Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witaj aktualnie mam założony Modul Ac Schnitzer z którego jestem bardzo zadowolony w przeciwieństwie do programu który miałem poprzednio. Po programie auto było o wiele bardziej agresywne jednak odbywało się to kosztem komfortu, odgłosów silnika itp., słychać było że samochód jest maksymalnie wysrubowany. Tymczasem z modułem nie mam absolutnie żadnych problemów. Samochód zachowuje się jak seria poza tym że o wiele lepiej jeździ. Nie ma w aucie takich wrażen jak po programie ale jak dla mnie jest to świetne rozwiązanie. Pozdr.
Opublikowano
Witaj aktualnie mam założony Modul Ac Schnitzer z którego jestem bardzo zadowolony w przeciwieństwie do programu który miałem poprzednio...

:mrgreen: Arnold, Kolega pytający nie zna Cię tak długo, więc rozwiń myśl o programie...

lub w skrócie zrobię to ja: program, który miał Arnold pochodził od "Rzeźnika" a nie od Tunera ...

do Kolegi Capone:jeżeli skorzystasz z boxu i będziesz zadowolony to program zrobiony przez Tunera da Ci 2x więcej radości i będzie 3x zdrowszy dla auta...

dlaczego tak napisałem:

- bo tak jest :mrgreen: ,

- jeżeli nie wiesz, a chcesz wiedzieć :search: ,

- lub zapytaj Kolegów (G-CS, Roger Nysa,...) z forum, którzy logują auta.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Ok AO faktycznie trafiłem na druciarza w salonie BMW ale jak dobrze pamiętasz później trafiłem do zarozumiałych "mistrzów świata" którzy swoim zachowaniem również skutecznie zniechęcili mnie do dłubania w aucie. Z ludzi z którymi miałem do czynienia mogę polecić Rafała z Kreatora Mocy oraz Maćka z VTG z większym wskazaniem na VTG, jeśli chodzi o jakość obsługi wygląd warsztatu itp.. to zdecydowanie VTG. Nie wypowiem się co do programów które robią, ponieważ na żaden z nich ostatecznie się nie zdecydowałem. Wiem że VTG współpracuje z w/w "mędrcami, mistrzami" i w sumie dobrze skoro oni nie potrafią obsłużyć właściwie swoich klientów. pozdr
Opublikowano
Z własnego doświadczenia ( 330d 283KM/583Nm oraz 3 inne moje samochody ) polecam Masters'ów gdzie program jest wynikiem możliwości auta i stylu jazdy kierowcy i to co "zostaje" to wynik także testów drogowych oraz zdrowego rozsądku co do trwałosci silnika i przeniesiania napędu
Opublikowano
Z własnego doświadczenia ( 330d 283KM/583Nm oraz 3 inne moje samochody ) polecam Masters'ów gdzie program jest wynikiem możliwości auta i stylu jazdy kierowcy i to co "zostaje" to wynik także testów drogowych oraz zdrowego rozsądku co do trwałosci silnika i przeniesiania napędu

a to ciekawe bo mi Mastersi mówili że bezpieczną granicą dla tego silnika jest 260 -270 koni. pozdr

Opublikowano

a to ciekawe bo mi Mastersi mówili że bezpieczną granicą dla tego silnika jest 260 -270 koni. pozdr

... :D może z racji "bliższej znajomości" mojej osoby i mojego stylu jazdy "podnieśli" granicę ...

Opublikowano

... :D może z racji "bliższej znajomości" mojej osoby i mojego stylu jazdy "podnieśli" granicę ...

Jaki model teraz planujesz kupic ? E92 335i ?

Opublikowano

Jaki model teraz planujesz kupic ? E92 335i ?

...nie jesteśmy w temacie Kolego Capone_2005 ale myślę, że nie obrazi się :wink: ...plany obejmują zaczynjąc od mocy to powyżej 300KM a model E92 lub ...Z4M ...na razie "rozglądam się" a kurs Euro nie zachęca do DE a RP nie zachęca wyborem ...poza tym to "dopiero albo aż" 12 dni bez BMW ...

Opublikowano
Ajcek oczywiście, że nie dobrze poczytać też poza tematem. Jeżeli chodzi o mnie to 231km ewent. w przyszłości ten chip to i tak dużo. Mam prawie 30 na karku i prawko ponad 10, nie uwżam się za jakiegoś tam słabego kierowce ale też nie za bardzo dobrego. Myślałem nad M5 albo M6 ale to chyba dla mnie za dużo mogło by być za gorąco jestem z natury ryzykantem wiec narazie pozostane przy E90 330xd:/ Pozdrówki.
Opublikowano
Ajcek oczywiście, że nie dobrze poczytać też poza tematem. Jeżeli chodzi o mnie to 231km ewent. w przyszłości ten chip to i tak dużo. Mam prawie 30 na karku i prawko ponad 10, nie uwżam się za jakiegoś tam słabego kierowce ale też nie za bardzo dobrego. Myślałem nad M5 albo M6 ale to chyba dla mnie za dużo mogło by być za gorąco jestem z natury ryzykantem wiec narazie pozostane przy E90 330xd:/ Pozdrówki.

...ja poprostu jestem w każdej wymienionej przez Ciebie liczbie bardziej "do przodu" :wink: ... a jazda mocnym autem uczy pokory wobec własnych możliwości i każde mocniejsze daje szanse aby je powiększac ... dla mnie mocniejsze=łatwiejsze unikanie patologiczntch sytuacji na naszych drogach

Opublikowano
Zgodzę się z Tobą ajcek. Może się skuszę w przyszłości na coś mocniejszego nie powiem że nie chodzi mi to po głowie. Można powiedzieć, że idę stopniowo z mocą:) na początku było 75km ;), pozdrawiam.
Opublikowano
Zgodzę się z Tobą ajcek. Może się skuszę w przyszłości na coś mocniejszego nie powiem że nie chodzi mi to po głowie. Można powiedzieć, że idę stopniowo z mocą:) na początku było 75km ;), pozdrawiam.

...to w porównaniu ze mna gruba zacząłeś :wink: bo ja na poczatku mialem 23KM :D