Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko w moim wozie trzeszcza wszystkie szyby jak sa zasuniete wystarczy ze opuszcze je troche i problem znika !czy ktos wie co to moze byc ?i czy ktos tak miał?
Opublikowano
tam gdzie zachowdzi szyba pod uszczelke nasmaruj lenorem.Rok bedziesz mial spokoj.

lenorem? tym płynem do płukania?

Opublikowano
obojetnie czym :) nawet wazelina jest dobra techniczna, ale w sumie lenor ładniej pachnie :P ja dzisiaj po 8 miesiacach musialem powtórzyć pryskanie silikonem bo znowu zaczęły, ale idzie zima więc akurat :)
szukam
Opublikowano
Koledzy o którym filcu mówicie ? o tym kawałku tkaniny przy uszczelce na ramce drzwi? Ja już walczę z tym z pól roku i nie daje rady
Opublikowano

K3m0T1989 na ile Ci wystarcza silikon w sprayu, tzn czas bez trzaskow?

ja stosowalem dotad wazeline tech w sprayu, ale praktycznie co tydzien trzeba bylo smarowac. Jakies 3 tygodnie temu machnalem silikonem w sprayu i jak dotad jest bloooga cisza :):):)

Opublikowano
Ja tez to przechodzilem...zeby nie zakladac nowego watku to ja mam tez inny problem - trzeszczy mi podczas samego domkniecia szyby, nie wiem czy u was jest tak samo....??

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
no jest uszczelka, a nad uszczelka jest taki wlasnie filc, zamsz czy co to jest :D i to trzeszczy :) ja u siebie psikam to silikonem w sprayu i od razu cicho sie robi :) kiedys wazelina smarowalem techniczna tez. Jest to przypadlosc chyba kazdej e46 :P

Dzięki Kolego jutro spsikam to silikonem :D muszę przyznać ze tego kawałka jeszcze nie ruszałem

Opublikowano
trzeszczy mi podczas samego domkniecia szyby, nie wiem czy u was jest tak samo....??

I jeszcze cos , co zauwazlem - przy pogodzie takiej jak teraz paruje mi szyba kierowcy od dolu...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Mam to samo jadac po dziurach- ogolnie cisza ,tylko te szyby wkurzaja. Mam sluchowe wrazenie ,że trzaski dochodza spod uszczelki szyby ,a nie spod uszczelek drzwi. W uszczelkach drzwi w pasku b5 pomagala wazelina techniczna, a tu poeksperymentuje i napisze o wynikach. Stosowanie Lenoru zima,hmm... pewnie byloby skuteczne bardzo.
Opublikowano (edytowane)
Kolego psikaj ten pasek na zdjęciu stronę wcześniej silikonem w sprayu lub Plakiem czym kol wiek tłustym. Ja się męczyłem tyle miesięcy a tu cichutko po zabiegu. Tez miałem wrażenie ze to uszczelka szyby ta dolna. Edytowane przez mkvtec
Opublikowano
To ja napisze tak ze mam wersje coupe wiec nie mam tych uszczelek na górze ale takze przypadłosc tzreszczenia w srodku dzrwiach tez wystepuje i juz mam to zrobione od jakiegos czasu winowajaca okazałą sie linka która jak sie szybe dociagło do samej gróy była naprezona i wydawała takie brzdęki na nierównosciach a gdy sie milmetr szybe odsuneło robiła sie luzinesza i przestawało ja mam to zorbione ze linke taka mięka izolacja gabkową owinieta trzeba sie troche natrudzic zeby to załaozyc i zeby tez nie spadał ale efekt jest 100% cisza w kazdej pozycji szyby i na najwiekszych dziurach :P !!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od jakiegoś czasu walczę z tym trzeszczeniem z raczej słabym skutkiem. Oliwka w spreju pomaga na krótko - choć być może psikam nie to, co trzeba, czyli gumy zamiast filcu. Dodatkowo trzeszczy mi chyba linka, bo też wcześniej już sam zauważyłem, że bardzo nieznaczne opuszczenie szyby powoduje mniejszy hałas ze środka drzwi (obu przednich). Za to wtedy bardziej powietrze szumi. Dodatkowo zauważyłem, że zaczyna mi trzeszczeć gdzieś przy przedniej szybie na dole. Szybę miałem wprawianą zaraz po kupnie bo miałem pęknięcie po kamieniu, ale dopiero teraz to się zrobiło słyszalne. Czy sądzicie, że coś z tym trzeszczeniem z przedniej szyby da się zrobić samemu? Czy to kwestia zimy i być może wpływu temperatury na metal / gumę?