Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie dotyczace opon na zime, obecnie mam felgi aluminiowe 17 cali z oponami letnimi, myslalem kupic opony o takim samym rozmiarze albo cale kola o rozmiarze 16 cali z oponami zimowymi i nie wiem co zrobic. Czy 17 daja rade zima czy lepiej mniejszy rozmiar i nie niszyc felg aluminiowych zima?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiadomo że na zime im węższa opona tym lepsza trakcja, kup sobie lepiej rozmiar R16 alufelgi lub stalówki z oponami szerokość 215. Ja wczoraj kupiłem oryginalne alufelgi 16 do E60 za 700 zł z oponami tak że cena nie jest wysoka.
Opublikowano
i juz zalatwione, kupilem 16, chcialem na aluminiowych felgach ale niestety nie bylo zalozylem stalowki i wyglada to okropnie :( , ale moze beda mieli w nie dlugim czasie to moge wymienic z doplata bez problemu na aluski :D. Rozmiar opony to 205/55/16, nie zwrocilem uwagi czy jest xl ale nie buja autem, trzyma sie drogi dobrze wiec jak na razie jestem zadowolony, zobaczymy jak bedzie na sniegu. Roznica mniedzy run flat a normalna opona jest kolosalna, teraz nie wali tak na dziurach, na zime normalne a na lato tylko i wylacznie run flat bo wtedy nie jezdze po naszych cudownych drogach :)