Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem tu nowy. Proszę o pomoc.

Mam problem taki, że czasem auto nie odpala. Odkryłem taką prawidłwość kiedy się to dzieje. Otóż kręci ale nie pali w sytuacji kiedy jeżdżę troche i często sie zatrzymuje coś tam załatawić (po mieście). Tak kilka razy. Parę kilometrów - postój na 30min - 1h. Potem znów kilka kilometrów po mieście - postój i tak 3-4 razy a potem auto nie odpala. Kręci, czasem coś przepali ale ogólnie nie zapala. Muszę czekać od kilku minut po kilka godzin i auto znów pali jakby nigdy nic. Błędów na kompie nie wywala. Coś jakby odcinało zapłon. Ale co? Nie wiadomo.

wiem, że to nie kostka w stacyjce, gdyż w zeszłym tygodniu auto wróciło od elektryka który przejrzał wszystko pod tym kątem. Kostkę wymienił, przejrzał styki i wszystko w/g niego ok. Najgorsze, że u niego auto, jak na złość, paliło doskonale, a mi czasem nawala. Jakby awaria nastąpiła u mechanika, to może coś by znalazł, a tak to trochę wróżenie z fusów. HELP!

Daniel

Poznań

Opublikowano
Witam Miałem tak samo, generalnie na ciepłym trzeba dlugo kręcić aby uruchomić. Regenerowalem wtryski i jak nowy, tylko w 320d polifcie
E46 320d sedan black
Opublikowano
Wtryski są ok. Co do czujników, to czy można jakoś je sprawdzić? No bo raz działa raz nie działa. Już bym wolał żeby padło, przynajmniej wiadomo by było co jest a tak to lipa. Może jakieś inne pomysły?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tez tak miałem i u mnie okazało sie ze padł mi czujnik wałka rozrzadu. Spr go wygrecic na zimnym silniku zanurz w wrzacej wodzie na kilka chwil i sprawdz czy po szybkim zamontowaniu auto odpali jesli nie to czujnik do wymiany.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To był czujnik położenia wałka rozrządu. Po wymianie pali jak złoto ;). Dziękuję za pomoc ;) można na Was liczyć.

Pozdrawiam,