Skocz do zawartości

jak otworzyc bez z rozladowanym akumulatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, probowalem znalezc pomysl na otworzenie mojego autka, ale niestety nic.................

Zerwala mi sie linka od zamnka wiec zamknolem auto z centralnego .

po tygodniu zakupilem zepsota czesc ale okazalo sie ze bateria sie rozladowala i.........mam problem

Auta nie otwoze z kluczuka bo klamka nie dziala ani bareria , nawet bagarznika nie moge otworzycz................!!!!!

Prosze o jakas pomoc lub jakies pomysly....

[email protected]

Dziekuje

Opublikowano
Sprobuj, moze uda Ci sie otworzyc bagaznik kluczykiem pokonojac opor w lewo. Jesli nie to musisz wpiac sie napieciem w gruby kabel od rozrusznika a minus dac na bude i wtedy otworzysz z pilota. Niektorzy pisali ze mozna tez dac napiecie na boczny kierunkowskaz lub podswietlenie tablicy rejestracyjnej i wtedy tez otworzysz z pilota ale tego nie testowalem. Powodzonka :)
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
wykrecasz lampke od podswietlania tablicy rejestracyjnej pod kable podlanczsz aku albo prostownik otwierasz fure z pilota i skladasz wszystko

kolego, pochwal się ile razy w ten sposób otwierałeś autko?

Opublikowano
Można jeszcze spróbować dostać się do aku przez bagażnik a mianowicie trzeba awaryjnie otworzyć tylną klapę wiercąc w pewnym miejscu pod tablicą rejestracyjną otwór. Nad morzem na wakacjach byłem bliski tego bo myślałem że kluczyki zatrzasnąłem w bagierze ale się okazało ze w namiocie leżały ;p
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wykrecasz lampke od podswietlania tablicy rejestracyjnej pod kable podlanczsz aku albo prostownik otwierasz fure z pilota i skladasz wszystko

kolego, pochwal się ile razy w ten sposób otwierałeś autko?

jak to ile razy codzienie otwiera inne :mrgreen:

Opublikowano

Powiedz kolego jak napęcie przejdzie z lampki podswietlania tablicy?,chyba że włączone są światła bo inaczej nie będzie przejścia.Wątpię żeby ktoś zostawiał auto na światłach :mrgreen:

Opublikowano
wydaje mi sie ze jak odkrece oslone silnika to bede mial dojscie do kabla pradowego i wtedy bedzie mozliwosc otwozenia autka

wtedy to może CI się uda :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydaje mi sie ze jak odkrece oslone silnika to bede mial dojscie do kabla pradowego i wtedy bedzie mozliwosc otwozenia autka

na pewno bedziesz mial dojscie

Opublikowano

samochodzik odpalony.............huraaaa

dzieki za podpowiedzi i dobre rady

probowalem sposob z oswietleniem tylnej rejestracji, nie zadzialal

wiec rozkrecilem oslone silnika jest tam slabe dojscie ale udalo mi sie nadciac izolacje z przewodu od alternatora

wpiolem tam kabel i autko otwozone

teraz jeszcze jedna sprawa ..... moze ktos zna sie na oswietleniu

mianowicie wymieniajac zaroweczke w przednich lampach zrobilem zwarcie teraz nic nie swieci zero swiatel oprocz prawego tylnego postojowego

macie jakis pomysl. ?

ja zastanawialem sie nad wymiana modulu sterujacego oswietleniem ...?

Opublikowano
Powiedz kolego jak napęcie przejdzie z lampki podswietlania tablicy?,chyba że włączone są światła bo inaczej nie będzie przejścia.Wątpię żeby ktoś zostawiał auto na światłach

kilka razy zaczynając od swojego zawsze metoda dziala

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/