Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2012!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sorka ale nie wiem jak mam sprawdzic soft wchodze w informacje to tylko mam o płycie informacje i jakie kraje itd a gdzie wejsc musze zeby soft pokazal ?

Hej,

Naciśnij przycisk MENU i w lewym górnym rogu. Tabelkę masz tu: viewtopic.php?f=91&t=169098

Pozdrawiam,

Klik: http://pl.20dollars2surf.com/?ref=447545

Mam dwa języki F I D raz PL ( myslałem iż tam jest English ale nie ma) i opcji fotoradarów nie ma.Nie ma nawet tego co na PL czyli w menu informacje mam opcję: wygaś punkty POI ale nie jest podswietlona i nic nie mogę z tym zrobić

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hej,

Spolszczenie masz chyba z włoskiego (autko pewnie ze Szwajcarii), bo gdyby było z Angielskiego to opcja SpeedCam musi być.

Pobierz DVD-DL tam fotoradary dodane są do wszystkich języków.

Pozdrawiam,

Klik: http://pl.20dollars2surf.com/?ref=458000

Opublikowano

Witam wszystkich.

Czy ktoś poza mną ma problem w widoku perspektywy z brakiem nazw ulic?

Szukałem informacji lecz odpowiedzi jak rozwiązać problem niestety nie znalazłem :(

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam wszystkich.

Szukałem informacji lecz odpowiedzi jak rozwiązać problem niestety nie znalazłem :(

Pozdrawiam!

Sorki za dubla, problemy z netem chyba. Proszę o usunięcie jednego

Opublikowano

I tak to właśnie działa...

Popróbuj powiększyć/pomniejszyć widok mapy - wtedy niektóre nazwy ulic powinny się objawić.

Opublikowano
Witam wszystkich.

Pozdrawiam!

Sorki za dubla, problemy z netem chyba. Proszę o usunięcie jednego

Te mapy tak mają.W niektórej prespektywie widać nazwy ale chyba tylko tych większych ulic.Tez tak mam i mając wcześnej Automapę I TT ciezko było się przestawić :D :D

Opublikowano

Czy jest możliwe wrzucenie obrazu płty zwykłej DVD bez fotoradarów, tak by się mieściła na zwykłej DVD?

Płytę nagrywać na DVD+R czy na DVD-R? I ewentualnie jakie polecacie sprawdzone nośniki? Bo mój cztnik ma problemy i ostatnio czyta tylko CD :( Nie wiem czym mu pomóc.

Opublikowano
Opublikowano
można prosić o reupload poniższych linków, z góry dzięki.

okno pierwsze: z fotoradarami na wszystkie kraje znajdujące się na płycie (zwykła DVD),

(baza fotoradarów z 14.10.2011)

Hej,

Rapid jest coś przeciążony, linki raz działają a raz nie. Tą samą płytę masz w oknie czwartym.

Pozdrawiam,

Klik: http://pl.20dollars2surf.com/?ref=447545

Opublikowano

witam koledzy,

mam problem z pobrana mapa high 2012. czytnik nie widzi plyty - "incorrect dvd" tzn widzi ze jest nieodpowiednia i odmawia wspolpracy. moja bunia to e46 z 2004 z czytnikiem dvd po lewej stronie bagaznika oraz navi mk4 wersja softu 31 lub 32 (o ile dobrze pamietam - 00 na koncu). plyte z 2009 roku system czyta ale wyglada na to ze odbiornik gps nie jest w stanie dokladnie zlokalizowac swojej pozycji. tzn jesli wprowadze recznie aktualna pozycje w ktorej obecnie sie znajduje to gps na mapie ja akceptuje i dalej poprowadzi bunie po zapisanej mapie do momentu az zglupieje. jesli pozycja wprowadzona recznie jest malo dokladna (powiedzmy o kilkaset metrow) to gps rowniez pokazuje trase od wprowadzonego recznie punktu startowego - tak jakby nie odczytywal swoich wspolrzednych geograficznych czyli miejsca w ktorym aktualnie sie znajduje. nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic. czy odbiornik gps jest padniety ? dlaczego nie widzi nowej mapy skoro widzi stara ? bardzo prosze o pomoc jesli ktos mial podobne problemy.

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano
witam koledzy,

mam problem z pobrana mapa high 2012. czytnik nie widzi plyty - "incorrect dvd" tzn widzi ze jest nieodpowiednia i odmawia wspolpracy. moja bunia to e46 z 2004 z czytnikiem dvd po lewej stronie bagaznika oraz navi mk4 wersja softu 31 lub 32 (o ile dobrze pamietam - 00 na koncu). plyte z 2009 roku system czyta ale wyglada na to ze odbiornik gps nie jest w stanie dokladnie zlokalizowac swojej pozycji. tzn jesli wprowadze recznie aktualna pozycje w ktorej obecnie sie znajduje to gps na mapie ja akceptuje i dalej poprowadzi bunie po zapisanej mapie do momentu az zglupieje. jesli pozycja wprowadzona recznie jest malo dokladna (powiedzmy o kilkaset metrow) to gps rowniez pokazuje trase od wprowadzonego recznie punktu startowego - tak jakby nie odczytywal swoich wspolrzednych geograficznych czyli miejsca w ktorym aktualnie sie znajduje. nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic. czy odbiornik gps jest padniety ? dlaczego nie widzi nowej mapy skoro widzi stara ? bardzo prosze o pomoc jesli ktos mial podobne problemy.

pozdrawiam wszystkich

W jaki sposób nagrywasz płytę???

Opublikowano
sciagnalem wszystkie party rar ktore programem 7zip => iso => programem imageburn => plyta dvd. imgburn nie przyjmuje minimalnej predkosci nagrywania 1x tylko uzaleznia ja od predkosci spawarki ktora serwuje mi minimum 6x i tak tez nagrala plyte w automacie. nie jestem leszczem komputerowym ale moze cos zle zrobilem ? i za cholere nie wiem co takiego to moglo by byc ?
Opublikowano
sorki ale zapomnialem dodac ze chodzi o plyte dvd single layer 4.6gb. mam takze sciagnieta wersje 2012 high na dual layer ale nie moge zalatwic odpowiedniej nagrywarki DL zeby nagrac plyte, a do tego ciagle jestem w rozjazdach. na razie nie trace nadzieji ale przyznam ze po malu zaczynam byc sfrustrowany ;) szkoda ze majac czytnik do map high bede musial polegac jedynie na naszej automapie ktorej i tak jestem wierny ;)
Opublikowano
imgburn nie przyjmuje minimalnej predkosci nagrywania 1x tylko uzaleznia ja od predkosci spawarki ktora serwuje mi minimum 6x i tak tez nagrala plyte w automacie.

masz odpowiedź.

wysłużone czytniki mają problem z szybko nagranymi plytami, do tego są jeszcze narażone na wstrząsy podczas jazdy, więc sam rozumiesz dlaczego nalezy wolno nagrywać. Czasami nowe dobrej marki DVD ma problem z odcztem filmu nagranego powyżej 4x, a co dopiero nasze czytniki w autach.

Poszukaj innego programu co ci wolniej nagra, np ULTRAISO, MAGICISO...

Opublikowano
imgburn nie przyjmuje minimalnej predkosci nagrywania 1x tylko uzaleznia ja od predkosci spawarki ktora serwuje mi minimum 6x i tak tez nagrala plyte w automacie.

masz odpowiedź.

wysłużone czytniki mają problem z szybko nagranymi plytami, do tego są jeszcze narażone na wstrząsy podczas jazdy, więc sam rozumiesz dlaczego nalezy wolno nagrywać. Czasami nowe dobrej marki DVD ma problem z odcztem filmu nagranego powyżej 4x, a co dopiero nasze czytniki w autach.

Poszukaj innego programu co ci wolniej nagra, np ULTRAISO, MAGICISO...

Dokładnie to jest przyczyną.Testowałem rózne prędkosci i np. 6,8 i wiecej prędkosci-płyty się zacinają .Na wszystkich wolniejszych do 4x jest ok wieć tak jak kolega napisał inny program i tylko wolniejsze prędkosci

Opublikowano

pitong i sfinks311

serdecznie dziekuje za pomoc. jak tylko znajde wolna chwilke postaram sie nagrac plyte innym softem i dam znac jak poszlo.

Opublikowano
zobacz jeszcze jakąś starszą wesje NERO, może ona mniejszą predkością ci nagra.

Nero 8 i poniżej mają 2,4 i 4 x

Opublikowano
2,4 będzie ok. Za wolno też jest niedobrze, było kiedyś o tym na CDRINFO.pl czy jakoś tam... Najlepsza predkość to prękość wyśrodkowana lub nieco niżej od środkowej (średniej), wtedy jest najmniej błędów podczas nagrania, a i te górki i dołki wypalane na płycie najbardziej regularne.
Opublikowano
problem jest w tym ze nawet jak soft pozwala na nagrywanie 4x lub nizej to nagrywarka "z biegu" przestawia opcje wypalania na wyzsza. tzn jesli soft widzi ze nagrywarka nie obsluguje nizszych predkosci tylko jest w stanie wypalac szybciej to sam przestawia opcje wskazana przez uzytkownika. u mnie min na 6x. mam do dyspozycji 3 spawarki dvd starszej daty i kazda robi to samo. na poczatku nowego miesiaca postaram sie pobawic jeszcze starym softem i dam znac.