Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam drodzy koledzy. Dzis brakło mi mocy. Wczesniej miałem zmiane wydechu bo poprzedni właściciel poleciał na wiaśniaka... Delikatnie uszkodziłem złącze elastyczne za pierwszym katem. Troche bylo to słuchać lecz nie było to donośne. Dziś w drodze powrotnej do domu (około 210km/h) odcinek jakiś 15 km. Zaczeła głośno chodzić i odrazu pomyślałem o tej złączce. wjechalem do miasta, ja w gaz a móje 3.0 tak jak by umarło, Buczy i nie chce przyspieszać. Dodam, że nie kopci. Maska do goru i okazuje się, że na wężu turbo nie ma ciśnienia. Co mogło się stać? Dodał bym foto tego kata ale nie bardzo wiem jak. Pozdro z gory dzięki.
Opublikowano
http://img220.imageshack.us/img220/1831/1851376498.jpg

Kolego wyrzuć te katy a twoje autko odżyje i nie będzie problemu, a co do braku mocy to na pewno brak ciśnienia doładowania nie jest spowodowana złączem elastycznym, najlepiej podepnij pod komputer i zrób diagnozę.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Nom ja wiem, że brak Cisnienia nie jest spowodowany tym włączem. Tylko pytam co mniej więcej mogło się stać. Tubro jak by umarło to by kopciło prawda? A u mnie nawet dymka nie puści. Coś mi sie wydaje, że zawiesił sie zawór doładowania. ale to dopiero sie okaże jak się podłacz pod kompa...
Opublikowano
Może elektrozawór a może pompa Vacum, jak podłączysz pod kompa to wszystko będziesz wiedział :-)
Opublikowano
chwileczke Panowie... przeciez kolega ma czujke powietrza. Przy nieszczelnym zlaczu dochodzi do przeklaman skaldu mieszanki stad przechodzenie w tryb awaryjny.
Opublikowano
Dokładnie tak się stało jak powiedzial kolega yoshimura01. Więc kamień z serca bo już myśałem, że będzie więcej problemów.