestiżowym sporcie i nie przekreślać teamu po pierwszym sezonie...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

Też tak myślałem ale po obejrzeniu wczorajszej powtórki, wydaje mi się, że go po prostu przepuścił, a jak już cytujesz czyjeś słowa to wklejaj cały tekst wypowiedzi, żeby nie tracił on sensu! Kubica tłumaczył się tym, że nie chciał ryzykować uszkodzeniem bolidu przy ewentualnym starciu z Alonso, który walczył o tytuł i bardzo ryzykował. Z tego co ty wkleiłeś wynika, że mu ustąpił bo go lubi :duh:

Dokładnie - i chyba później jeszcze dodał coś w stylu, że masakrycznie szybko mu odszedł...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Z tego co ty wkleiłeś wynika, że mu ustąpił bo go lubi :duh:

OK. Też nie doczytałem. Oparłem się o badziewny Onet

http://sport.onet.pl/0,1248769,1401503,wiadomosc.html

Co do PR to fakt ale żeby uwierzyć w takie bzdety to trzeba być amerykaninem. Oni wierzą we wszysko co pokazuje TV czy piszą w gazetach.

Andrzej, jak wiemy Villeneuve w swoim 1 sezonie w F1 zajął 2 miejsce. Odpuszczając Kubicy ten niepełny sezon zobaczymy czy będzie drugi w sezonie 2007 i 1 w 2008. Nawet jeżeli tak to tylko wyrówna osiągnięcie Villeneuva. F1 nie zaczęła się w tym roku. O Schumim nikt nie powie, że był najlepszym kierowcą. Mówi się raczej że był jednym z najlepszych.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Co do bolidu - sami przecież mówili, że Monza to specyficzny tor, który premiuje właśnie tego typu zestrojenie auta - i na kolejnych nie będzie już tak fajnie.

Z tej wypowiedzi może wynikać, że na kolejnych nie będzie już tak fajnie ale z tego co pamiętam, to mówił, że na torze Monza górą będzie Ferrari, a BMW pokaże się z lepszej strony w Japonii i Chinach... poprawcie mnie jeśli coś pomyliłem.

Generalnie - cieszyć się, że jest Polak w tak prestiżowym sporcie i nie przekreślać teamu po pierwszym sezonie...

Dokładnie.

Sorry Bartek, rzeczywiście wina onetu.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Z tej wypowiedzi może wynikać, że na kolejnych nie będzie już tak fajnie ale z tego co pamiętam, to mówił, że na torze Monza górą będzie Ferrari, a BMW pokaże się z lepszej strony w Japonii i Chinach... poprawcie mnie jeśli coś pomyliłem.

Nie - powiedział, że z trzech, które zostały, najlepiej powinno być na torze Suzuka w Japonii.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Czlowiek z takimi zdolnosciami rodzi sie raz na jakis czas.Jesli sie przyjrzec troszke blizej to styl jazdy,charakter,charyzma jaka niewatpliwie posiada ROBERT jak nic przypomina niezyjacego bożyszcze Brazyli ERTONA SENNE.Jesli sie myle to mnie poprawcie.Ale niech nmie nie wk.... zadufane w sobie dupki jak pisza ze Robert tak w sumie to przecietniak i temu podobne. Niestety taka polska mentalnosc jak ktos tylko cos umie od nas wiecej albo powodzi sie troche lepiej to trzeba tego kogos zbesztac z blotem :hand: umniejszyc jego dokonania bo kto moze lepiej od nas samych. A wystarczy poczytac troche fachowej prasy na temat pana Kubicy i juz wiadomo ze gosc nie jest z pierwszej lapanki :nienie: DO ADMINA.Pora konczyc ten temat bo co niektorzy z piszacych zagalopowali sie zbytnio :norty:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
.Ale niech nmie nie wk.... zadufane w sobie dupki jak pisza ze Robert tak w sumie to przecietniak i temu podobne. Niestety taka polska mentalnosc jak ktos tylko cos umie od nas wiecej albo powodzi sie troche lepiej to trzeba tego kogos zbesztac z blotem :hand:
hmmm... :think:

zgadzam sie w 100 %... :cool2: :cool2: :cool2:

DO ADMINA.Pora konczyc ten temat bo co niektorzy z piszacych zagalopowali sie zbytnio :norty:
hmmm... :think:

i to prawda... ta dyskusja powoli traci sens... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Również zgadzam sie - zamknąć temat. Wiele osób wyciaga wnioski nie znając człowieka i jego podejscia do sportu. GR nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz. Nie jestem fanatycznie zaślepiony Robertem. Ale wiem ze 3 miejsce na Monzie to nie przypadek. Szczescie dopisało - wiadomo, ale jak w kazdym sporcie. A smiejesz sie z Ferrari ? Panowie z Renault do teraz płaczą ze nie postanowili wziac Roberta do zespołu po testach - nagrodzie. :nienie:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
lagadula - z całym szacunkiem - przeczytaj jeszcze raz co napisałem :duh:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety nie było wogóle miło. :( Najpierw błąd teamu i przedwczesnie założone gumki na suchą nawierzchnie. Gorszego świnstwa nie mogli zrobić Robertowi. A na koniec incydent na ostatnim zakręcie i Heidfeld spada z dobrego 4 miejsca. :mad2:

Powinni ukarać co niektórych za taką jazdę - Coulthard za Masse i ktoś (bo nawet nie było za bardzo widać) za aferę z Heidfeldem. :naughty:

Opublikowano
Przy odrobinie szczęścia, albo poprostu braku pecha mogli obydwoje dojechać na 4 i 5 miejscu. Bo Barrichello i Button, to dziś od tego deszczu kocich rozumów podostawali (szczególnie Batton). Ale jest, jak jest. Naszczęście już za tydzień będzie okazja do rewanżu.
Opublikowano
Najpierw błąd teamu i przedwczesnie założone gumki na suchąie było wogóle miło. :( nawierzchnie. Gorszego świnstwa nie mogli zrobić Robertowi.

Hehe, gdyby nie chciał zmiany opon to by dalej jechał na przejściowych. Taką decyzję podjął team + kierowca. Tu właśnie wychodzi zupełny brak doświadczenia obu stron.

Dobrze się stało bo Kubicy troszkę do głowy uderzyło. Teraz może zobaczy swoje miejsce w stawce.

Dla przypomnienia Villeneuve (z którego się śmiał) w swoim 4 występie w GP F1 odniósł pierwsze zwycięztwo.

Z drugiej strony to ma jeszcze czas. Jeżeli zostanie w BMW na następny sezon i będzie robił postępy to naprawdę ma szanse na występy w dobrym zespole i walkę o podium w MŚ.

Opublikowano
Bartek Ty to sie znasz na tym sporcie jak malo kto, powiedz gdzie zwykly czlowiek moze zdobyc taaaaaka wiedze :jawdrop:

Wystarczy oglądać TV. Wiesz takie pudełko z kineskopem... no chyba że plazma albo LCD, ale za późno żeby się zagłębiać w detale.

• 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Zespół BMW Sauber F1 ogłasza skład zespołu kierowców w sezonie 2007.

Monachium/Hinwil, 19 października 2006 r. W Mistrzostwach Świata Formuły 1 FIA 2007 w zespole BMW Sauber F1 wystartuje niemiecki kierowca Nick Heidfeld (29) oraz Polak – Robert Kubica (21). Regularnym kierowcą testowym i rezerwowym został 19-letni Sebastian Vettel.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png