Skocz do zawartości

Wymiana filtra paliwa w benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Być może już ten temat był poruszany ale jakoś nie mogę się dokopać. Z zapytaniem: co ile km wymienia się filtr paliwa w BENZYNIE E60 2171cm3. Przebieg 88tys. Przyznam się, że jeżdżę już czwarty rok i jeszcze nie wymieniałem. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pzdr dla Wszystkich!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W silnikach benzynowych ok. 60 tyś, km. a w dieslach ok. 30 tys. km.
Opublikowano

Niestety ale w benzynie filtr jest zintegrowany z czujnikiem poziomu paliwa i kosztuje ponad 800zł w detalu. Dam sobie ręke uciąc ze w środku jest zainstalowany najwyklejszy filtr, więc pewnie da sie go jakoś wymienić.

To jest przykład jak można ekstra zarabiać na sprzedaży części, niedługo zrobią ksenony na stałe wbudowane w lampe...

Opublikowano
Niestety ale w benzynie filtr jest zintegrowany z czujnikiem poziomu paliwa i kosztuje ponad 800zł w detalu. Dam sobie ręke uciąc ze w środku jest zainstalowany najwyklejszy filtr, więc pewnie da sie go jakoś wymienić.

To jest przykład jak można ekstra zarabiać na sprzedaży części, niedługo zrobią ksenony na stałe wbudowane w lampe...

Dokładnie tak jest! - jestem po poszukiwaniach samego filtra i totalne fiasko.A za zamiennik (chyba Boscha) wołali coś koło 1000pln. :duh: :duh: :duh:

Opublikowano

Wygląda to tak:

http://bmwpj.cn/upload/img/20110714/20110714125611.jpg

A w środku jest pewnie filtr tego typu, ten akurat za 30zł :)

http://photos02.redcart.pl/templates/images/thumb/1368/295/295/pl/0/templates/images/products/1368/cbe18862965f306245b1c06d53b3d0a4.jpg

Jest tam też regulator ciśnienia, ale to raczej u każdego jest sprawne