Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ile bedzie teraz kosztowało wymienienie szyby w aso. szyba z sensorem i zielonym paskiem na górze. interesuje mie tylko serwis i oryginalna szyba zadnych urzywek i podróbek
Opublikowano
koleżka w stacji Auto szyby JAAN jakieś dobre 2 lata temu płacił 850 zł za szybę z czujnikiem,plus uszczelka lecz bez paska więc pomyśl teraz o cenniku w ASO :shock:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Jeśli kolega nie potrafi wykonać telefonu,lub podjechać do serwisu to normalnie masakra.Serwis na pomorzu inaczej może skasować i na śląsku też inaczej.Pytanie bez sensu.Ja wymieniałem około 1,5 temu w warsztacie,z sensorem,zielonym paskiem i uszczelką i zapłaciłem około 500 pln.Wydaje mi się,że widzę przez tą szybę tak samo jak przez tą wstawioną w serwisie za ok.1500 pln.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano (edytowane)

Ja wymieniałem ponad 2 lata temu, też z sensorem deszczu, zielonym paskiem i po zniżkach 600zł (Warszawa ul Muszkieterów)

Dodam że szyba były firmy pilkington :cool2:

Edytowane przez mluki
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Jeśli kolega nie potrafi wykonać telefonu,lub podjechać do serwisu to normalnie masakra.Serwis na pomorzu inaczej może skasować i na śląsku też inaczej.Pytanie bez sensu.Ja wymieniałem około 1,5 temu w warsztacie,z sensorem,zielonym paskiem i uszczelką i zapłaciłem około 500 pln.Wydaje mi się,że widzę przez tą szybę tak samo jak przez tą wstawioną w serwisie za ok.1500 pln.

Tu nie chodzi czy tak samo widać czy nie tylko o trwałość. Szyby oryginalne są o wiele lepsze od zamienników. Szybko się rysują to jest ich największym mankamentem. nawet od wycieraczek potrawią po jakim czasie się porysować. A o zimie to już nie wspomnę. Jednym z najgorszych zamienników to nordi glass. Nie wiem jak z lepszymi zamiennikami może dają rade/.

Opublikowano
ja swoją zmieniałem jakieś 3 miesiące temu, szyba naprawdę konkretna, w miarę sprawna i bezproblemowa obsługa a korzystałem z tej firmy http://www.pilkington.com/europe/poland/polish/automotive/automotive+agr/autoryzowani+dystrybutorzy+szyb+samochodowych+pilkington+automotive+w+polsce.htm może poszukaj kolego jakiegoś zakładu w pobliżu Ciebie i zadzwoń lub podjedź Się dowiedzieć
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
koleżka w stacji Auto szyby JAAN jakieś dobre 2 lata temu płacił 850 zł za szybę z czujnikiem,plus uszczelka lecz bez paska więc pomyśl teraz o cenniku w ASO :shock:

to kolega niżle przepłacił :) 430zł bez czujników 700zł z czujnikami w e38 wymieniane tydzień temu w Auto-Glass w Grudziądzu. szyba Nord Glass

Opublikowano

to kolega niżle przepłacił :) 430zł bez czujników 700zł z czujnikami w e38 wymieniane tydzień temu w Auto-Glass w Grudziądzu. szyba Nord Glass

To poczekaj kolego jedną lub dwie zimy. Te szyby nord glass to wielka tragedia rysują się od byle czego. Narazie ta twoja jest za "młoda" Fajnie pięknie jak szyba nowa, ale przecież wymiana co rok szyby jest bez sensu. Nie polecam tej firmy. Miałem, dbałem, ale i tak się zawiodłem. Jedynie dobra jest cena. Jeśli ktoś ma pękniętą lub z dziurkami szybę i chce sprzedać auto to możan kupić nord glass a jak się chce trzymać troche auto to nie polecam :nienie:

Opublikowano
witam,kiedyś po gradobiciu naprawiałem auto w aso wraz wymianą szyby przedniej szło wszystko z ubezpieczenia więc koszty miałem to gdzieś ,nie pamiętam dokładnie ale koszt wymiany szyby z czujnikiem i zielonym paskiem to ponad 2 000 zł wiem że czujnik jest zintegrowany z szybą i po wymianie nie do końca poprawnie działał tłumaczyli że czujnik nowszej generacji nie pasuje do starej instalacji w każdym razie wszystko działało w dzień gorzej w nocy na nieoświetlonych drogach
Opublikowano

Tu nie chodzi czy tak samo widać czy nie tylko o trwałość. Szyby oryginalne są o wiele lepsze od zamienników. Szybko się rysują to jest ich największym mankamentem. nawet od wycieraczek potrawią po jakim czasie się porysować. A o zimie to już nie wspomnę. Jednym z najgorszych zamienników to nordi glass. Nie wiem jak z lepszymi zamiennikami może dają rade/.

Orginalnie mam szyby SICURSIV, przednią poprzedni właściciel wymieniał w ASO i jest to szyba PILKINGTON ze znaczkiem BMW koszt około 1500 PLN .Ale PILKINGTON bez znaczka BMW kosztuje niecałe 500 PLN . Czy PILKINGTON bez znaczka BMW to zamiennik i czy jest z gorszego szkła zrobiony ? Odpowiadam nie ,nie jest z gorszego szkła zrobiony mimo ze mozna nazwć taką szybe zamiennikiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Do E39 na pierwszy montaż szyby robił PILKINGTON... A czy warto płacić ok. 800 PLN więcej za "śmigiełko" na szybie, to pozostawiam pod rozwagę szanownych Kolegów... Tym bardziej, że prawdopodobieństwo zgarnięcia "pajączka" lub "bawolego oczka" na szybie jest na naszych drogach wyjątkowo duże...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Też miałem wymienianą szybę po kamyczku.Jest na pewno nie orginalna,pójdę do auta to zobaczę nazwę,ale nie mam do niej żadnych zastrzeżeń.A jak nie widać różnicy to po co przepłacać?

Byłem i zobaczyłem :cool2:

Szyba z przodu to Sigla,a oryginalne mają znaczek BMW i napis Sicursiv.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Witam

Chciałbym podłączyc sie do tematu.

Na koniec listopada oddaję auto do lakierowania i przy okazji chciałem wymienić przednią szybę ponieważ jest strasznie porysowana od wycieraczek (poprzedniego właściciela chyba bolała ich cena) i ma sporo odprysków, ale wracając do tematu. Zastanawiam się jaką szybę kupić a to dlatego, że obecnie w aucie mam szyby trzech producentów :shock: wszystkie oryginalne ze znacznkiem BMW.

Tak więc przednia szyba oraz tylnie boczne i boczne bagażnika są firmy SPLINTEX:

http://img411.imageshack.us/img411/4632/imag0079q.jpg

przednie boczne firmy SICURSIV:

http://img809.imageshack.us/img809/4404/imag0077sp.jpg

tylnia bagażnika jest firmy SIGLA:

http://img854.imageshack.us/img854/7526/imag0080qf.jpg

dodam tylko, że nie posiadam żadnych czujników także potrzebuję najzwyklejszą szybę.

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.

pozdrawiam

• 4 lata później...
Opublikowano
Zmieniłem dziś szybę w mojej E39 na Saint-Gobain Sekurit z czujnikiem i klinem. Po zmianie nie działa czujnik deszczu, czy wystarczy mu zrobić reset INPĄ czy konieczne jest wklejenie w nową szybę starego czujnika jak to sugerowali koledzy w innym temacie?

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość