Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam potrzebuje pomocy e65 3,5i 2001 wyswietla błąd silnika katalizatora brak mocy kołysanie nie równa praca jakby nie chodził na któryś z cylindrów był zalane cewki olejem wiec tuleje w pokrywie wymienione świece także błąd silnika świeci nadal taraz pokazuje takie komunikaty:

lambdasonden heizung vor kat bank 2

beheizte lambdasonde heizungsschaltkreis (bank 2 ,vor ktalysator) fehlfunktion oder leitungsunterbrechung

fehler momentan vorhanden und bereits gespeichert

fehler wuerde das aufleuchten einer warnlampe verursachen

ogrzewanie sondy lambda przed kat. banku 2

podgrzewany czujnik tlenu obwód grzałki (bank 2, przed ktalysator) awarii lub przerwy w obwodzie

winy obecnie istnieją i zostały już zapisane

błąd może spowodować lampka ostrzegawcza świeci

czy to może być spowodowane sądą uszkodzoną

:oops: w programie serwisowym tex też wyświetlało nam nie normalne spalanie 5 cylinder

Opublikowano

widzę że wiedzę posiadasz nie marchewkową :) bank 2 to która strona bo nie wiem którą stronę badać i jak się zabrać od nadkola czy jak ??? i czy sam przewód jest odłączany z dwóch stron

jak nie będe wiedział czy kable przerwane to bedzie sama sonda uszkodzona ???

48

37

26

15

przód auta

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bank2 to rząd od strony kierowcy czyli lewa strona jak siedzisz za kierownicą, sondy są odłączalne tylko z jednej strony, z drugiej są wkręcane w układ wydechowy . Tutaj masz czarno na białym http://moto.allegro.pl/bmw-7-e65-e66-745i-katalizator-lewy-i1903219192.html
Opublikowano
moja sonda trefna lub jej przewód przed katem !!!??? to już wiem tylko chodzi mi o to jak sie do niej dostane bo tam jest tak wszystko upchane że masakra wydaje mi sie że od strony nadkola bedzie najłatwiej a jak ty uważasz lub wiesz z doświadczenia e65 to niezły splot kabli i stali ale to zrobił tylko człowiek :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie podpowiem Ci bo przy swojej e65 nigdy tego nie naprawiałem, nie bylo potrzeby ale z tego co pamiętam uklad wydechowy to mimo wszystko najlepszy dostęp będzie od spodu czyli auto na podnośnik.