Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Niestety nadal nie udalo sie zlokalizowac pykania... nie moge skojarzyc kiedy to zaczelo wystepywac ale czy mozliwe, ze po wymianie zarowki wlasnie z prawej strony mechanik mogl cos tam nie dokrecic w nadkolu i to moze dawac taki efekt pykania tworzywa o tworzywo czy raczej nie ?
Opublikowano

Wczoraj ponaciskalem nadkole i siedzi dobrze, on przy wymianie odkrecil je tak do polowy zeby miec dostep no i potem wymienil zarowke tyle. Nie wiem czy tam gdzies jest przyczyna ale jedyne co mialem w aucie robione po prawej stronie to ta zarowka.

Tylko co moglo by tam pykac? Jak jade to slysze to jakby na wysokosci prawej listwy nad schowkiem nie tylko na nierownosciach ale czasami tez podczas skretow jak inna jest wysokosc i nacisk prawej/lewej strony auta. Moge zajechac do tego mechanika ale pewnie powie , ze mu truje z pierdola...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie bardzo piszczy tylna kanapa (E90). Spróbowałem na złożonej i piszczenia nie było. Muszę czymś przesmarować uszczelki za kanapą.
Opublikowano
Witam. A czy ktoś spotkał się z takim problemem jak brzeczenie deski pod szyba na wstecznym i większych dolach. Ktoś mi mówił ze to źle założona pokrywa silnika. Ale jest już założona dobrze... a brzeczenie zostało. Jakies pomysły ?
Opublikowano

Dalej źle spasowana .

Warto na rogach pokrywy podłożyć kawałki gąbki.

Jak kupowałem auto to miało taki patent i jest cisza .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

@R-Y

Jak słyszysz brzęczenie (buczenie) przy silniku na niskich obrotach (np. przy ruszaniu, albo gdy wciśniesz gaz na wysokim biegu), to problem dotyczy źle włożonej, albo źle spasowanej pokrywy silnika.

Pokrywa przykręcona jest śrubami, ale pod szybą trzeba włożyć "łapki" w odpowiednie miejsca, bo będzie brzęczeć.

Opublikowano
będę musiał to sprawdzić, przypomniało mi się że w lecie gdy stałem na światłach przy włączonej klimie coś tam zaczynało brzęczeć. gdy ją wyłączyłem ucichało, przy ruszeniu również ucichało.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
@R-Y

Jak słyszysz brzęczenie (buczenie) przy silniku na niskich obrotach (np. przy ruszaniu, albo gdy wciśniesz gaz na wysokim biegu), to problem dotyczy źle włożonej, albo źle spasowanej pokrywy silnika.

Pokrywa przykręcona jest śrubami, ale pod szybą trzeba włożyć "łapki" w odpowiednie miejsca, bo będzie brzęczeć.

Ale wystarczy coś docisnąć ? dam rade to zrobić bez rozkręcania czegoś ? :)

czasami mam wrażenie ze brzęczy coś po tą kwadratową kratką na desce pod szybą, da się ją zdjąć ? kiedyś próbowałem ale bałem się ją połamię zaraz i dałem sobie spokój....

Opublikowano

U mnie zaczęło buczeć po wymianie świec.

Na niskich obrotach i przy obciążonym silniku, pod szybą dało się słyszeć głośne i nieprzyjemne buczenie.

Okazało się, że mechanicy źle spasowali plastikową pokrywę silnika, która pod szybą musi wejść "ząbkami" w zaczepy, a w jednym miejscu było to pominięte i stąd buczenie.

Wystarczyło odkręcić 4 śruby pokrywy i włożyć ją poprawnie jeszcze raz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś wie i ma "know how" jak rozebrać obudowę lewarka skrzyni biegów automatycznej?

Skrzypi mi czarna "otoczka", którą jak przycisnę palcem, to przestaje skrzypieć. Uciążliwe gdy auto jest zimne i zaczyna się nagrzewać ciepłym powietrzem wewnątrz.

Dwa słowa, gdzie przytrzymać, co pociągnąć by czegoś nie popsuć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy ktoś wie i ma "know how" jak rozebrać obudowę lewarka skrzyni biegów automatycznej?

Skrzypi mi czarna "otoczka", którą jak przycisnę palcem, to przestaje skrzypieć. Uciążliwe gdy auto jest zimne i zaczyna się nagrzewać ciepłym powietrzem wewnątrz.

Dwa słowa, gdzie przytrzymać, co pociągnąć by czegoś nie popsuć.

Z tym nagrzewaniem to u mnie pojawilo sie ostatnio cos takiego, ze gdy nawiew leci na szyby to skrzypi gdzies w okolicach lewej szyby/slupka, gdy jade z ogrzewaniem "na siebie" lub bez ogrzewania zjawisko nie wystepuje (jak by roznica temperatur). Lewarek tez mi lekko skrzypi/ociera przy 5 biegu ale to akurat przez blokade skrzyni - do zaakceptowania nie jest to meczace nei wiem jak u Ciebie Wierzbin. Do tego caly czas nie rozwiazalem problemu z "pykaniem" gdzies po prawej stronie na niektorych nierownosciach, mechanik niestety mowi, ze to szukanie igly w stogu siana, co sie dalo podociskane oslony oprawka zarowki po prawej itd. Uszczelki smarowane - to nie to u mnie. Do tego czasami cos lekko gra z prawego tylu chyba okolice i dzwieki jakby szyby takie delikatne ale ja jestem strasznie wuczylony na takie dzwieki i to wszystko mocno irytuje, to juz w moim poprzednim aucie duzo nizszej klasy zadnego skrzypienia/pykania plastikow nie bylo tak jak i w aucie zony (tez 3x tansze od e90)...

Nie ukrywam, ze oczekiwalem lepszej jakosci od E90 zwlaszcza dlugo szukanego, kupionego bezwypadkowego z prawdziwym przebiegiem. Auto ma przyzwoite wyciszenie, dobre prowadzenie itd ale co z tego jak na nierownosciach 0 przyjemnosci z jazdy no i wstyd kogokolwiek wozic:( Niby jakosc wizualnie materialow w srodku wyglada na niezla ale zlozenie tego wyszlo im tragicznie.

Opublikowano
Nie rozumiem takiej postawy i podejścia. Rozumiem żale do producenta kiedy kupiło sie auto nowe z salonu. Dało sie temu producentowi swoje pieniądze. W innym wypadku nigdy nie wiadomo co sie z autem działo, czy było rozkładane, ponownie montowane, w jakich jeździło warunkach itp itd. Miałem /mam trzy beemki z linii e9x/e8x jeździłem tez wieloma innymi i nigdy nic nie trzeszczało ani nie skrzypialo w aucie. Miałem poważne zastrzeżenia do poziomu wibracji w pierwszej jedynce z dieslem i z ręczna skrzynia. Ale to nie była usterka

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Mam takie a nie inne zdanie o producencie poniewaz auta jestem 100% pewien, bylo latwe do zweryfikowania bo kupione z polskiego salonu z pelna historia z bmw. Cale bezwypadkowe jedynie zderzak z tylu byl lakierowany ale z powodu obcierki. Stan zawieszenia jest bdb amory 74-75% nie sadze zeby byl nadmiernie wytluczony wtedy zawiecha nie byla by w takim stanie ,jezdzilo po polskich drogach wiekszosc trasy ale co to za argument gdzie bylo jezdzone? Mamy w rodzinie rozne auta i nie ma takich cyrkow nawet z roku 1997. Juz samo to , ze jest w ogole ten temat jest komedia, auto klasy premium z takimi "problemami" przeciez to jest masakra to ze Ty tego nie doswiadczyles niczego nie zmienia - w temacie udzielalo sie wiele osob, a nie jedna czy dwie. Takich rzeczy nie moglem przed zakupem sprawdzic bo bylo cieplo i dzwiekow tapicerki nie bylo - pojawily sie w zimniejsze dni (garazuje i poprzedni wlasciciel tez to robil).

Po prostu w zadnym aucie nie spotkalem sie z czyms takim i jest to dla mnie zalosne. Zaluje po prostu moglem kupic byle co za 10k i jezdzic, mialbym wtedy tez duzo mniejsze wymagania do auta. Niestety z powodu pewnych okoliczonosci nie moge go teraz sprzedac, a z checia bym to zrobil.

Ok, niewazne pozalilem sie i tyle trzeba zyc dalej w koncu to tylko slabej jakosci auto :)

Opublikowano
Nie miałem na myśli wypadkowej przeszłości. Skrzypienie może mieć rożne przyczyny niekoniecznie związane z jakością wykonania. W 8 letnim aucie mogło sie wydarzyć bardzo wiele.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Mam takie a nie inne zdanie o producencie poniewaz auta jestem 100% pewien, bylo latwe do zweryfikowania bo kupione z polskiego salonu z pelna historia z bmw. Cale bezwypadkowe jedynie zderzak z tylu byl lakierowany ale z powodu obcierki. Stan zawieszenia jest bdb amory 74-75% nie sadze zeby byl nadmiernie wytluczony wtedy zawiecha nie byla by w takim stanie ,jezdzilo po polskich drogach wiekszosc trasy ale co to za argument gdzie bylo jezdzone? Mamy w rodzinie rozne auta i nie ma takich cyrkow nawet z roku 1997. Juz samo to , ze jest w ogole ten temat jest komedia, auto klasy premium z takimi "problemami" przeciez to jest masakra to ze Ty tego nie doswiadczyles niczego nie zmienia - w temacie udzielalo sie wiele osob, a nie jedna czy dwie. Takich rzeczy nie moglem przed zakupem sprawdzic bo bylo cieplo i dzwiekow tapicerki nie bylo - pojawily sie w zimniejsze dni (garazuje i poprzedni wlasciciel tez to robil).

Po prostu w zadnym aucie nie spotkalem sie z czyms takim i jest to dla mnie zalosne. Zaluje po prostu moglem kupic byle co za 10k i jezdzic, mialbym wtedy tez duzo mniejsze wymagania do auta. Niestety z powodu pewnych okoliczonosci nie moge go teraz sprzedac, a z checia bym to zrobil.

Ok, niewazne pozalilem sie i tyle trzeba zyc dalej w koncu to tylko slabej jakosci auto :)

Slyszalem ze uszczelki w drzwiach potrafia trzeszczec. Pozatym do reszty co piszesz to zawsze mozesz sprzedac nikt ci nie broni. Bedziesz zadowolony i mial pare groszybw kieszeni.

Sent from my C6903 using Tapatalk

Opublikowano

Panowie, ostatnio zgłębiłem forum niemieckie i znalazłem jak mi sie wydaje rozwiązanie na trzeszczenia deski rozdzielczej podaję wam link, niestety po niemiecku ale są rysunki co trzeba poprawić by przestało trzeszczeć, skrzypiec, pykać itp.

Mam nadzieje że pomogłem:

http://www.uploadarea.de/files/iq3pmi4gt5v4uqj9n3wft2df8.pdf

a dla E91 którym z tyłu trzeszczy, pyka, skrzypi taka pomoc:

http://www.e90-forum.de/index.php?page=Attachment&attachmentID=58552

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Trzeba się zalogować żeby dla E91 podejrzeć :?

Mam to zrzucone na kompa i mogę Ci przesłać na maila jak chcesz, nie wiem jak wrzucić na forum z formatu PDF.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 1 miesiąc temu...