Skocz do zawartości

320d ZAMIANA SKRZYNII Z AUTOMATU NA MANUAL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest ktoś zainteresowany zamian skrzynii?

Posiadam automatyczna skrzynie GM w BMW E46 320 Diesel z przebiegiem 130000 km, przebieg autentyczny i moge oczywiscie udowodnić ten przebieg.

Chciałbym wymienić skrzynie ze wzgledu na spalanie poniewaz duzo jezdze a spalanie wychodzi mi 8 litrów.

Jakby ktoś był zainteresowany to prosze o kont. 603900069.

Opublikowano
Lepiej szukac kogos, kto sie zamieni na takie auto jakiego potrzebujesz. Ingerencja w zmiane skrzyni to sporo zachodu, jest pare tematow na tym i innych forach. Generalie zeby wszystko gralo trzeba troche posiedziec i wydac $$. Ale zrobisz jak uwazasz.
Opublikowano
Opublikowano
Teoretycznie, jak ma sie dwa auta obok siebie na podnosniku, to mozna przerzucic wszystkie czesci dedykowane do danej skrzyni. Zegary, pedaly, pedal gazu, zaluzja chlodnicy, pompa wody z gwintem na wisko, chlodniczka oleju, etc, etc... nazbiera sie tego mase. Chyba ze komus bardzo zalezy to zakasac rekawy i do roboty.
Opublikowano
własnie wiem że jestem w stanie to zrobić bo to żaden problem, mostu nie trzeba zmieniac, skrzynie walek, sprzegło, pedał i zmostkowac na N, jest troche pracy ale da sie rade
Opublikowano

Zastanów się tylko czy nie lepiej sprzedać auto i kupić w manualu.

Poza tym ja tez mam automat i generalnie spalanie mam o litr większe niż manual.

Jak zmienisz na manual a okaże się ze ci pali 7, bo masz ciężką nogę lub awaria była gdzie indziej to kwota jaką przeznaczysz na wymianę, na paliwie zwróci ci się dopiero po paru latach.

Opublikowano

Nie ma potrzeby mostkowac na N. Trzeba przeprogramowac moduly, silnik, i zegary. Inaczej motor bedzie czekal na zmiane biegu i wkreci sie na max 3,5 tys. obr. Tak wiec grzebanina w elektronice rowniez cie czeka. A zegary wywala ci blad i bedzie swiecic sie kontrolka.

No i w automacie nie masz dwumasy. Jesli bedziesz robic swapa to kto wie w jakim stanie dawca bedzie mial sprzeglo i dwumase... Jesli w srednim, to warto przy swapie wymienic, jedna robota i masz wszystko na wierzchu. Tylko koszta + 2000 PLN :)

Opublikowano
Zamienic się nie chce bo mam 130000 km przebiegu a to teraz rzadkosc wiec zamiana nie wchodzi w gre ale wlasciwie macie racje, moze jednak nie bawic sie w to tylko wkurza mnie ze jak mialem kombi w manualu z tym samym silnikiem to palil mi 6 litrow i jezdzilem 140 km/h do pracy to jest oszczednosc .
Opublikowano
Zamienic się nie chce bo mam 130000 km przebiegu a to teraz rzadkosc wiec zamiana nie wchodzi w gre ale wlasciwie macie racje, moze jednak nie bawic sie w to tylko wkurza mnie ze jak mialem kombi w manualu z tym samym silnikiem to palil mi 6 litrow i jezdzilem 140 km/h do pracy to jest oszczednosc .

To jest irracjoanalne. Masz uszkodzone auto. Automat na trasie może palić nieznacznie więcej, jedziesz ze stałą prędkością i spiętym na stałe sprzęglem w skrzyni. W mieście może być rożnica...w trasie niezauważalna.