Skocz do zawartości

X3 3.0 Si - prosba o opinie o silniku N52 i aucie z USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam możliwość prywatnego importu X3 z USA. Najbardziej napaliłem się na silnik N52 - czyli ten co u nas ma 272KM a w USA bodajże 260KM.

Proszę o opinie na temat tego silnika - jego potencjalną usterkowość, możliwość instalacji LPG (nie jestem jej zwolennikiem, ale może w przyszłości trzeba będzie ją rozważyć jak tak dalej bedą rosły ceny paliw).

Na koniec - jakie przeróbki mnie czekają aby przystosować go do ruchu w UE?

Opublikowano

Z pompą paliwa to chyba N54 miało spore problemy, czyli 3.0 306 KM, a nie N52. Chyba, że jest inaczej :) Silnik NIE posiada bezpośredniego wtrysku.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Z pompą paliwa to chyba N54 miało spore problemy, czyli 3.0 306 KM, a nie N52. Chyba, że jest inaczej :) Silnik NIE posiada bezpośredniego wtrysku.

Pozdrawiam,

Ok, ok, nie bijcie :)

Dlatego jak pisałem -nie wiem czy dobrze pamiętam ;)

Zapodaj VIN - może zrobię to co DOBRZE umiem robić... ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak szukałem informacji w necie na temat tego silnika to na kilku forach ludzie mylą N52 i N54 :)

oto Vin, samochodu który pierwotnie znalazłem, ale sprawdziłem go w Auto Checku - i pokazał że samochód został wyeksportowany na Litwe w 2010r ( a fizycznie stoi w nowym Jorku) - jak poprosiłem sprzedającego o odniesienie się do tej kwestii przestał się odzywać... może wyjechał na długi weekend :lol:

WBXPC934X7WJ01145

• 1 rok później...
Opublikowano

a ja mam symbol silnika N52K co to oznacza?

auto z 2007 roku, 3.0si