Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2012!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Albo antenę ?

Chyba ze masz wzmacniacz gps i bezpiecznik od niego siadł.

witam po swietach

ostatnio podrozowalem male co nieco i bylem bez neta. mapa na trasie z kraju do "rzeszowa" pokazywala wszystko oki z wyjatkiem nowej obwodnicy przy nowogardzie, ktorej pewnie nie ma jeszcze w bazie danych. nastepnie po postoju na parkingu przed granica gps uaktualnil nowa pozycje i do hamburga dojechal ok. po przejazdzce promem do szwecji gdzie nie widzial satelity uaktualnilem pozycje recznie z poziomu menu=>information=>position input itd. system naniosl nowa pozycje na mape, ale teraz nie widzi satelity (brak sygnalu na wyswietlaczu) i po przejechaniu paru kilometrow pokazuje bzdury.

czy to mozliwe aby technologicznie dosc stary sprzet gps z 2003go roku nie widzial satelity w duzych szerokosciach geograficznych ? nasza automapa pokazuje wszystko bezblednie.

nie bardzo wiem gdzie ewentualnie mialbym szukac wzmacniacza sygnalu gps ? z tylu w bagazniku przy napedzie mapy ?

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Mam samochód BMW e46 z 10.2003 roku z softem SW 4-1/20 czyli v20, teraz mam 3 języki niemiecki, angielski i francuski

- ŚCIĄGNĄŁEM WERSJE Z TORENTÓW z postu zeilaczka z bieżącego tematu:

" Po ściągnięciu 19 z 20 plików - limit reach. Rzeczywiście, dużo wygodniejsze niż torrent ;P

Po całym dniu w końcu się udało. Jak by ktoś jednak wolał torrent to wersję z megaupload umieściłem tu:

http://www.torrents.net/torrent/1956140/BMW-Navigation-DVD-Road-Map-Europe-HIGH-2012!/ "

CHCIAŁEM ZAPYTAĆ CZY JEST TO DOBRA WERSJA? ROZUMIEM, ŻE TRZEBA WYPAKOWAĆ WSZYSTKIE 20 PLIKÓW DO JEDNEGO FOLDERU I NAGRAĆ JAKO DVD Z DANYMI (NAJLEPIEJ JEST NAGRAĆ MINIMALNĄ PRĘDKOŚCIĄ DO 4X NA ZWYKŁĄ PŁYTĘ DVD FIRMY VERBATIM PONIEWAŻ PŁYTA Z -DL LUB +DL ZACINA SIĘ W NAPĘDZIE NAWIGACJI?)

- Znalazłem również informacje, że aby działała nawigacja muszę zaktualizować softa i ściągnąłem wersje http://chomikuj.pl/berciu/BMW+Nawigacja/Navigacja+MK4+SOFT NAV_SW_CX3_logoBMW.rar z niby najnowszym softem v32 i ze spolszczeniem.

PO WYPAKOWANIU WIDNIEJE OBRAZ PŁYTY CZY WYSTARCZY GO NAGRAĆ NA ZWYKŁĄ PŁYTĘ DVD?

* instrukcje instalacji mam i się z nią zapoznałem

Czy dobrze wszystko zrozumiałem?

krok 1 - nagrać najnowszy soft i zaktualizować go w aucie razem ze spolszczeniem

krok 2 - nagrać płytę którą zaciągnąłem z nawigacją włożyć do napędu DVD i będzie działać?

krok 3 - ustawić widok 3d w ustawieniach przytrzymując menu oraz aby widzieć radary ustawić w menu Informacje - Car - SpeedCam.

Nie zapomniałem o czymś?

Opublikowano

witaj,

najwazniejsze zeby ci sie zgadzala suma kontrolna wszystkich plikow po sciagnieciu z neta. wtedy mapa bedzie chodzic. ja polecam mape z pierwszej strony tego posta od kolegi bekon74 poniewaz wszystkie poprzednie jakie sciagalem z torrentow nie chcialy chodzic i zmarnowalem sporo plyt, a ta jest na 100% ok.

po wszystkim daj znac czy mapa ktora sciagnales i wystawiles na torrencie chodzi u ciebie ok.

pozdro

Opublikowano
czyli rozumiem, że wszystko co podsumowałem się zgadza ? jak nagram płytkę z navi to wystarczy ją włożyć czy jest jakaś instrukcja?
Opublikowano
Witam,

Mam samochód BMW e46 z 10.2003 roku z softem SW 4-1/20 czyli v20

4-1/20 to wersja softu V22 lub V22.1

po aktualizacji nie zapomnij wyciągnąć CD przed wciśnieciem OK.

Opublikowano

heyka,

ja sciagalem sporo z kilku roznych torrentow ale nie akurat z tego o ktorym napisales. niestety jak pisalem wyzej zmarnowalem sporo czasu i kilka plyt dopoki nie sciagnalem mapy od kolegi bekon74 gdzie przy kazdym parcie byla potwierdzona suma kontrolna sciagnietego pliku. z tego co zauwazylem sporo plikow na torrentach jest reuploadowanych bez uprzedniego sprawdzenia czy wogole chodza. tzn jeden plik z bledami jest ponownie wystawiony na kilku innych torrentach. dlatego osobiscie nie moge stwierdzic czy twoj torrent jest ok czy nie. skoro poswieciles juz tyle czasu i go sciagnales to wypal plyte, wloz do czytnika, odczekaj 10sekund i sprawdz czy system ja wczytuje. nastepnie daj znac na forum czy dziala. jesli nie dziala to patrz strona nr.1 ;)

pozdro

Opublikowano

Witam ponownie,

-Ściągnąłem tą wersje nawigacji terrentów http://www.torrents.net/torrent/1956140/BMW-Navigation-DVD-Road-Map-Europe-HIGH-2012!/

- Wypaliłem na płycie kodak DVD DL

- przekręciłem kluczyk bez odpalania wsadziłem płytę i włączyłem "nawigacja"

- z 5 minut był napis "proszę czekać"

- po czym zadziałało lecz przy wpisywaniu liter np z miasta czy ulicy wpisanie jednej litery trwa 20-25s (może to normalne,że musi przeanalizować)

- czy działa w trasie muszę jeszcze sprawdzić, lecz nie widzę przeciwwskazań :)

DZIĘKI DLA bekon74 za temat i innych za pomoc !

Opublikowano
Czyli twój czytnik jest kaput. Nagraj płytę CD, a nie DVD i będzie ok. A jak będziesz kombinował z DVD, pojedziesz w trasę i ci się nagle zesra to wtedy bedziesz w czarnej...
Opublikowano
Jak mam nagrać 6,5 GB na cd? czy Musze nagrać 9 płyt? czy może na zwykła dvd ale też będzie za mała pojemność
Opublikowano

Jesteś upośledzony, czy tylko takiego udajesz? Bo jak na razie dobrze udajesz!

Nikt ci nie karze nagrywać ileś tam GB na płytę CD, tylko możesz stąd nagrać: viewtopic.php?f=91&t=169098

Chyba że chcesz zabawiać sie w DVD, to zakup sobie nowy czytnik lub ten daj do regeneracji (wymiana lasera) i będzie ci bez problemu czytała plyty DVD-DL. Auto twoje jest bardziej wywalone niż ci się wydaje, czytniki padają około przebiegów 300tyś. Więc albo będziesz bezskutecznie kombinował i marnował swój czas i kasę, albo zrobisz jak ci dobrze radzę.

I zmniejsz ten swój obrazek pod postami, bo to forum przez takich jak ty robi się coraz mniej czytelne. :mad2:

Opublikowano
Wcale nie trzeba kupować nowego czytnika czy dawać do regeneracji przypuszczam że nie nagrałeś dobrze płyt. Kiedyś tez miałem takie problemy ale teraz już mam sprawdzony sposób na płyty DVD które działają wszędzie, jeszcze mi się nie znalazł czytnik który by nie przeczytał :-) mimo że auta niektóre miały po 500 tyś najechane ( oczywiście na liczniku niecałe 200 tyś :mrgreen: )
Opublikowano
Wcale nie trzeba kupować nowego czytnika czy dawać do regeneracji przypuszczam że nie nagrałeś dobrze płyt. Kiedyś tez miałem takie problemy ale teraz już mam sprawdzony sposób na płyty DVD które działają wszędzie, jeszcze mi się nie znalazł czytnik który by nie przeczytał :-) mimo że auta niektóre miały po 500 tyś najechane ( oczywiście na liczniku niecałe 200 tyś :mrgreen: )

specu, to przyjedź do mnie i spraw, by mój czytnik odczytał płytę DVD. Nawet ori dvd z salonu nie chce czytać, a CD czyta nawet wypalone prędkością 12x. takie bajki to świetne na dobranoc, czyli pora odpowiednia.

a jak się kolega niżej pyta jak to nagrać, byś poparł swoje słowa, to głupkowate uśmieszki dajesz, bo to co piszesz to tylko twoje urojenia lub myśleniowe akrobacje na półśnie.

wyobraź sobie że już po otwarciu auta z pilota navi zaczyna chodzić, czytnik kręci... jka zamykasz auto to po dwóch minutach zatrzymuje się on! więc policz sobie ile laser już się tam namielił w aucie 10-letnim! i nie twórz farmazonów! po takim czasie nadaje się tylko do wymiany laser! i tak jest to sprzęt super klasy, bo jakie radio CD działa ci 10 lat 10 godzin dziennie???

Opublikowano

Witam,

koledzy jestem świeżym posiadaczem BMW E46 z 2004 z nawigacją MK4 soft 4-1/01 (v32) język niemiecki, angielski, francuski (auto sprowadzone z Niemiec).

Moje pytanie - podawane w postach wyżej softy 1) v32 Sting_(up. by Sledz).rar 128,7 MB, 2) NAV_SW(v32).iso 250,8 MB, 3) NAV_SW_pl_cX3.rar 100,9 MB

czym one się się różnią od siebie ponieważ każdy ma inny rozmiar.

Poszukuję v32 z polskim menu i polskim lektorem - który z nich jest taki?

I czy jak zaktualizuję już soft i jak wrzucę mapę Road map europe high 2012 (linki z pierwszej strony) tylko z językiem angielskim to komunikaty będą po polsku?

i ostatnie pytanie jak odblokować ewentualne dodatkowe funkcje jak telefon przez bluetoth, tuner tv.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

specu, to przyjedź do mnie i spraw, by mój czytnik odczytał płytę DVD. Nawet ori dvd z salonu nie chce czytać, a CD czyta nawet wypalone prędkością 12x. takie bajki to świetne na dobranoc, czyli pora odpowiednia.

a jak się kolega niżej pyta jak to nagrać, byś poparł swoje słowa, to głupkowate uśmieszki dajesz, bo to co piszesz to tylko twoje urojenia lub myśleniowe akrobacje na półśnie.

wyobraź sobie że już po otwarciu auta z pilota navi zaczyna chodzić, czytnik kręci... jka zamykasz auto to po dwóch minutach zatrzymuje się on! więc policz sobie ile laser już się tam namielił w aucie 10-letnim! i nie twórz farmazonów! po takim czasie nadaje się tylko do wymiany laser! i tak jest to sprzęt super klasy, bo jakie radio CD działa ci 10 lat 10 godzin dziennie???

Kolego daj spokój, mam parę lat doświadczenia z nawigacjami, jestem z wykształcenia inżynierem elektronikiem. Zapraszam do siebie to podyskutujemy trochę o nawigacjach i poczytamy specyfikację techniczną.

Opublikowano

witam,

prosba do szatynwroc:

otoz jak pisalem wczesniej moja bunia gubi sygnal z satelity, czego dzisiaj jestem juz pewien bo dzieje sie to w miejscach, w ktorych raz odbiera bez problemu a za chwile go gubi. znika napis gps w prawym gornym rogu ekranu.

z tego co podejrzewam to odbiornik gps jest zintegrowany w napedzie navi dvd. wszystkie kable wypinalem i spowrotem wpinalem. zero nalotu czy jakiejkolwiek korozji na stykach. wszystko wyglada jak nowe. jedyne co moglbym jeszcze sprawdzic to polaczenie z antena ale nie wiem gdzie jej szukac. czesc ludzi twierdzi ze w tylnum zderzaku a czesc ze w tylnej szybie. ???

prosze o rade co powinienem jeszcze sprawdzic i potwierdzenie gdzie mam szukac drugiej wtyczki antenowej miedzy kablem a antena.

pozdrawiam

Opublikowano
Kolego daj spokój, mam parę lat doświadczenia z nawigacjami, jestem z wykształcenia inżynierem elektronikiem. Zapraszam do siebie to podyskutujemy trochę o nawigacjach i poczytamy specyfikację techniczną.

chwalisz się czy żalisz?

inżynier, w jaki sposób odpalisz płyte DVD na czytniku zużytym?

Opublikowano

chwalisz się czy żalisz?

odpali chyba wrotki :mad2:

jak ma :lol:

inżynier :mrgreen:

siemanko :norty:

Opublikowano
witam,

prosba do szatynwroc:

otoz jak pisalem wczesniej moja bunia gubi sygnal z satelity, czego dzisiaj jestem juz pewien bo dzieje sie to w miejscach, w ktorych raz odbiera bez problemu a za chwile go gubi. znika napis gps w prawym gornym rogu ekranu.

z tego co podejrzewam to odbiornik gps jest zintegrowany w napedzie navi dvd. wszystkie kable wypinalem i spowrotem wpinalem. zero nalotu czy jakiejkolwiek korozji na stykach. wszystko wyglada jak nowe. jedyne co moglbym jeszcze sprawdzic to polaczenie z antena ale nie wiem gdzie jej szukac. czesc ludzi twierdzi ze w tylnum zderzaku a czesc ze w tylnej szybie. ???

prosze o rade co powinienem jeszcze sprawdzic i potwierdzenie gdzie mam szukac drugiej wtyczki antenowej miedzy kablem a antena.

pozdrawiam

W bagażniku po lewej stronie masz nawigację nad nawigacja pod tapicerką możesz mieć wzmacniacz sygnały GPS on może jest walnięty. Sprawdź to jeśli nie masz wzmacniacza sprawdził bym przejście na kablach do anteny. Jeśli to sedan to antenka nad tylnią szybą. Jeśli touring to pod plastikiem nad tylną szybą.

W najgorszym wypadku sama navi może być walnięta trzeba by ją rozkręcić i sprawdzić jak działa wzmacnianie sygnału od strony anteny.

Jak masz mozłiwosc to podmień samą navi i pojeździj aby sprawdzić. Dobrze jest też podłączyć pod kompa i sprawdzić czy błędów niema.

Opublikowano

chwalisz się czy żalisz?

Po pierwsze nie zakładam ze czytnik jest całkowicie zużyty skoro czyta płyty CD i odczytuje część danych z płyty DVD. Po prostu przy słabym odczycie z tej płyty korekcja błędów nie działa poprawnie dlatego nie czyta. Przy płycie CD jest inne odbicie światła i inna długość światła lasera wiec i korekta się wyrabia.

Opublikowano
witam,

W bagażniku po lewej stronie masz nawigację nad nawigacja pod tapicerką możesz mieć wzmacniacz sygnały GPS on może jest walnięty. Sprawdź to jeśli nie masz wzmacniacza sprawdził bym przejście na kablach do anteny. Jeśli to sedan to antenka nad tylnią szybą. Jeśli touring to pod plastikiem nad tylną szybą.

W najgorszym wypadku sama navi może być walnięta trzeba by ją rozkręcić i sprawdzić jak działa wzmacnianie sygnału od strony anteny.

Jak masz mozłiwosc to podmień samą navi i pojeździj aby sprawdzić. Dobrze jest też podłączyć pod kompa i sprawdzić czy błędów niema.

dzieki za info. sprawdze i dam znac.

pozdrawiam