Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

jako, że rodzinka moja się powiększa, szukam wielkiego dupowozu, który by mnie woził z jakąś znośną prędkością i w ciszy i spokoju. I tak trafiłem na X5 z 3-litrowym turbo. I tu mam parę pytań:

1. Jak z trwałością szeroko pojętą?

2. Jak z chipowaniem? :D (głównie pytam o trwałość aut-8)

3. Czy seryjne audio jakoś dziamgoli czy nie bardzo? (egz, który znalazłem ma właśnie serię...)

4. Ad 3 czy jeśli nie gra to da się wymienić na lepsze (jakiś profeszjonal)

5. Ile to to pali przy w mairę dynamicznej jeździe (dosyć mam tankowania po 200km...), pytam niezależnie od silnika bo pewnie zwykły 30d pali niewiele mniej - true??

6. No i czy w ogóle X5 daje radę? :wink:

Z góry dziękuję

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ad. 1 - nie wiem, za krotko mam

ad. 2 - nie wiem, mi mniej niz 7 s. do 100 km/h w zupelnosci wystarcza w samochodzie wazacym prawie 2,5 tony

ad. 3 - seria jest zenujaca

ad. 4 - w wiekszosci przypadkow wszystko sie da zrobic, kwestia wielkosci nakladow

ad. 5 - pali ile wlejesz

ad. 6 - daje

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Dzięki - a z tym spalaniem to w takim razie jak się to przekłada na zasięg? Da radę z 700km na baku zrobić (jaki tam jest w ogóle bak, 100L ??)
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po zatankowaniu komputer wyswietla mi zasieg 500-600 mil

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Witam wszystkich,

jako, że rodzinka moja się powiększa, szukam wielkiego dupowozu, który by mnie woził z jakąś znośną prędkością i w ciszy i spokoju. I tak trafiłem na X5 z 3-litrowym turbo. I tu mam parę pytań:

1. Jak z trwałością szeroko pojętą?

2. Jak z chipowaniem? :D (głównie pytam o trwałość aut-8)

3. Czy seryjne audio jakoś dziamgoli czy nie bardzo? (egz, który znalazłem ma właśnie serię...)

4. Ad 3 czy jeśli nie gra to da się wymienić na lepsze (jakiś profeszjonal)

5. Ile to to pali przy w mairę dynamicznej jeździe (dosyć mam tankowania po 200km...), pytam niezależnie od silnika bo pewnie zwykły 30d pali niewiele mniej - true??

6. No i czy w ogóle X5 daje radę? :wink:

Z góry dziękuję

1. Przebieg 50tys km- zero problemow

2. 3.0sd dlubniete na 320ps juz ponad 30tys km przejechane zero problemow

3. Mam seryjne audio- nie ma tragedi da rade posluchac radia

4. Mozna http://www.bavariansoundwerks.com/product/603/174/BMW-Speakers-Upgrade--X5-E70/

5. na kolach 21 przy szer 285 i 325 pali ok 13,5 na zimowkach 19 255 285 ok 11-12

6. Chyba najlepszy wybor jest chodzi o Suv

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano (edytowane)

ja zrobilem 700 km na baku :D i jeszcze troszke w nim bylo jak dotankowywalem, z 720 bym cyknal

w tych nowych 8 biegowa skrzynia duzo poprawia w spalaniu, szczegolnie przy duzych predkosciach

na tej co mam ja, 6 biegowej niestety w trasie na autostradzie nie jest ekonomicznie, powyzej 140 robi sie kiepsko, brakuje zdecydowanie przynajmniej jeszcze jednego biegu u góry.

spalanie u mnie minimalne to 9 litrów jak wracalem raz z Wrocka byl tlok i nie dalo sie pogonic jechalem od 70 do 140, ale glownie okolo 90-100km/h co prawda nikt mne inei wyprzedzil a ja wyprzedzilem wielu, wiec nie jechalem jak zółw, raczej dynamicznie, ale tez nie szalalem

Na codzien spala mi okolo 11-13 litrów, zalezy czy wiecej krotkie czy dluzsze odcinki, a jezdze raczej ostro, wiec przy takim kolosie tragedii nie ma

dla porownania, 4.8i spala pod moja nogą, w granicach 19-20 litrów

Edytowane przez piKi
Opublikowano

gdzie robiles? duzo sie poprawily osiagi? jak spalanie? czy to prawda ze jest niższe ?

Opublikowano

gdzie robiles? duzo sie poprawily osiagi? jak spalanie? czy to prawda ze jest niższe ?

Master`s tuning

osiagi zdecydowanie czuc roznice

spalanie minimalnie spadlo

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg