Skocz do zawartości

320d 150KM wolno spadające obroty i gaśnięcie przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie.

Jestem posiadaczem bmw e46 320d 150 KM. Mam lekki problem z autkiem ;/ od jakiegoś czasu zauważyłem że po wciśnięciu gazu wolno obroty wracają do prędkości biegu jałowego i niekiedy gaśnie przy ruszaniu:/ może ktoś już miał do czynienia z takim problemem?? proszę o odpowiedź.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze do biegu jałowego to nie, ale kłopoty z ruszaniem - owszem. Ostatnio znajomy miał problemy z ruszaniem na światłach, bardzo słabo reagował na niskich obrotach, pojechalismy na kompa wyswetlil problem z EGR, postanowił odłączyć całkowicie Egr i od tej pory jest po problemie..

pozdr

Opublikowano

i niekiedy gaśnie przy ruszaniu:/ może ktoś już miał do czynienia z takim problemem?? proszę o odpowiedź.

Pamietam - ciezko ruszał, tak jakby dławił sie na niskich obrotach i czesto gasł podczas startu. Egr nie jest trudno sprawdzic, nic to nie kosztuje, oczywiscie nie gwarantuje ze to bedzie rozwiazanie problemu :|

ale warto od tego zaczac :) Moze autor jeszcze sie wypowie w tej kwestii? :)

pozdr