Skocz do zawartości

320d Zestaw Xenon z allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje soczewek (wkłady lamp), układu samooziomowania i układu spryskiwaczy lamp.

Czyli kupujesz same HIDy. U mnie jak nie masz ziomków w policji, to dowodzić frunie.

Opublikowano
Odpusc sobie te zestway ja wiem ze taine i kuszą ale naparwde to wogóle nie jest xenon to sa pseudo xseony !!!! A pod drugie ryzyujesz tym ze mozesz miec porblemy w przyszłosci z elektryka w aucie bo in jednemu sie juz to stało ze siadał elktryka tzn prekosciomierz przestałdziałąc itp a to sa te najmniejze objawy ale co najwznieze to nie sa Xeony i nie spełniaja wogóle norm jakie spełniaja prawdziwe Xeony wiec nie ma sensu takiego bubla kupowac !!!! Jak juz to uyzwany orginlany cały zestaw tak jak kolega wyzej wyminił ze spryskiwaczami samopoziomowaniem itp wiem ze to kosztuje ponad 2000zł ale jak szkoda ci tej kasy to lepiej kup porzadne zarówki H7 philipsa takie moje zdanie !!!
Opublikowano
zaloz ORGINALNY ksenon na soczewce, moze byc juz nawet bez spryskow i samopoziomowania i tez bedzie dobrze. wiem bo juz z 5 lat tak jezdze :)
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
HID'y z allegro dobre sa na choinke. Brak sprysku, poziomowania i homologacji lampy i masz dowod z glowy. Do tego moze buczec radio, migac przetwornice, wypalac sie gniazda i odblysniki w lampie. Szkoda zachodu, jedynie lampy oryginal xenon + spryskiwacze.
Opublikowano
HID'y z allegro dobre sa na choinke. Brak sprysku, poziomowania i homologacji lampy i masz dowod z glowy. Do tego moze buczec radio, migac przetwornice, wypalac sie gniazda i odblysniki w lampie. Szkoda zachodu, jedynie lampy oryginal xenon + spryskiwacze.

Dokładnie, nie raz jechałem w dłuższą podróż w nocy to oczy mi się zamykały nie od braku snu tylko zmęczone od albo źle wyregulowanych świateł albo pseudo ksenonów z jarmarku warzywnego, nie bede cytował co wtedy mówie..

Opublikowano
Dokładnie tak jak wszyscy piszą- także nie polecam zestawu HID jeżeli nie posiadasz soczewki (jeżeli soczewka jest to pół biedy bo nie tak rzucają się w oczy i istnieje możliwość że od przeglądu do przeglądu jakoś tam się uda jeździć), ale jeżeli wstawisz HIDy w zwykłe refleksy to daje Ci góra miesiąc i będziesz musiał jechać na przegląd oraz zapłacisz mandat (300zł+100zł za przegląd+400zł zestaw i okazuje się że średnio się opłaca). Poza tym nawet jeżeli chcesz kupować to nie te firmy xenonowe.pl bo sprzedają te same chińskie buble które można już znaleźć za 200zł w cenie dwukrotnie wyższej- opatrzone swoim logo. Jeżeli już bym coś kombinował to na Twoim miejscu kupiłbym lampy z soczewką, wstawił HIDy, dobrze wyregulował światła i liczył na to że pomiędzy przeglądami nie będzie żadnych przygód. Chociaż słyszałem już ciekawe historie, np. że firma ubezpieczeniowa nie wypłaciła odszkodowania z OC sprawcy z uwagi na posiadany zestaw HID, albo że wypadek ewidentnie spowodowany przez jedną osobę stawał się wypadkiem z winą obustronną z uwagi na posiadany zestaw HID poszkodowanego, także ryzyko jest spore. Pozdrawiam!
Opublikowano

te i tak sa ciezko drogie :D takie same mozna duzo taniej znalezc :P

nie jest to dobry pomysl zakladac takie cos bo po prostu budzisz wtedy politowanie jak ktos wie o co chodzi, fakt moze na prowincji powiesz lalce z dyski ze masz beeme i ksenony no ale na drodze jedziesz i widza cie uzytkownicy ze raza w oczy swiatla, ze brak ci sprysków i sie w duchu smieja z agrotuningu :)

szukam