Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak piszesz kolego, ze miales wprawiana szybe i Ci gdzies tam trzeszczy, a dodatkowo slyszysz szum to na bank spaprali sprawe majstry w warsztacie, co wprawiali CI szybe...ja tak mialem w E36, ze po wprawieniu szyby byl slyszalny glosniejszy szum. Okazalo sie, ze spaprali sprawe przy jej wprawianiu... :duh:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Nie o to mi chodzi - szum powietrza oczywiście pojawia się w przypadku "triku 100-lecia" z delikatnym opuszczeniem szyby, wyraźnie dochodzi wtedy z boku. W przypadku przedniej szyby trzeszczenie pojawiło się niedawno i od przodu powietrze nie szumi. Ale może być, że coś nie tak jest z uszczelnieniem szyby. Najpierw jednak postaram się całkowicie wyeliminować problemy z bocznymi szybami i ewentualnie tymi linkami.

No w sumie to może też być tak, że wada z przednią szybą się dopiero po jakiś czasie ujawnia, właściwie. Byłabyż na to jakaś gwarancja? Papier mam, rok jeszcze nie minął, może coś da się zrobić...

Moja żonka to ma dobrze - ona po pierwsze w ogóle nie słyszy podczas jazdy, żeby coś tam trzeszczało, a po drugie włącza sobie muzyczkę dość dobitnie i wtedy nawet łomotu starych wahaczy nie było słychać :) A ja, bałwan, lubię raczej bez muzyczki no i jest klops :(

Opublikowano
Po dłuższym użytkowaniu ścierają się właśnie to drobne włoski przy uszczelce i dlatego słychać piszczenie. Wymiana uszczelki załatwia sprawę ale można oczywiście psikac. Po użyciu silikonu szyba nie robi się tłusta przy np. zamykaniu??

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Spryskałem obficie te kudłate uszczelki (z foty na stronie 1), do tego pojechałem gumy i faktycznie jest cisza. Tzn. szyby nie trzeszczą, ale odezwał się fotel i chyba coś jednak w drzwiach - pewnie ta linka od podnoszenia. Szczerze to powiem, że trochę słabo, że takie doznania akustyczne mi BMW funduje. Krw przecież nie będę go po całości od środka tłustym sprejem sikał! :mad2:
Opublikowano
też się właśnie zastanawiałem czy szyba od smarowideł nie będzie tłusta, wydaje mi się że będzie czy to od silikony czy silana czy cos, mnie to akurat by wkurzało
Opublikowano
tak jak pisał kolega wyżej pewnie można wymienić tą uszczelkę z włoskami na nową i będzie gitara, mi na razie tylko popiskuje uszczelka uchylnej szyby bagażnika, dlatego że często dokładnie czyszczę te uszczelki, ich okolice i szybę od wewnątrz płynem do szyb który właśnie odtłuszcza