Skocz do zawartości

e34 nie ma checi odpalic

Gozdziu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zaczely sie mrozy a z nim problemy

kupilem bmw e34 520i 24v z dwa miesiace temu ladnie odpalal tylko ze bendix byl rozwalony. wymienilem na nowy rozrusznik (ktory ladnie kreci) akumlator takze wymienilem i nic. z zaciagu pali i jak jest cieply silnik czasem odpali. prosze o pomoc poniewaz samochod jest mi niezbedny. i dostrzeglem ze sonda jest do wymiany poniewaz poprzedni wlasciciel zahaczyl o jakas galaz i sa wyrwane przewody i duzo pali. czy to moze byc wina sondy lambda?

ciekawe czy od 318 by pasowalo tak to bym od kumpla przelozyl i sprawdzil. ale sonda na 100% do wymiany poniewaz wyrwane sa przewody od niej i od tego strasznie duzo pali wczoraj mialem taka przygode ze mialem 10l benzyny i przejechalem 40km i zgasl bo juz benzyny nie bylo... kumpel mi banke piatke benzyny dowiozl to odpalic nie chcial bo zalewal zaraz. Jedyne co to z zaciagu mi pozostaje go odpalac jak jest zimny silnik bo zalewa zaraz swiece... ://

• Zasłużeni forumowicze
Sonda nie ma nic do odpalania bo po prostu nie pracuje na zimnym silniku.Czujnik wałka rozrządu masz w głowicy obok odmy i to też nie jego wina .Skoro się zalewa to brak iskry i do sprawdzenia czujnik wału.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

a więc tak...

Wyczytalem ze kupilem zla sonde zamiast 5v to 1v poniewaz mam inne kolory przewodow do sondy...

moglibyscie podpowiedziec ktory przewod do ktorego bo tego juz znalezc nie moglem

w starej sondzie byly dwa biale, szary i czarny a w tej czerwony, zolty, czarny i bialy...

licze na szczera i pomocna rade!

Z gory dzieki! Pozdrawiam !