Skocz do zawartości

318i 118km Ktore filtry sa lepszej jakośći Bosch czy filtron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłączę się pod temat, bo mam kilka pytań odnośnie filtra paliwa.

- co ile trzeba go wymieniać? Ten, który mam w aucie pamięta pewnie jeszcze fabrykę, ale chodzi wzorowo. Wymieniać? Nie wymieniać?

- oryginał kosztuje 400 PLN, MANN (polecany przez wiele osób na forum) 200 PLN. Przekłada się to jakoś na różnicę w jakości?

Dzięki. Pozdrawiam.

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo filtr paliwa wystarczy jak wymienisz co 30 tyś km. Ja osobiście wole filtry Mann choć jakbym miał wybierać między tymi dwoma zdecydowanie wybrałbym Boscha. Widziałem kiedyś filtr oleju w e46 który przy wymianie dosłownie się rozpadł :D
Opublikowano

- co ile trzeba go wymieniać? Ten, który mam w aucie pamięta pewnie jeszcze fabrykę, ale chodzi wzorowo. Wymieniać? Nie wymieniać?

- oryginał kosztuje 400 PLN, MANN (polecany przez wiele osób na forum) 200 PLN. Przekłada się to jakoś na różnicę w jakości?

Dzięki. Pozdrawiam.

Masz auto z 2000 r i masz w nim jeszcze fabryczny filtr paliwa :?: :!: :shock:

Opublikowano

Dzięki. Pozdrawiam.

Ja tez mam z 2000r i wszytko miałęm fabryczne swiece orgainle BMW tuleje , wachacze , wszytkie filtry akumulator itd le to rczej przez to ze byłserwisonwy w bmw bo na wszytkim byłznaczek bmw :) A co do tematu wszytkie filtry wymieniałem na Boshowskie razem z filtrem od klimatyzacji (kabinowym) i powiem tak na poczatku kupiłem na szybko na wymiane jakis prosty za 50zł bez weglwoy to poprostu tragedia po meisicu juz zaczeło smierddziec wiec odraazu zamówiłęm Bosha Węglowy zapazłciełm prawie 100zł ale juz mam go rok i jest ok wiec napewno tkie filtry jak Bosh , Mann czy Orginały BMW sa napewno wyzszej jakosci !!!

Opublikowano

Dzięki. Pozdrawiam.

Ja tez mam z 2000r i wszytko miałęm fabryczne swiece orgainle BMW tuleje , wachacze , wszytkie filtry akumulator itd ale to raczej przez to ze był serwisonwy w bmw bo na wszytkim był znaczek bmw :) A co do tematu wszytkie filtry wymieniałem na Boshowskie razem z filtrem od klimatyzacji (kabinowym) i powiem tak na poczatku kupiłem na szybko na wymiane jakis prosty za 50zł bez weglwoy to poprostu tragedia po meisicu juz zaczeło smierddziec wiec odraazu zamówiłęm Bosha Węglowy zapazłciełm prawie 100zł ale juz mam go rok i jest ok wiec napewno tkie filtry jak Bosh , Mann czy Orginały BMW sa napewno wyzszej jakosci !!! Takze profilaktycznie ostanio wyamieniaęłm filtr paliwa na Bosha i nic sie nie dzieje ejst jak najbardziej ok :)

Opublikowano

niewiem gdzie ty takie ceny widziałes ale filtry paliwa do twojego auta to:

MANN 86.93 zł

BOSCH 76.96zł

różnicy raczej niema poza logo BMW na orgi filtrach, dzisiaj wymieniałem filtr na MANN (co prawda byl to filtr powietrza) i sie przyglądnąłem specjalnie taki sam papier jak w orgi wiec filtry paliwa tez nie beda sie różnić jakością

popatrz sobie ja kupuje tutaj sorry za ew. reklame sklepu http://www.czescidobmw.pl/kategorie/Filtr-paliwa-do-09/01r.,5207.html

Opublikowano

Witam.

Ceny brałem z allegro. Oryginał 416 złotych http://moto.allegro.pl/oryginalny-filtr-paliwa-bmw-serii-3-e46-325-benz-i1887768036.html, Mann 214 PLN http://moto.allegro.pl/bmw-3-e46-320i-325i-330i-mann-filtr-paliwa-wk532-1-i1895215349.html.

Kolega, który handluje częściami zaproponował mi w bardziej atrakcyjnej cenie produkt firmy Hengst. Warto to brać?

Opublikowano

bosch i filtron to wielkie gówno dobre do starych konstrukcji.

testowałem w swoich autach filtry boscha i filtrona i stanowczo odradzam. stosowanie ich grozi na dużą metę szybszym zużyciem silnika lub w skrajnych wypadkach uszkodzeniem przeplywomierza, czy w wypadku fitlra oleju zatarciem silnika.

nawet przeciwpyłkowe do kabiny są nędznej jakości tak, że łapie lewe powietrze.

boscha produkują chyba małe żółte rączki, ostatnio oglądałem filtr przeciwpyłkowy i na 100% stwierdzam, że lepiej bym go osobiście "zrobił".

Opublikowano
bosch i filtron to wielkie [bAD] dobre do starych konstrukcji.

testowałem w swoich autach filtry boscha i filtrona i stanowczo odradzam. stosowanie ich grozi na dużą metę szybszym zużyciem silnika lub w skrajnych wypadkach uszkodzeniem przeplywomierza, czy w wypadku fitlra oleju zatarciem silnika.

nawet przeciwpyłkowe do kabiny są nędznej jakości tak, że łapie lewe powietrze.

boscha produkują chyba małe żółte rączki, ostatnio oglądałem filtr przeciwpyłkowy i na 100% stwierdzam, że lepiej bym go osobiście "zrobił".

z tego co mi wiadomo POLSKA fabryka BOSCH produkuje filtry kabinowe i przeciwpylkowe :)

Opublikowano

Witam!

Wymieniała filtry na Manna kabinowy i paliwa. Jeżdze obecnie jest ok. Wczesniej miałem Boscha. Ale jakoś szczerze to większej różnicy nie widzę między jednym a drugim. :lol:

ENJOY THE RIDE