Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może masz ogrzewanie postojowe i o tym nie wiesz

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Mam identyczne cykanie w tej samej okolicy co kolega GPower, mam Webasto ale wydaje mi się że na rozgrzanym silniku nie powinno byc włączone.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No własnie a po czym poznać czy mam Webasto koledzy bo żadnego pilocika dodatkowego nie posiadam tylko kluczyki

Rozkoduj sobie VIN tutaj i będziesz wiedział czy masz. viewtopic.php?f=19&t=127871&hilit=vin&start=5505

możesz też zobaczyć w I-Drive tam gdzie funkcje ogrzewania czy jest opcja włączenia ogrzewania postojowego.

Opublikowano
Dzięki :) a powiedz mi długo ci juz to tak cyka moze jakis czujnik jest uszkodzony który odpowiada za wyłączenie Webasto trzeba będzie to rozgryźć kolego rano posprawdzam czy mam taką opcję to dam znać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio gdy miałem otwartą maskę usłyszałem to cykanie na rozgrzanym silniku i nie wiem co to może być, ale u mnie słychać trochę ciszej.
Opublikowano
Kolego guzior2 nagraj filmik i wyślij linka powiem ci szczerze ze na filmiku to głośniej słychać niż w rzeczywistość
Opublikowano
wiec tak u mnie chyba Webasto nie ma w I-drive przynajmniej nie widzę aby coś było na temat ogrzewania postojowego wiec chyba jesteśmy w punkcie wyjścia niestety poczekam aż dostane wiadomości o rozkodowaniu VIN żeby się upewnić na bank
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
ogrzewanie nic do tego nie ma mi tak cyka od 10 tys i na razie prócz cykania nic innego z nią sie nie działo a jak jest u ciebie na zimny silniku tez cyka bo u mnie pierwsze minuty jak pracował silnik to bylo ok załąpał trochę temperatury i zaraz cyknie
  • 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Też mam taki problem zastanawiam się czy ma to wpływ na prace EGR i Turbo bo powiem szczerze ze Po wymianie przepływomierza spalanie co prawda gwałtownie spadło z 13 na 8,5-9 L ale INPA dalej pokazuje ze przepływomierz czyta więcej powietrza niż wskazuje ECU
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie identycznie równiez cyka jak na tym filmiku. Mam zamiar wymienić tą pompe. Jak będe po wymianie to napisze o efektach.
  • 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

odgrzeje kotleta...

u mnie też tak zaczęło cykać... poza wkurzajacym dzwiekiem to czy to ma jakieś negatywne skutki?

czy praca vacuum pompy może miec wpływ na układ turbo?