Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy ja nie chce się z nikim sprzeczać ale!: będąc udokumentowanym właścicielem pojazdu marki Chociażby BMW nabywając go nabyliśmy także prawo do użytkowania loga BMW w postaci takiej jakiej jest na aucie wiec jeśli ktoś da sobie nalepkę z logiem BMW choćby na szybie nie lamie prawa! i tu zarząd klubu może się się ze mną sprzeczać i mówić cokolwiek. Opinia ta potwierdzona...
  • Odpowiedzi 845
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Koledzy ja nie chce się z nikim sprzeczać ale!: będąc udokumentowanym właścicielem pojazdu marki Chociażby BMW nabywając go nabyliśmy także prawo do użytkowania loga BMW w postaci takiej jakiej jest na aucie wiec jeśli ktoś da sobie nalepkę z logiem BMW choćby na szybie nie lamie prawa! i tu zarząd klubu może się się ze mną sprzeczać i mówić cokolwiek. Opinia ta potwierdzona...

Kolego nie do konca tak jest, gdyz jak mogles przeczytac kontaktowalem sie z BMW Polska i dali jasna odpowiedz, ze uzycie logo BMW bez ich zgody to lamanie prawa. Mozna sie zastanawiac czy napisali tak na odczepne, czy rzeczywiscie jest to wbrew prawu...

Ja pociagnalem temat dalej.Zobaczymy co mi odpisza...jesli kolega yoshimura ma jakas wene to chetnie obejrze jego projekt bez logo :cool2:

Najnowsze informacje z BMW Polska:

Wiatm,

Proszę zaargumentować w jakim celu chcą Państwo użyć logo, gdzie ma ono zostać umieszczone, na jakich nośniki oraz załączyć projekt. Wtedy rozważymy Państwa prośbę.

Pozdrawiam,

Zespół BMW Group

Czy kolega yoshimura teraz jest mi w stanie uzyczyc projektu??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli nalepiasz w prywatnym celu, to może i logo nakleić na d.... Ale jak ma służyć komercyjnie, dla klubu, reklamować to musisz mieć zgodę.

TAk jak na dobrą spraa, jak właczam radio w sklepie, to powiniem płacić za prawa autorskie za publiczne odtwarzanie.

Czekać na dezycję trzeba i tyle. Tylko serwery zapychacie tą bezsensnowną paplaniną :evil:

Opublikowano

Dostalem wzor logo od kolegi Yoshimury. Wyslalem go razem z uzasadnieniem do BMW Polska.

Co do ankiety to chyba trzeba dac sobie spokoj, bo z tego co widzialem, kolega Yoshimura byl bezkonkurencyjny.

Ponizej moj mail do BMW Polska:

Witam

A więc...wśród forumowiczów BMW-klub.pl powstał pomysł żeby zrobić naklejkę identyfikującą użytkowników tego forum. Stwierdziliśmy, że fajnie byłoby spotkać gdzieś w Polsce lub Europie kogoś z forum i wiedzieć od razu, że to ktoś, kogo znaliśmy do tej pory tylko przez sieć.

Jeśli chodzi o miejsce to logo ma być na naszych autach, w zależności od gustu, na bocznej szybie lub tylnej klapie.

W załączniku przesyłam wzór projektu, docelowo ma ono być w kolorze białym lub czarnym, a sama naklejka przezroczysta. Ma ona także zawierać logo BMW, adres forum i login (w tym wypadku mój moby85).

W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji.

Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie naszej prośby.

Pozdrawiam

Marcin Ignasiak (moby85) BMW-klub.pl

Czekam na odpowiedz i zobaczymy co dalej.Mam nadzieje, ze reszta kolegow nie ma mi za zle, ze jako nasz projekt wyslalem wzor od Yoshimury, ale chyba trzeba powiedziec, ze nie mial rownych :D

http://img269.imageshack.us/img269/9259/moby85logo.jpg

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

moze byc klops :P

a wiesz dlaczego ?

1) to Klub powinien wyslac stosowne pissmo oraz przedstawic projekt naklejki ble ble ble , a nie forumowicz

2) zdan nie zaczyna sie od A wiec

sorry ze sie czepiam ale takie jest moje zdanie. a ze mieszkam w Polsce mam prawo wypowiedzi :)

Opublikowano

lukolo85

Postprzez lukolo85 » 17 Lis 2011 17:39

moze byc klops :P

a wiesz dlaczego ?

1) to Klub powinien wyslac stosowne pissmo oraz przedstawic projekt naklejki ble ble ble , a nie forumowicz

2) zdan nie zaczyna sie od A wiec

sorry ze sie czepiam ale takie jest moje zdanie. a ze mieszkam w Polsce mam prawo wypowiedzi :)

to trzeba było samemu podjąć temat

a tak w ogóle pismo piszemy przez jedno s

(jedyna twoja racja że to klub powinien wystąpić z tym (brak czasu )ale moby (miał czas i chęć) robi to nieoficjalnie i czysto informacyjnie przecież pisał że się po orientuje w temacie a teraz extra przedstawi gotową i legalna wersje naklejeczki klubowi)

moby jest :cool2:

BMW E46 320i
Opublikowano

Ja tez narazie siedze w du@: tresc co mi odpisali na mojego maila odnosnie loga BMW

Dear Mr Kowalski

Thank you for your online communication dated November 16, 2011.

Unfortunately, BMW UK Customer Services are unable to grant you permission to use our logo. I have therefore, passed your email for the attention of our Marketing Department. If they are able to assist you further, they will contact you directly. Please note, due to the high volumes of enquiries they receive, it is not always possible to respond to each individual customer.

If I can be of further assistance in the future, please do not hesitate to contact me again.

Yours sincerely

BMW UK

Claire Dale

Customer Information Executive

Ellesfield Avenue

Bracknell RG12 8TA

Tel: +44 (0) 800 325 600

Fax: +44 (0) 870 5050 205

Mailto: [email protected]

URL: http://www.bmw.co.uk

Opublikowano

Ja tylko powiem jedno, ze bardzo latwo jest krytykowac i nic w danej sprawie nie robic...zgodze sie, ze to Zarzad powinien wyslac oficjalne pismo, ale ile mozna czekac?! Poza tym naklejki maja byc dla forumowiczy a nie klubowiczy i to jakby dotyczy nas a nie Klubu. Klubowicze maja swoje gadzety, a my prosimy o swoje i ta naklejka ma byc dla ludzi ktorzy identyfikuja sie z forum i marka a niekoniecznie chca byc w Klubie...

P.S. Spodziewalem sie tego, ze jak czlowiek wyjdzie przed szereg to nie wszyscy beda zadowoleni.Z kolei jak sie uda to kazdy bedzie prosil o naklejke:/

P.S. 2 Kolego Miodek dziekuje za zwrocenie uwagi :cool2: Na przyszlosc bede pammmmmietal :norty:

P.S.3 Nikt nikogo nie zmusza zeby zostac Klubowiczem :duh:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Moby :) mi nie chodzilo o to ze zle zrobiles :) tylko wg to zarzad klubu powinien wyslac zapytanie do BMW Polska.

Bardzo sie ciesze jednak ze jest ktos komu bardzo zalezy :) jesli moje slowa cie urazily to sorry :) nie mialem tego na celu :)

Opublikowano
Nie urazily :D tak na marginesie to roznie z tym czekaniem mogloby byc...jesli BMW Polska mnie splawi to trudno, ale jesli napisza OK to mozemy startowac...a Zarzad jak to Zarzad ma czas :mrgreen:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Moby85 super że znalazłeś czas i napisałeś to pismo i przedstawiłeś nasz projekt :cool2: .Prośba do Zarządu Klubu,aby nie mieli pretensji do Mobi85,kolega miał czas i chęci to napisał prośbę w naszym imieniu :cool2: .Teraz czekajmy na decyzję mam nadzieję,że pozytywną :cool2: .Podziękowania także dla kolegi Łukasza (yoshimura01) był bezkonkurencyjny :cool2: I za chęć stworzenia super projektu dla forumowiczów :cool2: .Pozdrawiam Mateusz :wink:
Opublikowano

Odpowiedz od BMW Polska:

Witam,

Firma BMW nie pozawala na modyfikowanie logo oraz umieszczanie go na materiałach nie związanych z działalnością marki.Obowiązują nas standardy firmy i pomimo ciekawego projektu nie jesteśmy w stanie go zaakceptować. Wierzymy, że uda się Państwu stworzyć równie ciekawy projekt bazując na logo Państwa klubu.

Pozdrawiamy,

BMW Group

FUCK :cry2:

Jak dla mnie niezrozumiale stanowisko wiec czekam na Wasze pomysly. Moze prosba do Yoshimury zeby cos wymyslil bez logo...

Nasuwa mi sie jeszcze jedna mysl: Yoshimura zrobil projekt gdzie pola logo byly pokreskowane, a nie idealnie wypelnione, co nam tez sie spodobalo...Moze ten projekt BMW Polska by klepnelo??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Jak dla mnie niezrozumiale stanowisko wiec czekam na Wasze pomysly. Moze prosba do Yoshimury zeby cos wymyslil bez logo...

Nasuwa mi sie jeszcze jedna mysl: Yoshimura zrobil projekt gdzie pola logo byly pokreskowane, a nie idealnie wypelnione, co nam tez sie spodobalo...Moze ten projekt BMW Polska by klepnelo?

daj spokój jeśli chcemy legalne to już wiemy na czym stoimy

nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem

Yoshimura01 gdybyś mógł wrócić do pierwszych projektów :modlitwa:

ja nadal będę namawiał na logo bez loga ale z jakimiś cechami charakterystycznymi dla marki

1 linia rekina

2 nerki

3 R6

4 historia marki

5 co najważniejsze logo i tak będzie kozackie mamy przecież Yoshiego :norty:

BMW E46 320i
Opublikowano
Dokładnie nie dali zgody na logo trudno.Wcześniej GR pisał,jeżeli chodzi o www.Bmw-klub.pl to nie widzi problemu :cool2: . Nie ma się co załamywać głowy do góry :cool2: Teraz wiemy na czym stoimy,kolego yoshimura01 prośba abyś coś stworzył bez loga :wink: .Ale z nickiem koniecznie :cool2: Pozdrawiam Mateusz :wink:
Opublikowano

może lukolo miał racje jako "pojedynczy cywil" nie wyglądasz wiarygodnie (albo projekt Yoshiego był za dobry dla nich :norty:)

teraz musieli byśmy udać się z prośbą do zarządu klubu co by może oni jako oficjalny klub zapytali w BMW

albo co będzie najprostsze opcja bez logo

BMW E46 320i
Opublikowano
Witam. Nasunol mi się pomysł, co powiecie żeby zrobić z logiem BMW ale zmienić kolory to znaczy tam gdzie jest niebieskie dać białe i na odwrót. Co na to powiecie??

Kolego nie rób sobie jaj z pogrzebu :nienie: lepsza wersja ze znakami szczególnymi BMW :cool2:

Pozdrawiam

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano

Wydaje mi się że nie ma co kombinować..jako tako napisali jasno aczkolwiek podobnie jak wy, nie rozumie dlaczego tak i co im to szkodzi...mało ważne

Teraz pozostaje liczyć na chłopaków że znajdą czas żeby wymyślić coś nowego :)

Moby85 dzięki za poświęcenie w sprawie :cool2:

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Jak dla mnie zamiana kolorow bylaby tragiczna.Co do wlaczenia sie Zarzadu to moze bylby to jakis pomysl, jednak pytanie sie nasuwa:kiedy do tego by doszlo??

Moze byc rzeczywiscie tak ,ze jako pojedyncza jednostka nie zostalem potraktowany serio i BMW Polska po prostu mnie splawilo, nie zaglebiajac sie w temat.

Wydaje mi sie, ze jedynym sensownym rozwiazanie w chwili obecnej jest zwrocic sie do kolegi Yoshimura zeby znalazl chwile i stworzyl cos bez logo lub tez sprobowac tak jak pisalem wczesniej sprobowac z tymi kreskowanymi polami, bo jak na moj gust nie jest to naduzycie, bo nie odzwierciedla idealnie logo BMW...co Wy na to?? Mi sie wydaje, ze taka opcja moglaby przejsc W BMW Polska .

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
W zasadzie ciekawie mogłoby to wyglądać;) nie typowe logo bmw tylko wypełnienie coś jak szkic ołówka w kształcie mniej więcej trójkątów ale nie w obrysie kola:)

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Teraz mnie tak naszlo....BMW Polska zabronilo uzywac swojego logo do naszych celow. Moznaby sie jednak klocic z ta teoria, gdyz logo BMW wyglada tak:

http://motoryzacyjna.pl/opinie/loga/bmw.jpg

Kolega Yoshimura nie zawarl napisu BMW wiec wykorzystany przez niego symbol nie odzwierciedla w 100% logo.Jesli sie myle to napiszcie, ale biorac na chlopski rozum to nie robimy nic zlego wykorzystujac do naklejek bialo-niebieskiego kola?? :norty:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.