Skocz do zawartości

318i Wibracje na kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę o radę jak podejść do następującej usterki. Podczas jazdy powyżej około 90km/h, gdy zacznę choćby lekko skręcać w lewą stronę np. po dużym łuku zaczyna mocno trząść kierownicą, po wyprostowaniu toru jazdy wibracje ustępują. Przy wolniejszej jeździe zjawisko nie występuje, ani przy skręcie w prawo. Proszę o wskazówki za co należy się zabrać. Pozdrawiam.

Opublikowano
zmien miejscami kolo tej samej strony... z przodu daj na tyl, a z tylu na przod. Jesli wibracje ustana tzn ze albo felunek zwichrowany, albo opona zuzyta lub zdeformowana. Jesli bedzie dalej to szukaj luzow sworzni wachacza, drazka kierowniczego, tulei wahacza oraz gum stabilizatora. Ostatecznie lozysko kola, ale to by bylo slychac nieprzyjemny dzwiek ŁŁŁUUUUUUU ŁŁŁUUUUUUU ŁŁŁUUUUUUU... cos w tym stylu :wink:
Opublikowano
nie chodzi o to ze koszty duze, ale bardzo upierdliwe w wymianie... ale Ty sam bys to wymienial, czy u mecha?? bo jak u mecha to cofam wczesniejsze slowa i pisze nowe :roll: ... nie ma sie czym przejmowac :cool2:
Opublikowano

U mechanika. Stary, jak ja mam sobie cos w samochodzie sam zrobic, to chyba tylko plynu do spryskiwaczy dolac. ;) Nie znam sie w ogole na samochodach, ani na silniku ani na zawieszeniu. Moge sobie komputer naprawic, bo w tej branzy pracuje... ;-)

Dzisiaj jak jechalem, to juz taki straszny ten "łuu łuu" byl, ze myslalem, ze oszaleje. :( Jutro mechanior sie za to zabierze, mam nadzieje, ze zdiagnozuje dobrze. Ale wspomne mu, ze to moze byc "lozysko kola".

Exx
Opublikowano
eeee... no to gitara gra :mrgreen: myslalem, ze sam sie bedziesz bral, bo wczesniej byla mowa o tym ze podjedziesz do mecha na DIAGNOZE tego dzwieku, a juz dalej bedziesz dzialal sam... ale jak tak sie sprawa ma to w 250-300zl powinienes sie spokojnie zmiescic :cool2:
Opublikowano
Wiec nie ma problemu. ;) Jutro moja Perelka bedzie miala nowe lozysko. Wydaje mi sie, ze to lewe przednie, ale nie jestem pewien. Niech to sprawidzi... jest mechanikiem, wiec powinien wiedziec jak.
Exx