Skocz do zawartości

318i M43 Rano cięzko zapala

Marekbmw21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

No wiec zima idzie wielkimi krokami a tu lipa!

Samochód cieżko mi rano pali musze na pare razy go odpalać a jak juz zaskoczy to obroty szaleja... a jak dodam gazu to potrafi zgasnąć nie ma wogóle powera jest taki mułowatu potrafi strzelić nie moze uciągnac wogóle bryki! czym to moze byc spowodowane? A na gaz jak sie przełonczy to problem odchodzi na bok jest silny i wogóle nie wiem co to moze byc Byłem go podłonczyć pod komputer no i wykazało mi uszkodzony przepływoimierz a 2 wtryski. Myślicie ze jak to zrobie to problem zniknie? cholernie mnie to denerwuje. Co radzicie robić? wtryski jakos regenrować czy kup[ić nowe? miał ktos takie problemy.;/

Edytowane przez Marekbmw21

Jak na kompie wykazało to wymień,ewentualnie jak masz możliwość to podmienić z innego auta.I tytuł popraw- viewtopic.php?f=68&t=120678

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Po podłonczeniu pod kompa wykazało uszkodzony przepływomierz i uszkodzone 2 wtryski. No wiec kupiłem przepływomierz(działa bo po odłonczeniu przpeływki auto chce zgasnać i nie równo pracuje) no i wtryski tez wyminiłem znaczy cała listwe powiem wam ze poprawa była kolosalna. Rano paliło na dotyk czy ciepły czy zimny ładnie zapalał. Ale od wczoraj znów zaczeło coś sie dziać nie powiem bo rano tez dobrze zapali obroty nie faluja i chodzi ładnie ale po przejechaniu kilku kilometrów jak silnik dobrze sie rozgrzeje i zgasze postoi z 1h to cieżko zapali długo kreci i kreci ale zapali co moze być wina? jesli np jade zgasze zatankuje gaz to tez ładnie odpali ale jesli dłuzej postoi to nie? znów wtryski? wtryski kupiłem które nie chodziły na gazie.

• 6 miesięcy temu...
witam koledzy odnawiam temat bo mam rowniez proble. ale u mnie jest inaczej. wiec tak;po nocy rowniez długo troche kreci nie raz z 5razy przemieli ale chodzi rowno ładnie,jak przegazuje to z nawiewow czuc paliwo i jak gazuje to troszke strzela w dolocie jak rusze i jade to sie muli na benzynie jak mam lekko gaz wcisniety to wogole nie ciagnie jak by paliwa nie dostawał..na gazie chodzi super(sekwencja) z tym odpalaniem zaczelo sie nie dawno i najbardziej mnie nurtuje czemu paliwo z nawiewow czuc??moze dlatego długo kreci?po wypłacie podjade na komp ale moze jakies sugestie?

• 3 miesiące temu...
witam koledzy odnawiam temat bo mam rowniez proble. ale u mnie jest inaczej. wiec tak;po nocy rowniez długo troche kreci nie raz z 5razy przemieli ale chodzi rowno ładnie,jak przegazuje to z nawiewow czuc paliwo i jak gazuje to troszke strzela w dolocie jak rusze i jade to sie muli na benzynie jak mam lekko gaz wcisniety to wogole nie ciagnie jak by paliwa nie dostawał..na gazie chodzi super(sekwencja) z tym odpalaniem zaczelo sie nie dawno i najbardziej mnie nurtuje czemu paliwo z nawiewow czuc??moze dlatego długo kreci?po wypłacie podjade na komp ale moze jakies sugestie?

Dołanczam sie do tematu:

Rano cieżko pali odpali zgaśnie, brakuje mu mocy, na gazie idzie ok. muli sie tak jak by chciał strzelać z rury. co tomoe beć? wina swiec? doot szczelny, ciepły wszytko gra równo obroty odpala.

panowie mam troche podobmnie

m43

z rana jak zimny siekera zapala na dotyk

jednak jak juz ciepły i zapali to na paliwie chodzi jak by nie na wszystkie swiece

jak mu dodam gazu i potrzymam na 3 tys np to zacznie działac ok ale znow opadnie i nie pali na wszystkie swiece

silnik m43 jak kolega z tym ,ze lpg włozone na gazie cycuś bez problemow żadnych tylko i wyłącznie na bp szaleje

obstawiam pompa lub filtr paliwa

nigdy nie pozwalam by auto na komorniku jechało zawsze te pół baku lub 1/4 jest

wiec obstawiam aktualnie tylko filtr moze cos jeszcze powinienem zerknąć ??

z 2 tygodnie temu dolałem płynu stp do czyszczenia wtryskiwaczy do paliwa

i jakos pare dni po tym zaczeło sie tak robić jest mozliwe ze sam zawaliłem tym płynem ?

i jeszcze zeby nie zakładać tematu nowego mam do was jedno pytanie co jakis czas auto potrafi same zgasnąć poprostu stoje na swiatłach i nagle cyk koniec zgasł silnik jak by poprostu mu iskre odciąc

swego czasu inpa pokazała error 17

wyczysciłem i juz zero błędów ciagle

a auto pare razy sie zdazyło ,że samo zgasło tak poprostu jak sie wyjmie kluczyk i przekreci jeszcze raz to zapala normalnie dalej jedzie

gdzies jakis kabel nie styka lub jest przetarty tylko gdzie bym mógł szukać ?

zdazyło sie ,ze podczas jazdy tez na 1 sec nagle umarł ale z racji tego ,ze jechał zaraz złapał i dalej jechałem bez zadnych cudów objawów itp

• 2 tygodnie później...

powodem były wtryski

a konkretniej poprzedni własciciel wymienił same wtryki gdy otwałem listwe to kable byly wymienione lutowane do emulatora lpg idą na rogu mocno naciągniete i tam tez ktorys był przerwany gdy tym ruszałem auto zaczynało chodzic niestabilnie w niektorych momentach normalnie palił po ponownym zlutowaniu wiązki z nowymi przewodami wszystko smiga bez problemu

• 2 tygodnie później...
JA kombinowalem z regulatorem cisnienia paliwa gotowalem go w nafcie zeby przepona byla mieksza pomagalo na dwa gora trzy dni az do chwili gdy silnik zaczol nierowno pracowac na bp i na lpg okazalo sie na pierwszy ogien poszla przeplywka ustawiona przezemnie i wymienilem sonde teraz pali na tyk i pali lpg 7.4/100km
jedynakk