Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupilem niedawno bmw m5 e39 w stanach bo tutaj mieszkam! mam problem auto mi ciagnie tylko do 5500 obrotow czuje sie jak bym jezdzil automatem, do tego BC przycisk nie dziala :( jest to wersja z navi ktora tez cos odmawia posluszenstwa :( co robic prosze o pomoc
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy Ty się doczytałeś,że autor mieszka w USA?? Haha z USA do PL do warsztatu czytaj tematy zanim napiszesz!!

A co do tematu najlepiej nagraj film jak auto się zachowuje będzie łatwiej coś podpowiedzieć.

Opublikowano
Witam kupilem niedawno bmw m5 e39 w stanach bo tutaj mieszkam! mam problem auto mi ciagnie tylko do 5500 obrotow czuje sie jak bym jezdzil automatem, do tego BC przycisk nie dziala :( jest to wersja z navi ktora tez cos odmawia posluszenstwa :( co robic prosze o pomoc

Zacząłbym od sprawdzenia auta na komputerze lub z ciemno można wymienić przepływomierze.

Co to jest za przycisk BC?

A co konkretnie dolega navi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
przepływki niekoniecznie wyjda na kompie w przypadku m5 moga a nie musza. najprosciej to je odpiac wymuszajac tryb awaryjny dme - jezeli blokowały to auto odrazu wkreci sie do konca - moc w 100% wroci dopiero po ich wymianie i adpatacji sterownika. co do bc to wymien manetke na druga lub ja rozbierz i zobacz czy jeden z kabelkow od przycisku przypadkiem sie nie przetarł.