Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 845
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolega zielo pomylil chyba watki :duh:

Jesli masz ochote sie dowartosciowac lub sprawia Ci satysfakcje wytykanie bledow innych to zapisz sie prosze na staz do profesora Miodka albo po prostu pisz w TEMACIE :!: Jesli nie masz ochoty czytac tego watku to po prostu tego nie rob, bo takie wypowiedzi jak Twoja wprowadzaja niepotrzebny zamet :!:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Mam wielką ochotę czytać ten wątek. I chcę, żeby jak najwięcej osób miało naklejkę. A żeby to umożliwić, trzeba wprowadzić porządek w temacie. Po to, by każdy nie znający akcji wlepek mógł sprawnie zapoznać się z tematem.

Myślałem, że o to Wam chodzi, bo to jest logiczne aż do bólu :duh: Ale się pomyliłem.

Choć nie do końca, przestaliście się nawzajem cytować jak dzieci, a to duży krok w ułatwieniu czytania innym (pozostaje popracować nad przeklinaniem i będzie lux) :cool2:

Capaz, to ty nie zaśmiecaj i zapodaj sobie Firefoxa. Podkreśla błędy tym, którzy inaczej nie umiom :mrgreen:

Edit:

takie wypowiedzi jak Twoja wprowadzaja niepotrzebny zamet

Moja wcześniejsza wypowiedź miała na celu właśnie uporządkowanie śmieci. Nie dziwię się, że tego nie zrozumiałeś.

Opublikowano

No i wlasnie o to kolego chodzi...nie piszesz merytorycznie tylko skupiasz sie na bledach ortograficznych...jak chcesz uporzadkowac temat to po prostu nie pisz takich postow.

Do rzeczy - jesli ktos jest zainteresowany to pisze i znajduje ten watek...

Najgorsze jest to, ze chec do forumowych naklejek wyrazilo ponad 100osob, a jak juz bedzie gotowiec to zapewne zglosi sie przynajmniej drugie tyle. Ludzi, ktorzy udzielaja sie w temacie mozna policzyc na palcach moze nie jednej ale dwoch rak :|

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
UNREAD_POSTprzez mattiss » 30 Lis 2011 22:00

Witam

Sorki Panowie, nie było mnie zaledwie kilka dni, a wy już naprodukowaliście kolejne 7 stron :D

to prawda a dalej tkwimy w głębokiej d....

do rzeczy

moby85 masz dobry kontakt z zarządem, dogadaj ostateczny termin zgłoszenia projektów (może się wyrobie ze swoim) w dniu ostatecznym zgłaszamy wszystko co się uzbiera ,zarząd zadecyduje które mogą być dopuszczone do druku i głosujemy .

a na razie ( do terminu ostatecznego) temat był by tylko do wrzucania projektów i do nagłośnienia wśród reszty forumowiczów, co by kolejnych stron nie przybywało

BMW E46 320i
Opublikowano

Moby, czytałeś wogóle mój pierwszy wpis? Główną jego część zajmuje apel o to, żeby nie cytować innych bez potrzeby. PO TO, ŻEBY ŁATWIEJ BYŁO CZYTAĆ OSOBOM, KTÓRE ZACZYNAJĄ DOPIERO INTERESOWAĆ SIĘ TEMATEM. I to jest kwestia wysoce merytoryczna. Po raz drugi masz kłopot ze zrozumieniem, więc nie wiem, w jaki sposób lepiej wyjaśnić moje stanowisko.

A nie lepiej by było, żeby jedna osoba - niech to będzie najaktywniejszy forumowicz w tym temacie - była w kontakcie z BKP, niech założy w porozumieniu z BKP tematy w najbardziej uczęszczanych miejscach forum z informacją o akcji (mam na myśli wątki z prezentsacją aktualnego stanu rzeczy, z projektami włącznie), założy ankietę na powiedzmy 2 tygodnie i niech naród osądzi, co najbardziej się spodoba?

Proste to jak wahacz. A i pretensji nie będzie, że kilku się udzielało, a naklejkę to każdy by chciał.

Opublikowano

Zielo no comment :duh:

RadE46cki moge dogadywac sie z Zarzadem. Zaraz napisze do Wladz niech po prostu oni wrzuca sztywne ramy:

1.Do kiedy zglaszamy projekty

2. Jak dlugo ankieta

3. Ile czasu Zarzad potrzebuje na decyzje

4. Realizacja

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mattiss :cool2:

MOBY i rade46cki, czekam na info, co ustaliliście z BKP.

PZDR>

• Członkowie klubu
Opublikowano

Zielo :cool2:

Niestety nie mam, az tyle czasu, zeby poprawiac wszystkie posty... zwlaszcza w watku, w ktorym posty przyrastaja tak lawinowo...

Moby85 - dogaduj sie z mattissem, On zawiaduje tematem, wiec szybciej ogarniecie.

Ale sugeruje wziac jakis wegiel na powstrzymanie, bo tempo realizacji jakie sobie zalozyliscie, to chyba tylko w liscie do Swietego Mikolaja mozna ozekiwac...

IMO projekt z pokrywa wyglada fajnie jako projekt. Ale jako naklejka na auto juz niekoniecznie... Taki kod kreskowy, w ktorym oko szuka ceny, nie adresu strony klubu ;)

Pierwszy ciekawszy.

Jest jeszcze kilka zapowiedzi, zobaczmy co to bedzie. ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
powiem ci raz i nie bede się powtarzać

Trzymam za slowo... ;)

Ochlon... I posluchajcie rozsadnego glosu - chcecie, zeby ktos nowy sie zainteresowal tematem, to trzymajcie w nim poziom. Watek ma 45 stron, myslisz, ze komus "nowemu" w temacie bedzie sie chcialo czytac calosc? Zwlaszcza jak zobaczy tasiemcowe posty z dopiskiem jednego zdania? Realizmu troche... Nie wszyscy zyja tylko i wylacznie po to, zeby zrealizowac w jeden dzien temat naklejki forum... ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jakby to powiedziec, zeby nie urazic... ;)

Sa fora, wcale nie sposnorowane przez Miodka ;) gdzie nawet za pisanie bez polskich znakow mod wkracza do akcji, a co dopiero za bledy w jezyku ojczystym... ;)

Nie spinajcie sie, bo tej naklejki nigdy nie bedzie...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
IMO projekt z pokrywa wyglada fajnie jako projekt. Ale jako naklejka na auto juz niekoniecznie... Taki kod kreskowy, w ktorym oko szuka ceny, nie adresu strony klubu

jestem tego samego zdania :) i powtorze to kolejny raz :)

uczepiliscie sie tej pisowni :) kazdemu moze sie zdarzyc :) to nie forum poprawnej polszczyzny przeciez ;p

Opublikowano

GR, dzięki za zrozumienie i trzeźwe podejście. Podjąłem próbę ułatwienia nowym osobom zapoznania się z tematem, ale jeśli kolegów stać jedynie na reakcje typu 'Zielo no comment' kolegi moby, to szkoda mojego czasu i niech każdy sam się przekopuje przez śmieci, żeby dojść do sedna wątku :duh:

Kolego capaz, coś mi rzeczywiście powtarzasz, ale chyba cię nie znam i nie pamiętam, żebym prowadził z tobą jakąkolwiek dyskusję :shock: Więc i teraz nie zamierzam.

Narodził się nowy świeży pomysł dot. nalepki, ale to już na PW z BKP.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zielo, to jak sie narodził to proszę pokazac, pewnie kazdy bedzie chcial się z nim zapoznać.

PZDR>

Opublikowano

Po prostu kolego nie chce sie wdawac w bezsensowna dyskusje z Toba...piszac "no comment" po prostu chcialem odciac sie od uszczypliwych komentarzy i zaczac rozmawiac o tym ,czego dotyczy temat.

Skoro kolega Zielo ma tak dobry kontakt z Zarzadem to niech dziala. Jestem za.

Do rzeczy: prosilem kolege mattissa, ktory z ramienia Klubu ma pilotowac nasza sprawe, zeby narzucil sztywne ramy odnosnie terminu skladania projektow, akceptacji etc. Mysle, ze jesli tak sie stanie znacznie ulatwi i zmobilizuje ludzi, ktorzy chca cos zaoferowac do dzialania.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Członkowie klubu
Opublikowano
to nie forum poprawnej polszczyzny przeciez ;p

Kończąc OT, bo nie chcę, żeby zostało tak to zapamiętane ;)

To nie jest forum o słowniku języka polskiego, ale jest to forum, na którym od zawsze oczekuje się poprawności językowej... ;)

Czekamy na kolejne projekty :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Witam

Od dłuższego czasu siedzę na forum i szczerze mówiąc jeszcze wszystkiego nie ogarniam . Jeżeli chodzi o pomysł z naklejkami to popieram . Sam bym chętnie nabył jeżeli by mi przysługiwała :wink: Jak będzie taka możliwość to dobre powiadomienie na forum i na pewno się ruszy. Ja czekam z niecierpliwością pozdro.

Opublikowano

Witam

Ustalam termin nadsyłania projektów do 1.01.2012. Uważam, że jest on uczciwy wobec wszystkich, którzy dopiero teraz zaznajomili się z tematem i nie robi krzywdy nikomu. Miesiąc czasu w zupełności wystarczy nam na to. Po nowym roku wybieramy w ciągu tygodnia jeden projekt i na koniec stycznia zaczynam już rozsyłać wam gotowy produkt.

Pozdrawiam

p.s. Trzymajcie się tu tematu, przestańcie pitolić od rzeczy :mad2: Teraz za wszelkie nonsensowne dyskusje będę rozdawał w tym temacie ostrzeżenia. Zielo celnie zwrócił uwagę na bicie piany, a wy tylko ubiliście z tego pianę :duh: TYLKO MERYTORYCZNE komentarze i projekty. A reszta mnie nie interesuje i będę za nią karał :evil: Mam nadzieję, że się rozumiemy.

p.p.s. Chciałbym podziękować od razu wszystkim zaangażowanym w temat. Fajnie, że piszecie do mnie i do innych, że pchacie temat do przodu, bo samemu jest to czasem trudne. Wiadomo, że forum nie jest jedynym zajęciem żadnego z nas, także dobrze, że się nawzajem motywujemy i napędzamy :cool2:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano (edytowane)

Ok :wink: Skoro już mamy wszystko na dziś wyjaśnione, wrzucam jeszcze raz 3 propozycje żeby nikt nie musiał szukać wstecz.

Wielkie podziękowania dla kolegow mattissa i GRa za pchniecie tematu w dobrą stronę.

Zapraszam serdecznie wszystkich forumowiczów do próbowania swoich sił w projektach.

Jeśli będziesz mieć Ciekawy pomysł a nie wiesz jak go zrealizować napisz PW. a na pewno pomogę.

http://images46.fotosik.pl/1201/6e6469d4e5a143d4gen.jpg

http://images47.fotosik.pl/1244/d1e7724df015ba45gen.jpg

http://images37.fotosik.pl/1204/dc78327b968a19a1gen.jpg

W wolnej chwili postaram się jeszcze pokombinować z czcionkami i na pewno jeszcze z czymś wyjadę, mamy mnóstwo czasu.

Wszelkie uwagi proszę kierować od tej pory na PW. lub pod adres: [email protected]

Pozdrawiam

Marcin

Edytowane przez mkvtec
Opublikowano (edytowane)
Opublikowano
Mogę odstąpić tą z podpisu, o ile Twórca wyrazi zgodę i dorobi bmw-klub (oczywiście żartuję, mogłaby budzić kontrowersję wśród innych uczestników dróg):) nie rozumiem po co, w projektach dajecie swoje nazwy z forum... nigdzie niema mowy, żeby tam coś takiego było... poza tym nigdy takiego czegoś nie przykleję na auto i na pewno nie tylko ja... choć klika projektów wydaje się być godna zainteresowania to są dyskryminowane przez te loginy z forum :) chyba lepiej zrobić zrzutę i dać to zaprojektować firmie zewnętrznej...
Opublikowano
Kolego nikt sie nie upiera nad loginem. Jesli chodzi o firme zewnetrzna to raczej nie ma sensu, bo jak przyjdzie co do czego to z ponad 100 chetnych zrobi sie garstka...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Moby ma rację, wiedz, że powstaje kilka konkretnych projektów, które będą gotowe przed podanym przez BKP terminem. I firma zewnętrzna nie jest potrzebna.

Chociaż widzę, że w wielu projektach brakuje informacji, że chodzi o forum, więc nad tym trzeba popracować.

Ale podniosłeś ważną kwestię. Mianowicie naklejki bez nicków. Moje argumenty przeciw nickom na naklejce:

a) jak osoba niezwiązana z BMW zobaczy u kogoś na szybie napis BMW KLUB FORUM - Pipcio123, albo nie przymierzając BMW KLUB FORUM - Zenek Pestka (no offense Zenku :wink: ), to jakie będą odczucia tej osoby? Forum można traktować jako odskocznię i dobrą zabawę - choć ostatnio coraz mniej - ale wlepa idzie w świat i ma nas reprezentować na zewnątrz.

b) sami użytkownicy chyba nieczęsto będą się mieli okazję rozpoznawać po naklejce, w końcu będzie ona małego formatu. W czasie jazdy to nie będzie to samo, co tirowcy mają za szybą przednią i z pewnością nie spełni takiego jak u nich zadania. A jak się spotykamy w małym gronie pod Tesco, czy w większym na zlocie, to każdy moze się zidentyfikować dowolnie, oczywiście tylko w razie konieczności, bo wiele osób i tak się zna. Ja jak się gdzieś wybieram, to mam tak:

http://img517.imageshack.us/img517/1051/imgp3835.jpg

I na pewno nie będę się wpatrywał w naklejki na zlocie, gdzie jest 200 aut i więcej. Nalepkę traktuję jako gadżet i wizytówkę obecności na forum, nie zaś wizytówkę mnie samego.

c) znaczne uproszczenie akcji logistycznej. Bo może nie myślimy o tym w tej chwili, ale jak przyjdzie do dystrybucji, to sami się przekonacie, że znakomita większość z nas podejdzie do sprawy profesjonalnie, ale będą i tacy, którzy w ostatniej chwili zrezygnują (napięty budżet :mad2: sam znam takich z allegro, co po zalicytowaniu reflektują się, że nie mają 5 pln w portfelu), a nakleka zostanie wyrzucona razem w pieniędzmi, bo nikt inny jej nie użyje. Plus fakt, że osoby zajmujące się stroną logistyczną będą miały 90% mniej pracy, jeśli naklejka będzie uniwersalna i zmniejszy się do zera ryzyko pomyłki w wysyłce. A pamiętajmy, że osoby te będą to robić w czynie społecznym. Chyba.

Zainteresowanych proszę o merytoryczną dyskusję. Jeśli ma być 'no comment', albo 'zielo masz problem?' to za takie wpisy z góry dziękuję. Zastanówmy się wspólnie, co robimy dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.