Skocz do zawartości

320i potrzebny DYFER 3,45

marco9872

Rekomendowane odpowiedzi

a co ma byc nie tak?? bedziesz mial cos w rodzaju szpery... a jak chcesz cos konkretnego [bo rozumiem, ze interesuje Cie jazda bokiem, skoro szukasz "ciasnej" różnicówki to zaspawac cala glowe i bedziesz mial 100% szpere. Aha! szukaj w E34 tam byly takie jak poszukujesz.

Nie interesuje mnie jakaś ciasna różnicówka ani jazda bokiem,chcę tylko wymienić dyfrencjał bo mam juz luzy i jak zmieniam biegi to słychać pukanie i pytałem się czy jak założe z innym przełożeniem to czy będzie normalnie chodził samochód i czy nie straci na mocy ani nic podobnego ponieważ nie mogę znaleźć z przeł. 3,45.Nie rozumiem co mam zespawać skoro luz mam od dyferencjału na wał na tej 'tulei'.

• Zasłużeni forumowicze
a co ma byc nie tak?? bedziesz mial cos w rodzaju szpery... a jak chcesz cos konkretnego [bo rozumiem, ze interesuje Cie jazda bokiem, skoro szukasz "ciasnej" różnicówki to zaspawac cala glowe i bedziesz mial 100% szpere. Aha! szukaj w E34 tam byly takie jak poszukujesz.

Chyba nie taki silnik do latania bokiem , no chyba ze na sniegu :wink: :wink:

arturo e39

Chyba nie taki silnik do latania bokiem , no chyba ze na sniegu

ja mam 320i i silnik daje radę a oto dowód

http://img195.imageshack.us/img195/7104/zdjcie017g.th.jpg

a pomimo wiatru z 17' się dymi

http://img684.imageshack.us/img684/9427/dsc0039nx.jpg

(i tak dojechane były na 100% na wiosnę wymieniam a żal do piwnicy zanosić z kontrolkami :D w sobote i tak zimówki założyłem )

co do dyfra to w wielu e 46 coś z tyłu puka np temat

viewtopic.php?f=69&t=168885

a jest tego więcej

yoshi poważnie dyfer z e 34 z lekką szperą pod pasował by mi do e 46 320i ???

jakią szukać i jakie są dostępne 20%? 50%? bo za 100% to ja dziękuje :norty:

BMW E46 320i

Nie zmieniajcie głównego wątku tematu.

Pytałem czy jak założe dyfrencjał z innym przełożeniem to czy wszystko będzie ok i czy nie straci np na mocy.I czy ktoś jest w stanie mi załatwić dyfer z przełożeniem 3,45 bo taki mam orginalnie zamontowany w bmw.