Skocz do zawartości

320D 150KM @ CIĘZKO PALI @ POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Na dworze zaczyna robić się mroźno. moje bmw rano ciężko palić długo kręci i odpala, nie wiem co będzie jak temperatury spadną do -10, -15 Stopni.

Przekręcam kluczyk grzeją się świece kontrolka gaśnie grzeje je jeszcze raz odpalam auto długo kręci i odpala . następnie nie ma już zadnego problemu z odpalaniem. Aku nowy Bosh stary orginalny bmw wymieniłem w tym roku.

Opublikowano

Wodzu zeszłego ranka tak na oko 6-8 sekund chciałem odpuścić i kręcić jeszcze raz ale zapalił.

Zaraz idę do autka zobacze czy da radę. bedę musiał sprawdzić świece żarowe. Obiło mi się coś o uszy także o jakimś bezpieczniku odpowiadającym za świece, możecie mi coś przybliżyć.

Opublikowano

Jak by bezpiecznik nie działał to by ci się kontrolka nie zapalała, bo o ile dobrze pamiętam to obwód jest połączony. Może być tak ze ci nie działa jedna lub dwie świece, dlatego grzanie jest ale częściowe, sprawdź po nocy czy jak zanim odpalisz to pogrzej z 4 - 5 razy świecami, czy wtedy pali lepiej ?

Im dłużej będziesz jeździł ze spalona którą świeca tym większy prąd będzie płynął na resztę czego efektem będzie szybsze zużywanie się pozostałych świec.

Opublikowano
Po pierwsze sprawdź świece, jeśli one są sprawne to na 99% padają ci wtryskiwacze. Ostatnio miałem ten sam problem. Na początku ciężko palił tzn 2-4 sek na rozruszniku, a później było coraz gorzej... Po jakimś czasie musiałem trzymać go 20-30 sek na rozruchu żeby odpalił, aż w końcu nawet to nie pomogło, a przyczyną były dwa przelewające wtryskiwacze. W szynie CR musiało sie zrobić odpowiednie ciśnienie, a te uszkodzone wtryski na to nie pozwalały. Żeby wyeleminować wtryski, proponuje zrobić test przelewowy - on wszystko pokarze...