Skocz do zawartości

E46 skrzypienie podczas ruszania kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam problem. Nie mam teraz możliwości kontaktu z mechanikiem, a gdy kręce kierownicą coś zrzyta(szczególny nacisk na przednią lewą stone). Nie umiem określić czy ten dzwięk dochodz z zawieszenia czy z układu kierowniczego? w trakcie jazdy czuć lekki drgania na kierownicy ale nie sa mocne. Możecie mi podpowiedzieć co to może być??? :oops: Edytowane przez sylwia22
Opublikowano
ja też o to ostatnio pytałem mechanika, uzupełnił mi poziom płynu ale mówił że jak auto zimne to pasek od napędu pompy wspomagania nie jest na sprzęgiełku czy coś i jak jest zimny to może się ślizgać i stąd to skrzypienie. Nie wiem czy na pewno dobrze go zrozumiałem i tutaj powtórzyłem ale powiedział że tak już jest. Być może zmiana paska coś pomoże.
szukam
Opublikowano
Mi tak skrzypiało jak kręciłem kierą i okazało się ,że lewy wahacz do wymiany.Po wymianie żadnych niepokojących dźwięków
Opublikowano

witaj

nie za bardzo wiem jak to sie nazywa, ale moze to byc jakby górna część przedniego amortyzatora, która wchodzi w "kielich", która jest przykręcona pod maską. Nie wiem jak akurat jest w bmw, ale przeważnie jest to takie jakby łozysko o srednicy ok. 8-10cm, lub czasem moze byc to takie gumowe lub platikowe kólko na samej górze amortyzatora. nie mówię ze to akurat to, ale ja bym brał ta opcje również pod uwagę. pozdrawiam

P.s jesli sie myle, prosze mnie sprostować

"Jak by nie było, gdyby nie Niemce, nikt nie siedziałby teraz w BeeMce"