Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z centralnym zamkiem tzn. z pilota nie działa wogóle natomiast kluczykiem otwieram i zamykam wszyskie drzwi. Sprawdziłem bezpieczniki wszyskie ok. Proszę o rade co to może być itd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego :search: a znajdziesz kilkia tematów związanych z podobnymi problemami.
Opublikowano

Witam,mam jeszcze ten sam problem,sprawdzałem bezpeczniki były dobre :) ...okazało się że muszę wymienić zamek,bo po rozebraniu boczka w drzwiach słychać było że prąd dochodzi a zamek nie działa,właśnie tylko z kluczyka bo z pilota nie.W czwartek jadę po nowy zamek,mam nadzieje że to będzie prosta wymiana,chyba że ktoś ma już z tym doświadczenie to proszę o podpowiedz...:)

Pozdrawiam

Opublikowano
No ja swoją bunie dałem do elektryka w mojej mieścinie i mi powiedział że sobie z tym nie poradzi. Coś mówił że mógł paść układ sterowania, chyba będe musiał do serwisu zaglądnoć chociarz chciałem tego uniknąć . I niestety nie mogę nigdzie znajść takiej samej usterki na forum wszędzie jest wina bezpiecznika lub mechaniczna usterka zamka.
Opublikowano

Witam, u mnie podobny problem jak u kolegi. Z przycisku nie da się zamknąć i czasem otworzyć, natomiast z kluczyka bez problemu. Zauważyłem, że problem pojawia sie po otwarciu i zamknięciu klapy bagażnika.

Do tego dziś doszedł problem z 3-cim światłem stopu, które zapala sie po włączeniu ogrzewania tylnej szyby i oczywiście gaśnie po jego wyłączeniu. Taki włącznik 3-go stopu się zrobił, przy czym nie zaświeca się po naciśnięciu hamulca. Podstawowe (boczne) działają bez problemu. Wydaje mi się, że problem w wiązce elektrycznej prowadzącej z dachu do klapy (pewnie gdzieś się jakiś przewód przetarł lub woda dostała). Do tego dziś rano przeszedł mi komp na język niemiecki (może jakieś zwarcie). Po pojawieniu się problemu z światłem stopu problem z zamykaniem znikł chwilowo. Jak nie da się zamknąć i trzasnę mocniej klapą to zamki działają z przycisku.

Miał może ktoś coś podobnego i może doradzić?

Zacznę od sprawdzenia wiązki przewodów.

Opublikowano
A wie ktoś może gdzie znajduje sie antena lub odbiornik sygnału z kluczyka bo w serwisie mi powiedzieli że mogło coś z tego się zepsuć?