Skocz do zawartości

320d 2000r przed liftem CHIP TUNING BMW BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mogłby mi ktoś coś napisać o tym urządzeniu http://allegro.pl/chip-tuning-bmw-box-320-32od-110kw-150km-150-km-i1893100433.html

Chciałbym wiedzieć czy takie coś się sprawdza czy lepiej nie ryzykowac z kupnem takiego taniego?

co prawda ja mam przed liftem a to urządzenie jest dla 320 po lifcie ale na aukcjach są też inne urządzenia dla wersji przed liftem

Miał ktoś z tym styczność ?

A może to pic na wodę?

Opublikowano
320d przysparza i tak wystarczająco problemów, więc po co sobie jeszcze dodawać. zamiast takiego chipa lepiej zainwestuj tą kase i kup dobre filtry i wymień olej. będzie większy pożytek dla silnika
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
320d przysparza i tak wystarczająco problemów, więc po co sobie jeszcze dodawać. zamiast takiego chipa lepiej zainwestuj tą kase i kup dobre filtry i wymień olej. będzie większy pożytek dla silnika

takie komentarze są mi nie potrzebne poniewaz dobrze wiem jak sie obchodzic z samochodem a chcialem cos dodatkowego dlatego pytam o opinie jak sie o samochod dobrze dba to problemow tez mniej jest

olejtu niema potrzeby zmieniac co 2 tys km

Opublikowano
takie komentarze są mi nie potrzebne poniewaz dobrze wiem jak sie obchodzic z samochodem a chcialem cos dodatkowego dlatego pytam o opinie jak sie o samochod dobrze dba to problemow tez mniej jest

olejtu niema potrzeby zmieniac co 2 tys km

nie kupuj. zainwestuj w porzadnego chipa 1000-1500zl.

Opublikowano
O taka odpowiedz mi chodziło konkretnie tak albo nie heh ale jedna to niestety za mało może ktoś kto miał z tym styczność się wypowie :)
Opublikowano
Nie wywalaj kasy na boxa. Lepiej napisac dedykowany program pod twoj motor. Masters robi kawal dobrej roboty, zhamuje silnik, dobierze parametry i bedziesz mial gajer szyty na miare a nie dres z supermarketu. Sa oczywiscie inni dobrzy tunerzy, ale co do Mastersa zlego slowa nie mozna powiedziec.
Opublikowano
Mauro fajnie podsumowane :cool2: Dodam od siebie, ze z takim BOXem nie masz mozliwosci sprawdzenia wartosci AFR i EGT a brak TYCH pomiarow w moim przekonaniu dyskwalifikuje wszelkie modzenie sterownika. Dodatkowo nie masz mozliwosci hamowania auta wraz z edycja map. Jak wiadomo co jest do wszystkiego to jest do niczego.... kazdy silnik, kazde auto sa inne i jezeli juz sie decydowac na "podkrecanie" i tak juz bardzo wysilonej jednostki to robic to u ludzi ktorzy znaja sie na rzeczy oraz maja do tego profesjonalny sprzet do edycji map stera oraz pomiaru uzyskiwanych wartosci.