Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów!

Panowie myślę że temat dość świeży i wart uwagi. Co powiedzie na nowy model Dynavin D99 a dokładnie:

http://www.dynavin.com/products/product_dnv_e39a.php

Jest to najnowszy sprzęt tej firmy i co oferuje:

http://youtu.be/GYvNWEcscCY

Tutaj ceny:

http://www.bimmersport.co.nz/forums/index.php?showtopic=38108

A tu trochę foto:

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?p=13800523

Co myślicie czy sprzęt wart uwagi. Proszę o wypowiedz wszystkich zainteresowanych i nie zainteresowanych.

Ktoś miał już sprzęt tej firmy w BMW.

Wypowiadajmy się wszyscy.

Sprzęt do końca roku ma być w PL.

Opublikowano
Nawet ładnie to wygląda...i montaż dziecinnie prosty...do tego chyba nie trzeba podłączać zmieniarki bo jest slot na plytę...chyba to na CD co?
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja rozpatrywalem rozne opcje i najbardziej zniecheca mnie slaba jakosc materialow i dzwieku, o ktorej pisza uzytkownicy. Cena niestety wysoka... Jesli mialbym montowac oryginalna duza navi to jasne ze bym wolal to, ale IMO najlepsze pomysly to montaz cofnietego radia 1din tak ze mozna je zaslonic klapka. Podlaczasz sterowanie z kierownicy oraz pilota i nie trzeba tego nawet otwierac. Plusy to oryginalny BC, seryjna decha, najlepsza jakosc dzwieku w stosunku do wydanej kasy. Druga bardziej multimedialna opcja to rzezbienie radyjka 2din jakiejs renomowanej firmy. Niektore firmy CA potrafia to bardzo ladnie zrobic. Majsterkowicze moga jeszcze pomyslec nad CarPC z lapka 10 cali, ale to juz duzo roboty zeby to bylo wzglednie funkcjonalne.
Opublikowano
rozmawiałem dzisiaj z importerem tych cacek jest OBC ale tylko w D99 z tego co mówił jest wszystko to co normalnie w OBC a nawet coś tam więcej mówił, ale już nie pamiętam dokładnie.
Opublikowano
To i tak dużo jak za takowe urządzonko. Jakość wykonania jak wyczytałem że nie należy do najlepszych. Sam chciałem zakupić ten model ale cena jest zbyt wysoko. Gdyby był to zestaw z TV to jeszcze jeszcze.
Opublikowano
zgadza sie cena strasznie wysoka, co do wykonania rożnie piszą ale generalnie nie jest źle. Wiadomo każdy coś wynajdzie ale jako takich poważnych slow krytyki nie słyszałem...jak by to kosztowało max 2000 myślę ze wiele więcej osób było by zainteresowana, 3200 zł to cena z kosmosu zwłaszcza na warunki polskie...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, zakupilem na probe ten sprzet i jak wszystko dobrze pojdzie, to jutro bede montowal. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie fajnie działało, wziąłem z opcja TV . Teraz jak rano pojade do pracy to zamiast sluchac RMF-u to bedzie " Dzień dobry TVN " :) . Karta pamieci microSD 16GB juz sie zapełnia muzyka , teledyskami i fimami. Zakupilem wersje na Androidzie bo to bardziej rozwojowa platforma, mam telefon z androidem i fajnie, bo bedzie tez internet w samochodzie. Na chwile obecna nie wiadomo kiedy wyjdzie Automapa na Androida ale IGO dziala tez calkiem niezle. Pozdrawiam i jak bede mial chwile to w weekend cos o tym napisze.

Grychu.

Opublikowano

Witam, sprzet zalozony. Jak narazie wszystko dziala, mialem problem z bluetooth-em i z funkcjami BC ale po telefonie do sprzedawcy wszystko ustawilem i na chwile obecna wszystkie funkcje opisane w aukcjach działają. Audio gra bardzo zadowalajaco, znacznie lepiej niz oryginalne radio BMW , tuner radiowy tez mnie zaskoczyl, nie ma problemow z utrzymaniem stacji, nie szumi i nie przerywa. Mam dolozony tez tuner TV MPEG4 i tu w okolicy, w ktorej to montowalem jest "kibel" na postoju mozna znalezc kilka miejsc gdzie dzialaja programy ale jak rusze to juz zanika sygnal. Moze jak dojade do siebie ( Poznań ) bedzie lepiej. Pliki MP3 z 16GB karty odczytuja sie bardzo szybko, avi tez dziala, navigacje wgralem iGO i dziala super, sygnal lapie w pół sekundy doslownie i nigdzie nie przycina, fajna opcja to wyciszanie przednich glosnikow jak navigacja sie odzywa. Telefon dziala bez problemu, ksiazke zaczytuje bez problemu, sterowanie z kierownicy dziala. W funkcjach BC jest : temperatura zewnetrzna, temp. silnika, ilosc paliwa w baku, dystans do przejechania i srednie spalanie. Ekran dotykowy dziala dobrze+ , internet przez WiFi zasieg ma ladny, spokojnie jak stoje przed domem to mozna smigac po necie i korzystac z AndroidMarket np. Sam montaz jest bardzo prosty, zajelo mi to ok 3h ale spijajac pare piwek przy okazji. Jak ktos sie wezmie tylko za montaz to mysle ze nawet w godzine to zrobi. Kable do iPoda, pendriva i modemu 3G(WiFi) przelozylem oryginalnym otworem do schowka wiec dostep jest bezproblemowy i niewidoczny. To tyle chyba, ide posmigac, bo az milo sie teraz siedzi w samochodzie ;) W razie pytan sluze pomoca. Calosc troche kosztowala - to ta smutniejsza informacja :( ale pocieszam sie, ze juz nie pale a jak ktos pali to rocznie wiecej kasy puszcza z dymem ;)

Pozdrawiam

Grychu

Opublikowano

Nie było tego posta z WM :P

POwiedzcie tylko czy do e38 podejdzie.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja raz czytałem że w E38 coś trzeba przerobić tunele nie wiem dokładnie dlatego nic na pewniaka nie pisze.

Najlepiej jechać na miejsce sprawdzić i jeśli jest OK wracać do domku ze sprzętem i uśmiechem od ucha do ucha.

• 3 tygodnie później...