Skocz do zawartości

320i amortyzatory i wahacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z tego co wyczytałem to polecane są wahacze MEYLE

a czy amortyzatory firmy MEYLE też są takie dobre ? czy polecacie

innej firmy .

Pozdrawiam :wink:

Opublikowano
Ja polecam Sachsa czyli takie jak idą na pierwszy montaż.Takie założyłem na przód i na tył.Z tego co wyczytałem na forum na bilsteinie samochód wyżej stoi niż w oryginale i lipnie to wygląda .dodatkowo jakieś podkładki trzeba dawać żeby amortyzator nie spadł z mocowania
Opublikowano
obserwacja podniesionego ryjka swiadczy o sprawnej nowej czesci... na starych zuzytych amorach nadwozie trzyma sie tylko na sprezynach zatem i oko jest przyzwyczajone do obnizonego sportowego wygladu :lol: Nie wiem skad informacje o jakichs podkladkach... ja nic takiego nie stosowalem u siebie i jest OK. Moze mowisz o dodatkowym opcjonalnym doposazeniu w podkladki na trudne drogi... i w moim przekonaniu takie powinny byc w standardzie na PL.
Opublikowano
Ja zakładałem Sachsa na przód i na tył i samochód stał po wymianie normalnie a nie wyżej ,więc podniesiony przód w przypadku Bilsteina to na pewno nie jest normalne.Ja nie mógłbym patrzeć na coś takiego ale jak komuś to nie przeszkadza to ok.Dawanie podkładek dotyczy tylnych amorów.Niektórym pospadały z tulei jak nie dali podkładki także niezłe jaja
Opublikowano

Wachacze z Meyle ok ale szukaj ze znaczkiem HD(wzmacniane)

Co do amorów to do róznych modeli troche ich sprzedaliśmy i jest ok ale chyba raczej wrzuciłbym Sachsy. Monroe mnie nie przekonuje chyba,ze Sensatrac z 3 letnią gwarancją :cool2:

Opublikowano
z doświadczenia wiem, że czasem wysoki ryjek może być od złego montażu amorków, tak mojemu kumplowi zrobili. Na amorku jest taki ogranicznik, trzeba wcisnąć amor do tego ogranicznika, kumplowi włożyli do śruby skręcającej, i auto stało z 1,5 cm jak powinno. Przyjechał do mnie i się żali. Zdjąłem koło, wykręciłem śrubę mocującą amorek, rozchyliłem na siłę jego mocowanie i........amorek wpadł dokładnie tyle ile musiał. A kumpel chciał flaszkę stawiać :D pojechał do warsztatu zrobił awanturę, przyznali mu rację i 50% tańsza następna usługa :mrgreen:
Opublikowano
Ja pracuje w częscviach samochodowych i nawet jak za jakies dziwne chinskie mam słono płacić,to wole jechać do Bytomia i tam jest koles co regeneruje. Ale tylko ori wachacze. Oddajesz mu stary a on ci od razu daje regenerowany. Wiele osób juz brało od niego i sa zadowoleni. Pojeżdża tyle co na porządnych nowych markowych wachaczach. Koles kasuje 130 od strony
Opublikowano
Myślę że amortyzatory SACHS luk KYB będzie najlepszy, a co do wahaczy to LEMFORDER, TRW, FEBI polecam
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<