Skocz do zawartości

[e39] Regeneracja wahaczy- co wy na to?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio cos mi postukuje z przodu, ale na szarpakach diagnosta nie znalazl luzow. Postanowilem wybrac sie do specjalisty z doswiadczeniem i znalazlem Pana Blonskiego z Zielonki http://www.blonski.com.pl/pl/kontakt

Zadzwonilem i poczytalem troche o nim. Generalnie same pozytywne opinie. Warsztat duzy, z czesciami na miejscu, jade bez umawiania i czekam w kolejce ale robia na miejscu i od reki. Telefonicznie zaproponowal mi wymiane na wahacze regenerowane, cena z montazem 150zl, stare zostawiam a od razu zakladaja mi nowe. Poczatkowo nie myslalem o tej opcji, raczej ze odzaluje i lema zaloze, ale z drugiej strony jak znam zycie, to pewnie wiekszosc juz bedzie luzy wykazywala wiec kwota nie mala.

Jak patrze na cennik pozostalych uslug np toczenie tarcz czy geometria, to ceny wydaja sie atrakcyjne. Pytanie, czy ktos z was jezdzil lub zna kogos, kto jezdzi na regenerowanych wahaczach. W necie znajduje duzo pozytywnych opinii, a negatywne pisane glownie przez osoby, ktore nie zamierzaja nawet sprobowac. Bardzo prosze o konkrety.

Opublikowano

był temat o regenracji sworzni

chlopaki pisali ze wytrzymuja dłuzej niz nowe

ja bym sie skusił na taki wachacz bo cena nowego to 260-350zł

oczywiscie co zakład to inne opinie jak dostaniesz gwarancje na nie chociaz z 6miesiecy to bym sie nie zastanawiał

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano

Mój brat tam jeździ i robią na prawdę dobrze, a części regenerowane to zazwyczaj oryginały, z wtłoczonymi nowymi gumami. Mają wszystko na miejscu i jakość jest dobra.

Do BMW podobno masz u nich do wyboru regenerowane, albo Lemfordera. Cenowo i z montażem wychodzą mniej więcej jakbyś kupił na Allegro, a masz wszystko od ręki, sprawdzone, założone i ustawione. Możesz stać i patrzeć im na ręce, pytać, pokazywać itd.

Im wcześniej przyjedziesz tym wcześniej wjedziesz na warsztat, a kolejka na pewno nie będzie mała.

Mam też znajomego, który tam jeździ już kolejnym swoim samochodem, a jego znajomi też tam jeżdżą i wszyscy chwalą ten warsztat.

Opublikowano

Kolega założył tam do swojego A4 regenerowane. Jedyna uwaga, to ... kolejka przed serwisem :mrgreen: A tam gdzie ludzie czekają w kolejce musi być coś dobrego! Jak odstał swoje to w 30 minut miał samochód zrobiony. Właściciel przed wydaniem samochodu sprawdził wszystko i jeden kazał jeszcze raz podmienić (jak powiedział: na wszelki wypadek).

Nie znam jeszcze żadnej negatywnej opinii na temat tego miejsca, a za to pozytywnych słyszałem wiele. :cool2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
A tam gdzie ludzie czekają w kolejce musi być coś dobrego!

Mam inne spostrzeżenia.

Tam gdzie ludzie czekają w kolejce musi być coś TANIEGO a to najczęściej nie jest dobre :)

A co do wahaczy i tej firmy, to jeśli ktoś ma niedaleko to czemu nie skorzystać. Najwyżej więcej tam nie pojedziesz.