Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj przeczytałem, że do końca roku litr ropy ma kosztować 6zl. Natomiast o nowego roku idzie w górę akcyza, co ma dać dodatkowo jeszcze 40-50gr. na litrze. O benzynie nie było ani słowa. A że Polska dieslem stoi, to o zbyt nie mają się co martwić. Czyli jak w temacie.
Opublikowano

Cywilizowane kraje juz dawno zdywersyfikowaly sie w tej materii, niejako naturalnie.

Ani w Anglii ani w Niemczech nie ma kultu diesla. Kropka.

Ja tez poza jednym przypadkiem od zawsze latam benzyna nie skazona gazem.

Definicja szalenstwa - robienie wciaz dokladnie tej samej rzeczy w dokladnie ten sam sposob oczekujac zupelnie innego ofektu.
Opublikowano

Ja bym się na Waszym miejscu nie martwił kultem diesla, tylko cenami wszystkiego dookoła, które wzrosną po takich podwyżkach, bo jak wiemy, słabo z ciężarówkami w benzynie.

ALe przynajmniej będziecie mieć euROPĘ. Szkoda, że nie na kwitku z wypłaty, który dalej będzie się różnił od utęsknionego Zachodu.

Opublikowano

samochody osobowe to pikuś... cieżarówki spalają niesamowite ilości ropy a jak wiadomo to główny i jedyny cieżki środek transportu w polsce... rolnictwo też przepala bardzo duże ilości ON wiec ceny żywności dodatkowo do góry ;/

ps. w okresie letnim dziennie zużywam ok 1000l ON :evil:

Opublikowano

U mnie obecnie jedna Krone BigX zużywa 1000 ltr na dniówkę 12h :shock:

I właśnie to skomentowałem wyżej. Tylko mój oddział naszej firmy zużywa miesięcznie średnio 100 tys. ltr. I teraz każdy litr niech zdrożeje o 1 pln (akcyza to pikuś w tym momencie).

I konsekwencjami tego właśnie bym się przejmował, a nie jakimis "erami diesla".