Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie chodzi mi o stabilizator tylko o ta (gume jak to nazywasz)za nim

Kolego wydaje mi się że jest poduszka wózka do której masz zamontowany dyfer na obrazku nr 9:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=33_0839&hg=33&fg=30

Albo co bardziej prawdopodobne tłumik drgań dyfra na obrazku numer 17 tylko na rysunku jest tłumik z nowego modelu taki jest u mnie a u ciebie jest jeszcze poduszka okrągła która została zmieniona ale nie wiem w którym roku, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=33_1184&hg=33&fg=05

Wydaje mi się że w ASO powinieneś kupić tą poduszkę.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
dzieki kolego czerwony330d.Mechanik mowil ze to czesc z lewej strony ktora zaznaczylem na obrazku czyli 9 ,a nie wiem czego piszesz o 17?Czy to znaczy ze jak padla 9 to trzeba tez 17 wymienic?
Opublikowano
dzieki kolego czerwony330d.Mechanik mowil ze to czesc z lewej strony ktora zaznaczylem na obrazku czyli 9 ,a nie wiem czego piszesz o 17?Czy to znaczy ze jak padla 9 to trzeba tez 17 wymienic?

Kolego to co zaznaczyłeś na zdjęciu to jest nr 9 ale sprawdź też powyżej tej poduszki nr 17 bo to jest tłumik drgań dyfra jeśli jest uszkodzony to wypadało by również wymienić.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
bylem u mechaniora i on powiedzial tylko o 9.Gdybysl mogl to daj namiar na ta czesc byle byla dobrej jakosci!dzieki!
Opublikowano
bylem u mechaniora i on powiedzial tylko o 9.Gdybysl mogl to daj namiar na ta czesc byle byla dobrej jakosci!dzieki!

Kolego jeśli chodzi o tą część to jedyną firmą która to robi to pewnie lemforder na pierwszy montaż ale możesz zapytać w ASO jaki jest koszt tej poduszki, mnie się wydaje że nie powinno być to tak bardzo drogie a montując orginał masz pewność że wytrzyma drugie tyle ile wytrzymała ta stara uszkodzona poduszka, ja jeszcze u siebie nie wymieniałem więc ci nic nie podpowiem gdzie i ile kosztuje.

Opublikowano
powinna być też ok, z tego co jest napisane, jest ona olejowo-gumowa. tak samo jak poduszki silnika. muszą być olejowo-gumowe.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Dzieki wszystkim za pomoc!Mam jeszcze jedna sprawe, czy moglby mi ktos napisac jaki jest koszt wymiany tej poduszki i czy jest to skomplikowane i czasochlonne?Bo cos mi sie wydaje ze machanik chce mnie troche nabic w butelke.
Opublikowano

Koledzy moze ktos sie orientuje w temacie!

Musze jechac do mechanika i nie wiem co robic moze jednak ktos pomoze,

zaoszczedzic pare groszy?

Opublikowano
Dzieki!Oczywiscie sam sie za to nie biore bo sie nie znam na tym.Tylko sie zastanawiam czy nie poszukac innego machora bo ten twierdzi ze roboty jest na caly dzien i strasznie drogo sie ceni!
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, auto e46 po lificei Touring 320d

mam pytanie które gumy najbardziej odpowiadają za komfort tylnego zawieszenie, u mnie coś w prawym tylnym klekocze jakby plastik tak jak by coś w bagażniku było nie tak ale wywaliłem wszystko z bagaznika, wyjąłem rolete i nadal to słychać, ponadto na dziurze albo poprzecznej nierówności czuć jak by tylne auto lekko uciekało po przejechaniu przez tą nierównośc.

na poprzecznych garbach typu tory, załamanie asfaltu tez dość mocno dobija taki głuchy stuk... pierwsze co biorę pod uwagę to amory ale chciałem zapytać które elementy tylnego zawieszenie mają największy wpływ na komfort, ulegają degradacji i nalezy wymieniać systematycznie:

zrobiłem sobie wykaz i prosiłbym o informacje kto co wymianiał u siebie:

Chodzi tylko o zawieszenie z tyłu

Belka tylna:

- Tłumik drgań 33107513902

- Poduszka przednia lewa 33316770783

- Poduszka przednia prawa 33316770784

- poduszka gumowa tylna 3331677070781

- poduszka gumowa przednia 33176760337

- poduszka gumowa tylna 33176751808

Stabilizator:

- Stabilizator poduszka: 33551138104

- Łącznik stabilizatora: 33551094619

Wahacz:

- Łożysko gumowe wahacza górnego 33321092247

- Łożysko gumowe wahacza dolnego 33326770824

- Łożysko gumowe wahacza wzdłużnego 33326771828

- Łożysko gumowe wahacza wzdłużnego 33326770786

Które wahacze wymienia się jako całe i jaki element wahacza świadczyć będzie o jego zużyciu?

Opublikowano (edytowane)

czesc, wczoraj byłem na diagnostyce i własnie wyszły poduszki u góry, strzał więc w 10...

Czy to jakaś newralgiczna pozycja tego samochodu?

Edytowane przez kacperix