Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Brawo Robert! Polak w moim ulubionym zespole :D. Nareszcie ktoś go docenił. Moim zdaniem za 2-3 sezony może być mistrzem świata. Trzymajmy kciuki.
Opublikowano

To świetna wiadomość. Sam ostro kibicuję F1, oczywiście ostatnio wspierałem Williams-BMW, ale doszło do rozwodu. Może to i lepiej. Mówiono, iż BMW dostarczało jednych najlepszych silników V10 w F1, cóż z tego gdy reszta była taka sobie.

Teraz BMW wykupiło Saubera (zachowując jego tradycyjną nazwę), zainwetują większą kasę w dopracowanie technologiczne nowych bolidów. Ponadto pozyskali strategicznego inwestora którym jest "Intel". Będzie kasa, będą wyniki. Ciesze się bardzo, że Kubica jako pierwszy polak wystąpi w F1 i to jeszcze w zespole prowadzonym przez BMW. Jestem dumny z posiadania beemki...... ;)

Teraz co druga niedziela będzie zarezerwowana na kibicowanie F1. Całe szczęście, że w TV4 transmitują wszystkie wyścigi.

Pozdrawiam kibiców F1

Bono

Opublikowano

Ja tez sie ciesze ze Kubica jest w F1, ale jak narazie jest tylko 3. kierowca wiec czesto jezdzic nie bedzie :/ Ale zawsze jest to dobry poczatek :) Na zywo F1 zawsze lecialo w TV4, a harmonogram znajdziecie tutaj:

http://www.formula1.com/

Opublikowano

swoją drogę ciekawe ile chłopak ma talentu a na ile jego wyniki to efekt ciężkiej pracy

rok temu na rajdzie barbórki w kryterium na karowej kubica był w ścisłej czołówce a przecież rajdy to zupełnie inny sport niż wyścigi

to że wzięli go do TAAAKIEGO zespołu mówi bardzo dużo o umiejętnościach Kubicy - za kilka lat bedziemy z niego bardzo dumni :roll:

Opublikowano
Ja tez sie ciesze ze Kubica jest w F1, ale jak narazie jest tylko 3. kierowca wiec czesto jezdzic nie bedzie :/ Ale zawsze jest to dobry poczatek :) (.....)

Robert Kubica powiedział :

"Zamierzam udowodnić, że zasłużyłem na tę posadę. Dla młodego kierowcy, takiego jak ja, przepis o trzecim kierowcy biorącym udział w piątkowych treningach to dar niebios. W przeszłości kierowcy testowi jeździli jedynie po torach testowych, a ja poznam wszystkie 19 torów Grand Prix, poznam cały wyścigowy weekend od podszewki."

Całość tekstu : http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=698032

Jak widać w F1 przepisy też zmieniaja się co rok ;) tak jak w naszym kochanym polskim żużlu ;) co roku trzeba regulamin rozgrywek czytać żeby wiedzieć o co chodzi :lol:

A tak swoja drogą ja już jestem dumny z Roberta :) i życzę mu żeby wystartował w przyszłym ( 2007 lub 2008 ) juz jako pełnoprawny kierowca F1 :cool2:

Jeszcze jakby tak w Polsce tor F1 powstał........ :mrgreen: :cool2: heh ...sie rozmarzyłem :)

Opublikowano

Gratulacje dla Roberta, choc było to raczej kwestią czasu, ale miło ze trafił do BMW.

PS. Do malkontentów żałujących, że jest tylko testowym kierowcą, czy istnieje inna droga to stałego miejsca w teamie.

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano

Gratulacje !!!

Kubica ma dopiero 21 lat, wszystko przed nim !!!

Fajnie, że będzie jeździł w klubie BMW.

http://img222.imageshack.us/img222/9720/bmw3ln0.png
Opublikowano
Gratulacje dla Roberta, choc było to raczej kwestią czasu, ale miło ze trafił do BMW.

PS. Do malkontentów żałujących, że jest tylko testowym kierowcą, czy istnieje inna droga to stałego miejsca w teamie.

Co racja to racja. Kto odwazyłby się wpuścic za kierownice i odrazu na wyścig takiego młodziana jakim jest jeszcze Kubica. Fakt faktem że to tylko kwestia czasu.

Życzę mu powodzenia bo napewno się przyda :dance:

Pozdro dla fanów F1

Opublikowano

G R A T U L A C J E ! ! !

Od lat obserwuję karierę sportową Kubicy, to wielki zawodnik, a dzisiejsza wiadomość po prostu ścieła mnie z nóg :modlitwa:

Wspomnicie moje słowa:

Kubica bedzie mistrzem świata Formuły 1 i miło by było gdyby jeździł w tym czasie w barwach BMW Sauber :modlitwa:

M3 - I K E R
Opublikowano

Spotkalismy sie rok temu z Robertem w takich okolicznościach :

http://img107.imageshack.us/img107/5315/kubica4vz.th.jpg

Jechałem wtedy z nim jako pilot i jego pierwszy kontakt z rajdowym lancerem zaowocował 7 miejscem w generalce (wyprzedziliśmy miedzy innymi Hołowczyca). Wspólnie z Tomkiem Kucharem u którego mam etat na "prawym" fotelu, wierzyliśmy od poczatku w jego niesamowite zdolnosci i talent, Robert jest tego typu człowiekiem że czego nie dotknie robi 100 razy lepiej niz inni :mrgreen: Spedzilismy wspólnie wiele czasu przed konsolą PS2

i niestety mimo duzego doswiadczenia z symulatorami rajdowymi nie udalo sie ani mnie ani nikomu innemu z nim wygrac. Jednak hitem było jego jezdzenia Go-kartem z zamienionymi pedałami (odwrotnie gaz i hamulec) I tak nikt go nie pokonał. Jestem pewien że nie raz zobaczymy go w tym sezonie , w głownym wyscigu. Kibicujmy mu z całej siły.

Jakub Gerber

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Zwróćcie uwagę na czas Roberta w drugiej części sesji kwalifikacyjnej

: 1,21.270. Rekord toru to 1.21,046 (Barichello, 2004 rok). To naprawdę świetny rezultat.

Opublikowano
dobry dobry.jezdzi badziewiem a mimo wszytsko daje rade...

Hehe, dwa "badziewa" w pierwszej dziesiątce. Jednak chyba nie takie szroty. Szczególnie, że Heidfeld miał karny przejazd przez pitline.

Opublikowano

Robert Kubica na podium. :clap: :clap: :clap:

3 miejsce. :cool2: :cool2: :cool2:

Brawo BMW Sauber. :dance: :dance: :dance:

Najlepszy wyścig w tym sezonie. :D :D :D

Szacunek dla Nicka Heidfelda. :roll2: :roll2: :roll2:

• Moderatorzy
Opublikowano

Fajny wyścig :) Rewelacyjne miejsce p. Kubicy.

Kornelio rozumiem, że jesteś inżynierem i zaraz zrobisz nam wykład dlaczego napisałeś, że ten samochód to "badziew".