Skocz do zawartości

E90 felgi ET

Słowik

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie te felgi szału nie robią, co innego jakby były w 19'. Ciekawsze są styling 220

tu już wchodzisz na temat gustów, wszystkim sie nie będą podobały i dobrze, przynajmniej można wybrać. Najważniejsze, że właścicielowi się podoba a nie sąsiadowi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

a nie obawiasz sie,że osiągi dość mocno ucierpią na takiej szerokości opony? Tutaj jeden z kolegów zrobił ciekawe porównanie elastyczności na dwóch rozmiarach opon i różnice były znaczne.

Spalanie o ok 0,5 l większe na długich trasach po miejscu bez zmian nie licząc jak pływa po głębokich koleinach w porównianiu z 16-stkami i osiągi odrobinę gorsze już na 17 przy szer 255 tył ale zakręty :twisted: robi się pięknie :D

dla mnie te felgi szału nie robią, co innego jakby były w 19'. Ciekawsze są styling 220

tu już wchodzisz na temat gustów, wszystkim sie nie będą podobały i dobrze, przynajmniej można wybrać. Najważniejsze, że właścicielowi się podoba a nie sąsiadowi

:cool2: :cool2:

ja rzadko jezdze w trasy czasami pewnie zdarzy sie jakis wypad do Zakopanego(weekend majowy???)czy moze nad moze :D bardziej krece sie w odleglosci do 50 km czami do szkoly pojade jakies 300 km na weekend ,wiec nadal poluje na 260 :D mam nadzieje ze w koncu trafie cos bo wiosna coraz blizej, jesli gdzies bysci widzieli cos w przystepnej cenie to dajcie znac

Ok - dzięki, nie podejdą.

Widzę pacyk , że twoje kółka wystawiłeś na allegro. Jak będę się wybierał na W-we lub ty to daj mi znać chętnie bym je oblukal. Ja jakoś boję się 18' felg na nasze drogi.

• Zasłużeni forumowicze

viewtopic.php?t=58141 tu sobie zobacz rozmiar opon do rozmiaru felgi.

8,5jx18 bmw podaje 255/35r18wiec takie powinienes zalozyc aby srednica kola byla taka jak powinna byc i zeby licznik nie przeklamywal

🙃🙃

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=58141 tu sobie zobacz rozmiar opon do rozmiaru felgi.

8,5jx18 bmw podaje 255/35r18wiec takie powinienes zalozyc aby srednica kola byla taka jak powinna byc i zeby licznik nie przeklamywal

245/40 też jest ok z tego co widzę.

A co myślicie o 235/40?

żadne 255/35 na przód.

235/40 będzie dobre, ewentualnie 225/40 - 8,5cala na przód? jakie ET tej felgi?

245/40 to do M3.

Z przodu 8" więc myślę o 225/40

Z tyłu 8,5" więc myślę o czymś w stylu 235/40 a nawet 225/40 - tylko jak to będzie wyglądać na takiej feldze?

• 3 tygodnie później...

Ja po tygodniu jazdy na 18 ' felgach wyleczyłem się z ładnego wyglądu auta. Szkoda zawiechy nasze drogi są zbyt dziurawe a jazda według mnie jest mało komfortowa.

Zszedłem na ziemię i puki co szukam max 17' na lat. podziwiam tych co jeżdżą na 19. :duh:

Ja po tygodniu jazdy na 18 ' felgach wyleczyłem się z ładnego wyglądu auta. Szkoda zawiechy nasze drogi są zbyt dziurawe a jazda według mnie jest mało komfortowa.

Zszedłem na ziemię i puki co szukam max 17' na lat. podziwiam tych co jeżdżą na 19. :duh:

sa dwa plusy i jeden minus 18' :)

- komfort

+ zupelnie inny wyglad auta

+ wolniej jezdze :D

• 2 miesiące temu...

Marks odpuść nie każdy jest takim świrem a kolega już i tak kupił ;)

co do opony to 225/40 a przod tył mozesz dac 235/40.

tył na pewno wchodzi bez problemów, nie wiem jak z przodem, ale 8cali ET20 wchodzi do e90 przed liftem, wczesniej chyba w tym temacie masz zdjecia.

http://img38.imageshack.us/img38/8832/hu9c.jpg

Witam

Felgi posiadam od mojego e93 m3 na których jeździłem trochę zima po przymiarce tył prezentuje bardzo dobrze, ładnie się mieści ale z przód znacznie wystaje. pomiary robione na oponach 235/40/18 zima. Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę je odsprzedać wzór następujący:

http://www.zcars.com.au/images/bmw-cs-concept22.jpg

wymiary 18" x 8" et20 produkcja germany maja niecały rok gwarancja.

Zainteresowanych proszę o info na priv.

Ten model sie juz przewinął przez forum, sam byłem nim zainteresowany ale spasowałem ze względu na jakość - chyba nawet Vermilion sie wypowiadał - to są Chinczyki

Witam podepnę się do tematu.

Może wie ktoś jakie felgi 17" muszą mieć cali i ET żeby wyglądały ładnie (były na równo z obrysem samochodu) na E90 LCI 2010 ?

Może ma ktoś takie założone i mógłby jakąś fotkę dać.

------------------

Pozdrawiam

Gumes

kupilem w niemieckim salonie BMW kompletne kola 18", model 216

przod 18x8" ET34, tyl 18x8.5" ET37

opony michelin pilot sport ps2, runflat, 225/40 przod, 255/35tyl

skatowalem 19" kola we wroclawiu, jedna felga pekla i mimo napraw ciagle pojawialo sie pekniecie

nie pomoglo calkowite przetopienie miejsca spawania, ciagle powstawalo mikropekniecie po kilku dniach jazdy

kupilem uzywana felge na allegro, ktora okazala sie odpicowana, wytrzymala 1.5miesiaca i tez pekla

mimo niewielkiej zmiany rozmiaru, 19" -> 18" odczuwa sie jednak wiekszy komfort podczas jazdy. mniej stuka, ciszej plynie samochod :norty:

nie polecam uzywanych felg na allegro, sprzedaja naprawiane i "wyglaskane".

rowniez zakladanie innych ET nie wchodzi w rachube. osobiscie nie wiem jak bedzie zachowywac samochod, czego sie spodziewac

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Szukam na zime felg 17. Niestety oryg. od e90 jest jak na lekarstwo i ceny sa bardzo wysokie. Znalazlem natomiast felgi z oponami od e60 tylko wlasnie et20 i opona troszke wyzsza bo 225/50 a nie jak niby powinna byc do e90 225/45. Podejdzie taki zestaw? Link do aukcji: http://auto-onderdelen.marktplaats.nl/banden-en-velgen/588897390-winterset-bmw-5-serie-style-124-dunlop-225-50-17-runflat.html?return=eJwFwVsKgCAQAMC7eACtj%2FpYiY4SGxqKjxZ3EyS6ezMIM7wRJsuwLqDKsEGEwJjuW7rJV12wJaGMKKxrNg%2F7hq7EasrQFGiXQX47o%2BPjws7Kfj%2B4VB4M&df=1

🙃🙃