Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 235
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to mogę Ci powiedzieć, że z tymi felgami i naciągniętymi na nie oponami w rozmiarze 225/55/R16 jeździ się bardzo komfortowo, a przyczepność i pewność prowadzenia jest cały czas na wysokim poziomie :)

A jeśli chcesz jeszcze przed wiosną zobaczyć jak wyglądają na czarnymi e39 to zapraszam do mojego tematu: viewtopic.php?f=156&t=202028 :)

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
  • 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ja też muszę kupić jeszcze jeden. Jaki rozmiar i cena jak nie tajemnica.

Fajnie by było jeszcze wyłożyć watą i dać płyty w środku.Ja zbieram się żeby tak zrobić ale jakoś mi tak wolno to idzie(nie idzie :mrgreen: ).U siebie mam jeszcze prunt :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Żadna tajemnica :)

Robiłem wywiad po kilku firmach i najtaniej wyszło w http://konstal-garaze.pl/ . Wymiar to 5,5 na 4 m. Blacha akrylowa, kształtowniki ocynkowane, brama uchylna i wyszło za wszystko 3100zł bez kotwiczenia (to we własnym zakresie) a no i podłoże trzeba było przygotować samemu, ale to standard we wszystkich firmach. U innych było drożej, 3400 a nawet 3600 mi podawali cenę.

Co do blaszaka to wydaje się ok, ale już w tej firmie nic więcej nie kupię, czekałem na niego 2 miesiące( a miał być w 2 do 3 tygodni), bo niby tel. źle im podałem i się nie mogli skontaktować, bo miejscowość sobie źle zapisali i tak dalej...cały czas miałem wrażenie, że mają mnie głęboko w dupie, poczynając od przyjmowania zamówienia a na realizacji kończąc.

Płyty będą na wiosnę, natomiast nad prądem i ociepleniem się zastanawiam czy warto i czy mi to potrzebne do czegoś.

Ps. właśnie choinę do domu przytargałem, a teraz baba będzie ubierać :)

IMG_0992.JPG

• Moderatorzy
Opublikowano

A ja wczoraj właśnie pozbyłem się 4 choinek.Miały po 6,5 metra wysokości i poszły do kościoła.

Mi potrzebny 2 gi do GC,bo przecież nie będę trzymał BMW na dworze.I chcę zestawić dwa razem i połączyć w jeden.Mam taki 3,5x6 i zastanawiałem się właśnie nad kosztem.Z połączenia nowego i tego co mam wyszedł by mi taki 7x6 i dwie pary drzwi.

Co do podłoża to wylewam posadzkę(pod tym co mam jest wylana),płyty będą się ruszać itd.

Prąd się przydaje przy drobnych naprawach-jakąś lampkę podłączyć,prostownik itd. oświetlenie mam z dwóch świetlówek-jak wrócę w nocy to nie muszę szukać i macać :mrgreen:

Chciałbym wyłożyć watą bo styropian to myszy jedzą,i przykryć to cienkimi płytami lub sklejką.Różnica naprawdę jest i garaż staje się taki przytulny :norty:

Ale to też generuje pewne koszty

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Krys32- he he, na prezent to bym wolał więcej KM pod machą :D

CIHY525-nad prądem się zastanawiam, gdyż w moim przypadku "drobne naprawy" ograniczają się co najwyżej do wymiany żarówek (i to nie wszystkich :) ) oraz sprawdzenia poziomu płynów, w każdym innym przypadku robię "telefon do przyjaciel"- gorik79 ratuj :mrgreen:

Mówisz, że płyty się ruszają, też myślałem o wylewce ale stwierdziłem, że za dużo zachodu...ale może jednak warto, myślałem o takich płytach "dziurawych" co się na trawniki układa i trawa przez nie rośnie, takie betonowe, nie wiem jak się to nazywa.

Ocieplenie-jak u ciotki stary dom rozbieraliśmy to właśnie widziałem co myszy zrobiły ze styropianem na ścianach-między tynkiem a pustakiem to były kilometry ścieżek wygryzione. Dla fury to będzie lepiej jak będzie ocieplony? Przecież grzania i tak tam nie będę miał. Tak w ogóle to miałem pomysł, żeby z drewna taką wiatę postawić i z czasem ją rozbudowywać o kolejne miejsca, jak się będą kolejne samochody w rodzinie pojawiały, tylko finansowo to wychodziło sporo drożej.

Choiny-za darmo oddałeś? to Cię nawet pewnie ksiądz z ambony pochwali :D ja zapłaciłem 160 zeta za swoją. Były takie ładne po 300zł to chcieli je puścić po 260 ale się nie zdecydowałem i wziąłem mniejszą.

• Moderatorzy
Opublikowano

Eee nie jest tak źle,prawie same rzeczy eksploatacyjne.

jak lista nie będzie krótsza to mnie dziewczyna z domu wywali, razem z tym BMW...

Spoko.

Nie jesteś sam :mrgreen:

Jest jeszcze opcja,że sama pójdzie :cry2: . Wtedy zostaniesz z autem tak jak ja-z dwoma :roll:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Znam ten ból :)

Ja na wiosnę mam

olej w tylnym moście

oponki na lato

tarcze przód +klocki

wymieniam całą tapicerę na polifta. (zniszczyłem sam swój fotel spodniami z zamkiem) :duh:

wymiana płynów ham i wspomagania bo tego jeszcze nie robiłem

i pewnie kilka pierdół się znajdzie a kilka tys pójdzie :( A baby złe :mrgreen:

Opublikowano

opony-też to mam, poprzednie specjalnie zostawiłem u wulkanizatora na jesieni, żeby się zmusić na wiosnę do zakupu nowych (te stare były w aucie od nowości :mrgreen: ) na jaką markę się kolega decyduje :?: najgorszy to ten koszt 2500 za komplet.

tapicerka-a to jest jakaś różnica w przed i po liftowych :?:

tarcze to chyba też niezły wydatek...

Opublikowano

Tradycyjnie. Pirelli, michelin, continental. Coś z tych 3 marek a jakie dokładnie to nie wiem. Ja na szczęście kupuje 16" to tragedii nie będzie :)

Tapicerka welur po lifcie był inny taki odświeżony moim zdaniem ładniejszy. (chodzi o kolor)

Pewnie coś znajdę i wyjdzie ale z tarczami i tapicerą wyjdzie 4-5k. Tylko w moim przypadku nie zanosi się by w najbliższych 3-4lat bym sprzedawał BMW. Tak więc mody można robić

poluję na taką tapicerkę, http://moto.allegro.pl/bmw-e39-m-technik-fotel-tapicerka-kanapa-sedan-i2849688130.html

Nie śpieszy mi się dlatego szukam coś w pobliżu miejsca zamieszkania by nie płacić 1/4ceny za wysyłkę

Opublikowano

Jak byś jednak chciał kupić opony o klasę tańsze, to ja bym polecam Firestone. Pewnie dorwiesz po ok. 400-450 za sztukę. Kupowałem te opony do swoich dwóch poprzednich aut i zawsze byłem zadowolony.

W jednym przypadku zmieniałem z jakichś Continentali i nie było żadnej odczuwalnej różnicy na minus. W drugim zmieniłem będące od zakupu na samochodzie Bridgestone Potenza i przyczepność w zakrętach na suchej nawierzchni jakby spadła i było trochę głośniej. No ale potenza to świetne opony, przynajmniej kiedyś.

A tak swoją drogą, na oponach na pewno nie warto oszczędzać i sam nie wiem, czy teraz bym kupił je do e39.. Ale na pewno poczytam o nich jak sam będę wymieniał.

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

Filmik mnie rozwalił :mrgreen: Tylko czy on z 2 tańczy czy mi się w oczach troi już :mrgreen:

P.S. Hawraneek nie objadaj się tak pączkami bo to dla zdrowia nie dobrze :mrgreen: Żartuje oczywiście :D

Opublikowano

Vincent86

ja już na te Firestone byłem prawie zdecydowany-w necie jest dużo pozytywnych opinii a cena też bardzo dobra, 4 stówki z małym hakiem za sztukę ale to jest ten sam koncern co Bridgestone, a kolega kupił komplet Bridgestone i były z nimi poważne problemy więc się przestraszyłem.

CIHY525

prąd-może to i racja, teraz jak mnie wku* to siedzę pół nocy na forum albo jadę na ryby, a tak to sobie pójdę da garażu auto w nocy "posprzątać" :)

tapicerka od Mki-w zeszłe wakacje były na alledrogo 3 komplety do sprzedania, ceny były jakoś od 1500 do 2500 za komplet, nawet się zastanawiałem ale szkoda kasy mi było.

krys32

pączek to tylko zajefajnie wyglądał i na tym się jego zalety kończą, był suchy i niesmaczny, ale jak to mówią starzy górale na Krupówkach sprzeda się wszystko-i mają rację :D

Ps. wczoraj byłem w kinie na "Hobbit" , jak ktoś lubi takie klimaty to polecam, film co prawda ma "dłużyzny" ale ogólnie fajna sprawa, nie brać browara bo film trwa 3h no chyba że ktoś ma duży pęcherz :D

Ps2-teraz na forum karpiowym mamy niezłą polewkę z takiej opowiastki "Mój stary to fanatyk wędkarstwa"-polecam :)

http://pokazywarka.pl/x4pah9/#zdjecie5595926

Opublikowano
Witaj, masz ładną tę swoją Beemkę, wygląda bardzo klasycznie z pomarańczowymi kierunkami. Rzeczywiście, jak ktoś tutaj już pisał, jest w tym jakaś magia. Ja dodam, że nie ze wszystkimi kolorami te pomarańcze się patrzą. Z czarnym - to jest super i dodaje uroku. Po za tym, podobają mi się te pierścienie na zegarach w wersjach poliftowych. Mała rzecz, a dodaje szlachetności całemu wnętrzu. Zastanawiam się nad założeniem tych pierścieni też do mojej Beemki - taki mikro tuning :norty: . Pozdrowienia.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A skąd dokładnie te pierścienie zamawiałeś, z ebaya? Możesz podać linka? Też nie gustuję w jasnych.

Proszę bardzo :D http://www.ebay.pl/itm/BMW-E38-7er-E39-5er-X5-TACHORINGE-SCHWARZER-DUNKLER-CHROM-SNAP-/200868862560?pt=DE_Autoteile&hash=item2ec4b79a60

Ps. się dowiedziałem kilka dni temu...katalizatory muszę wymienić...a chciałem sobie nowe wędeczki na wiosnę kupić :cry2: