Skocz do zawartości

Pompa paliwa z baku e34 20.i gdze +a gdzie-

Ryan73

Rekomendowane odpowiedzi

witam proszę o pomoc

kupiłem pompę paliwową która muszę wymienić

z pompy wystają dwie blaszki jedna węższa druga szersza

proszę powiedzcie mi która to+ czy ta szeroka, to czy może ta węższa

kurde żadnego oznaczenia na pompie nie wiem źle podłącze to będzie pompować odwrotnie....

ale na kabelkach idacych do pompy powinny byc odpowiednie koncówki o odpowiedniej srednicy , zeby nie było mowy o pomyłce i z tego co pamietam to było tak jak klemy w akumulatorze wieksza plus mniejsza minus .

oznaczenie powinno być od góry na plastiku z tego co pamiętam ale skoro nie masz to jest bardzo łatwy sposób żeby zobaczyć czy dobrze pompuje. Weź akumulator, pompa w pojemnik z benzyną i podpinasz i przelewasz do drugiego zbiorniczka. najpierw oznacz sobie przewody ktory odprowadza a który doprowadza i będziesz miał jasność..bo albo w jedną albo w drugą:) sam tak robiłem..niestety już nie pamiętam gdzie był + a gdzie -

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

słuszna uwaga

Dla wszystkich mających problem z pompa paliwa.

jeśli jeździsz na gazie pamiętaj aby za te minimalnie 50zł mieć zawsze zalany bak

Samochód odpala na benzynie i pompa zawsze pracuje..

Pisze o tym, bo to był powód spalenia mojej pompy

jeśli spalisz pompę nie kupuj jej na allegro bez sprawdzenia!!!!

Po pierwsze odkręć zaślepkę w bagażniku po prawej stronie.

zobaczysz duże plastikowe kółko które należy odkręcić ale najpierw należy odpiąć dwa węże i pamiętać który gdzie były podłączone aby nie podłączyć ich potem na odwrót. Uwaga n ciśnienie z wężyków może siknąć paliwo i to prosto w oczy no i wtyczka.

kiedy odkręcimy to plastikowe kółko wyciągamy pływak, który dwoma węzykami i kablami jest połączony z pompa. Następnie sięgamy ręką do baku i wyciągamy pompę która trzyma się na dwa zatrzaski.

Pompę należy wyciągnąć z plastikowego ucisku i zabrać na wzór do sklepu

Cena w sklepie jest taka sama jak na allegro, ale masz pewność że kupiłeś właściwą, a one potrafią się od siebie różnić, a ten element nigdy nie podlega zwrotowi.

No i meritum, ten grubszy bolec to zawsze będzie plus ten cieńszy to minus.

Ważna uwaga jeśli odłączacie wężyki oznaczajcie je jakoś aby nie podłączyć ich na odwrót (ja niestety tak zrobiłem..;)

Pozdrawiam wszystkich