Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem X6 i mam problem z szyberdachem , podczas jazdy przy otwartej podsufitce ( szyber dach zamknięty) wyraźnie jest głośniej w kabinie

jak zamknę podsufitkę jest ciszej . Czy ktoś się spotkał z tym zjawiskiem ??????

I jeszcze jeden problem - przy całkowicie zamkniętym obiegu powietrza czasami czuć jakiegoś smroda jadącego przed tobą. Nie wiem czy auto dostaje lewe powietrze pomiędzy podsufitką a szyberdachem ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem X6 i mam problem z szyberdachem , podczas jazdy przy otwartej podsufitce ( szyber dach zamknięty) wyraźnie jest głośniej w kabinie

jak zamknę podsufitkę jest ciszej . Czy ktoś się spotkał z tym zjawiskiem ??????

I jeszcze jeden problem - przy całkowicie zamkniętym obiegu powietrza czasami czuć jakiegoś smroda jadącego przed tobą. Nie wiem czy auto dostaje lewe powietrze pomiędzy podsufitką a szyberdachem ???

nie wsluchiwalem sie, ale wydaje mi sie dosc normalne, ze jesli zamkniesz podsufitke (dodatkowa izolacja), to jest ciszej

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

U mnie jest tak samo glosniej.

Ale w poprzednim 520d mialem ten sam problem i jazda po autostradzie wymagala pozasuwania wszystkiego.

Opublikowano
Mam od nowosci x6 z szyberdachem i mam to samo zjawisko ,jak jest zasłonięta podsufitka jest ciszej . To normalne.
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :D

wrócę jeszcze do pytania z zamkniętym obiegiem powietrza . Moja żona bardzo nie lubi jak jej smrodzą

a w x6 przy zamkniętym obiegu niestety czuć smrody, pierwszy raz się z tym spotykam w innych autach którymi jeździłem

przy zamkniętym obiegu było jak w puszcze hermetycznej a tu inaczej . Sprawdziłem filtry przeciwpyłkowe ale są czyste.

Może ten model tak ma :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ha ha, skoro sa czyste, to pewnie nie sa weglowe :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Moja żona bardzo nie lubi jak jej smrodzą

Współczuję Twojej żonie.

Bo jeśli śmierdzi jak starej baby du/pa to potrzeba filtry wymienić i ewentualnie odgrzybić wentylacje - było o tym sporo na Forum, proponuję poszukać...

:search:

Opublikowano
Ktos tu juz zadal madre pytanie, z racji braku odpowiedzi zadam je jeszcze raz, kupiles nowe czy uzywane X6 ?
Opublikowano

Witam

A więc odpowiadam auto kupiłem nowe w salonie i na początku nie miałem problemów z zamkniętym powietrzem, filtry sprawdziłem i są czyste to znaczy nie zapchane. Tak sobie myślę pisząc tą odpowiedź , że chyba problem pojawił się kiedy założony został zestaw hamanna przedni i tylny zderzak ale czy możliwe jest żeby tak się zaburzył opływ powietrza ???

Opublikowano

Z tego wniosek, że możliwe - każda ingerencja w zewnętrzne elementy auta powoduje zmianę odczuwalnych szumów.

Przy okazji może dorobili jakąś dziurkę do zamontowania i stąd dodatkowe smrody :)

Wrzuć jakieś fotki - chętnie zobaczymy zmiany.