Skocz do zawartości

320d Ekonomizer ma full

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z 320d 98r sedan manual. Ekonomizer pokazuje mi zawsze max nie ważne czy przyśpieszam delikatnie czy ostro. Wystarczy ze delikatnie wcisnę gaz a ekonom. pokazuje full. Czym to może być spowodowane? Pozdr.
Opublikowano
Ja podpowiem ci tylko tyle że ostatnio tak miałem lekko depnąłem na pedał gazu a strzałka chciała się obkręcić do okoła.. 3/4 baku zeszło mi w mig, późńiej zaczęło szaprać autem, i kopcił jak stary diesel a mam benzynę. Zgasiłem auto stało parę godzin odpaliłem i prawie jak ręką odjął, i podczas przejechanych 100 km objaw znikł raz mi się tak stało w wakacje drugi we wrześniu do dzisiaj nie mam pojęcia co się stało, może ktoś mógłby mnie też naprowadzić co mogło być przyczyną bardzo bym był wdzięczny... Ja podejrzewałem przepływke i sonde, ale teraz jezdze i po spalaniu widzę że raczej wszystko ok z tymi elementami.
Opublikowano
Kolego podepnij pod komputer, może przepływomierz może pedał gazu. Jak nie podepniesz i nie przeskanujesz czy jakieś błędy się pojawiły to nie będzie wiadomo.
Opublikowano
Trzeba by to sprawdzić inpą, odczyt live data by się przydał. Poza tym jeśli nawet tjuner nie maczał palcy w sofcie to turbina może mieć problem z zmienna geometrią. Jednym słowem albo Grucha nie wydala, albo podciśnienie nie działa, wtedy będziesz miał za małe ciśnienie powietrza do paliwa , będzie bogata mieszanka i błędy.