Skocz do zawartości

Naklejki z logo klubu+nick

ŁYSY.BMW.E36

Rekomendowane odpowiedzi

To było by super kolego kobe4321 :cool2: Pozdrawiam :wink: Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Panowie mam nadzieję,że do tego dojdzie,fajna sprawa,mój szwagier ma passata i na jego forum to normalka ,czasami widzę inne passaty z tą naklejką więc fajnie by było jak by można było kogoś spotkać,można zagadać itp.w końcu BMW to nasza pasja i nie do końca chodzi o samą naklejkę tylko o fakt rozpoznawalności przez nas samych,przy najmniej ja tak to odbieram.

spoko łysy wrzucił ten temat chyba dzisiaj więc myślę że do jutra parę osób dołączy zresztą gdyby się wszyscy naraz rzucili kto by miał czas to ogarnąć

w temacie dotyczącym ramek klubowych z którego ten temat powstał ktoś z klubu napisał

Re: Ramki do tablic rejestracyjnych

Postprzez ANDRZEJ 540 » 06 Lis 2011 22:01

jak na razie nie widze aby uzbierala sie 100 osob chetynych KUPIC taka naklejke ;) jezeli ktos ma ochote robic projetk to prosze bardzo, jezeli bedzie kilka takich projektow to bedzie mozna wybrac najlepszy, dzialajcie!! mam ktos rozeznanie ile moze kosztowac zrobienie takiej naklejki? kto ma ochote zajac sie rozsylaniem tego do chetnych ( trzeba bedzie wyslac CO NAJMNIEJ 100 listow ;) )

ANDRZEJ 540

BMW Klub Polska

BMW E46 320i

Yoshi; ja mógłbym zrobić projekt, oferowalem sie. Więc myśle, ze Moj projekt by mi sie podobał. ;)

Tobie moze sie podobac, inni maja rozne gusta i chodzi o to aby wiekszosc zaakceptowala wzor :cool2: Jesli sie wyrobie w czasie z wlasnymi pracami/projektami itd to tez cos sprobuje "wykreslic" na plasko dla uzytkownikow 4um.

tak to fakt długo jestem na forum....

a czemu nie jestem klubowiczem ? bo trzeba wypełnić i wysłać formularz :lol:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Musimy sobie odpowiedzieć przede wszystkim czy to ma być naklejka kolorowa drukowana jako obrazek czy tez naklejka w formacie grafiki wektorowej czyli jeden kolor i kształty. Szczerze już kiedyś myślałem nad czym takim i coś tam wcześniej tworzyłem muszę się tylko do tego dokopać. Zajmuje się grafika komputerowa na co dzień wiec na pewno coś da się wymyślić konkretnego.

No głównie rozchodzi się o koszta noszące się później z naklejka kolorowa a prosta wycinka na foli przylepnej. Patrzyłem na logo http://www.bmw-club-europa.org całkiem fajne no ale ściągać nie będziemy :D także nie wypadało by żeby to było w śmiesznym stylu 2 śmiejąca się tłoki czy coś takiego ale cóż każdy ma swój styl i co innego się podoba. Grunt ze jest inicjatywa TYLKO ŻEBY MOMENTU OBROTOWEGO NAM NIE ZABRAKŁO :D

ja myślałem drzwi kierowcy pasażera pod lusterkiem format 15cm X 25 cm max albo tylna szyba (przyciemniona na 90% ) 50cm X 30cm

ale równie dobrze zadowolę się czymś niewielkim na klapę :lol:

BMW E46 320i

Jako pierwszy wrzucam swoj projekt klubowej naklejki. Postanowilem ze zakomponuje calosc w sposob bardziej poetycki niz typowo jednoznaczny.

Sylwetka auta jest wyznaczona za pomoca tylko trzech linii jako hołd dla BMW serii 3ciej. Przedstawia ona profil boczny E46 sedan w ktorym zawarte sa szczegolne charakterystyczne linie BMW tj klasyczne zagiecie Hofmeistra, linia tylu Coupe z ostrym zakonczeniem, dynamiczna boczna linia burty, pochylenie przodu sylwetki w charakterze klina. Grubsza linia przodu sylwetki symbolizuje moc silnika oraz stabilnosc i bezpieczenstwo jakie daje BMW, ciensza linia burty oraz grubsza linia tylu symbolizuja lekkosc, dynamike i agresje aut BMW. Linie sylwetki charakteryzuja sie miekkoscia i naturalna forma wlasnego biegu/kierunku, a w kontrascie z ostrymi dynamicznymi zakonczeniami daja ciekawe wrazenia wizualne.

Kompozycja jest wywazona optycznie tj przod sylwetki jest calkowicie zamkniety, natomiast tyl zakonczony ostrym scieciem... tyl jest "obciazony" wiekszym napisem Naszego forum jako sugestia mocy pochodzacej z tylnego napedu, natomiast przod sylwetki jest "lzejszy" dzieki mniejszemu napisowi odpowiadajacemu nazwie uzytkownika... laczy sie ona z nazwa forum "szachownicowo" dzieki czemu wplywa sugestywnie na przynaleznosc do Naszej wirtualnej spolecznosci uzytkownikow BMW.

Kolorystyka projektu to typowy monochrom ze wzgledu na czystosc i przejrzystosc informacji zawartej w kompozycji, tj mamy sylwetke kultowego BMW z jego charakterystycznymi cechami dynamicznych linii, informacje przynaleznosci klubowej oraz nasz "A.K.A".

Oczywiscie jest to prototyp i oczekuje na dopieszczenie go :wink: Prosze o opinie n/t mojego projektu. Konstruktywna krytyka mile widziana... naturalnie bede bronil swego dziela :8) Oto i one [w czerni i bieli]:

http://images49.fotosik.pl/1168/a4ee2117002b92cam.jpg

http://images43.fotosik.pl/1194/494efe5e0d63a70cm.jpg

Uwazam, ze taki sposob przedstawienia jest ciekawszy, emocjonalny, gleboki, psychologiczny, stylowy i w granicach dobrego smaku, nie przesadzony ale nie zubożały w czytelnosci i odbiorze informacji. Prostota, elegancja, nonszalancja, dynamika oraz przede wszystkim logika kompozycji broni merytorycznie i praktycznie moje dzielo.

Pozdrawiam,

Łukasz

Kolego juz za sam opis Twojego dziela dalbym Ci swoje skromne poparcie:) jak dla mnie bomba juz nie moge doczekac sie kolejnych:)

Mimo wszystko przychylam sie do czarnej kreski i wtedy naklejke zrobic przezroczysta zeby byl widoczny tylko zarys i napis...chodzi o to zeby, tak jak u mnie, na srebrnym kolorze bylo widac tylko to co trzeba...

BRAWO kolego yoshimura01 :cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Witam Koledzy,

milo mi ze sie Wam podoba :mrgreen: ... tak jak napisalem jest to prototyp i wymaga oszlifowania. Sprawdze jak sie bedzie przedstawial "AKA" pod nazwa forum... troszke sie obawaim ze zrobi sie z tego odwrocony trojkat :| Zdecydowanie bardziej jestem za definicja: nisko, płasko i szeroko :wink:

Poprosze takze Kolegow o wlasne projekty, przemyslenia itp im wiecej tym lepiej... mam nadzieje ze kogos zainspirowalem i cos tworczego juz sie zrodzilo w glowie :cool2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.